Katova vinice

Katova vinice https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34509/bmid_katova-vinice-Qhi-34509.jpg 4 12 2

Kronika katů Mydlářů série

< 3. díl

Závěrečná kniha trilogie Kronika katů Mydlářů. V poslední svazku katovské kroniky předá Jan Mydlář krvavou živnost synovi Ondřejovi a věnuje se jen své vinici a milované medicíně, ale znovu do jeho života vstoupí záhadná Eliška Štefková a její syn a s nimi příběh o zlodějích stříbra a Lichtenštejnových manipulacích s ražbou mincí. Mydlářův nový dům na levém břehu Vltavy je známý po celé Praze, protože v něm ošetřil a vyléčil mnoho nemocných a zraněných i ze zámožných rodin. Mydlář se proslaví jako téměř zázračný lékař, ale jemu záleží už na jediné věci - uchránit svou vnučku před opovržením, které dopadá i na potomky katů. To se mu nakonec daří s pomocí bohatého benátského obchodníka, kterého vyléčil z nebezpečné nemoci, a bývalé jeptišky Johanky, která u něho najde útočiště.... celý text

Přidat komentář

Martina291086
19.01.2022 3 z 5

Vyvrcholení celé série v podstatě stojí a padá na vztahu otec-syn. Dějová linka věnovaná Lichtenštejnovi mě nenadchla, ale víc na mě zapůsobil vztah Jana Mydláře a vnučky.

Galadwen
13.02.2016 2 z 5

Nejslabší díl série, roztříštěný do nesouvislých příhod, plný naprosto absurdních zápletek i spousty vyložených nesmyslů. Ke konci už jsem si vážně myslela, že si ze čtenářů autor dělá legraci.