Kauza víra

Kauza víra https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32201/kauza-vira-32201.jpg 5 27 2

* Jestliže existuje milující Bůh, proč tento bolestmi sužovaný svět sténá pod tolika utrpeními a zlem? * Jestliže jsou zázraky Boží v rozporu s vědou, jak potom může racionálně uvažující člověk věřit, že jsou pravdivé? * Jestliže Bůh doopravdy stvořil vesmír, proč přesvědčivé vědecké důkazy nutí tolik lidí dospět k závěru, že život lze objasnit pomocí slepého evolučního procesu? * Jestliže je Bůh mravně dokonalý, proč je ve Starém zákoně napsáno, že schvaloval vraždění nevinných dětí? * Jestliže je Ježíš jedinou cestou do nebe, co potom ty miliony lidí, kteří o něm nikdy neslyšeli? * Jestliže Bohu záleží na lidech, které stvořil, jak by pak mohl poslat tolik z nich do věčných muk pekelných jenom proto, že v něj nevěřili správně? * Jestliže je Bůh nejvyšším dohlížitelem nad církví, proč v ní bylo po celá staletí tolik pokrytectví a krutosti? * Mohu být křesťanem, když jsem stále sužován pochybnostmi? Tyto otázky obsahují jedny z nejčastěji vznášených námitek vůči Bohu. A jsou naprosto legitimními překážkami, které neotřesitelně stojí mezi tazatelem a vírou... Jsou však tyto námitky skutečně neotřesitelné? zdroj: anotace knihy... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: ,
Originální název:

The Case for Faith , 2000


více info...

Přidat komentář

MagdaF
04.03.2013

Mohla bych se zeptat, jestli někdo nemá k této knize přístup nebo neví, kde bych ji mohla sehnat? Ptala jsem se už opravdu skoro všude, ale našla jsem akorát formu pro děti.. Děkuji..

Spire
27.12.2010 5 z 5

Kniha je sbírkou a přepisem dialogů s velice vzdělanými obhájci křesťanské víry, kteří jsou většinou profesory, filosofy, pastory, či všechno dohromady. Jim jsou položeny otázky (výčet je v detailu knihy), které lidé nejčastěji kladou, pokud jsou konfrontování s otázkou víry v Boha, nebo které mohou vrtat hlavou i samotným věřícím, pokud na ně ještě nedokázali najít uspojivé odpovědi.
Toď k informacím. Můj názor je ten, že kniha je opravdu kvalitní, protože lidé, se kterými jsou tyto rozhovory vedeny, jsou uznávanými odborníky v daných otázkách, tudíž nejde o nějaké bezpředmětné tlachání a chození kolem horké kaše. Mě jako člověku, který miluje logiku a smysluplnou argumentaci se tato kniha četla velice dobře a doporučil bych ji opravdu všem.