Katova dcera a prokletí moru

Katova dcera a prokletí moru https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460879/bmid_katova-dcera-a-prokleti-moru-gjt-460879.jpg 5 90 29

Katova dcera série

< 8. díl >

Léto roku 1679. Ve Vídni zuří mor a šíří se už i do Bavorska. Za schongauským katem Jakobem Kuislem se z posledních sil dovlekl smrtelně nemocný muž. Těsně před svým skonem pronesl záhadné proroctví: Kuisl je prý jediný, kdo může zachránit Kaufbeuren. Černý jezdec tam hraje na píšťalu a nutí obyvatele města k tanci. Vrah má dvě tváře. Jakob Kuisl s dcerou Magdalenou se vydávají na nebezpečnou výpravu. V Kaufbeurenu umírají za podezřelých okolností další lidé. Stali se obětí epidemie, nebo rafinovaného vraha?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , Brána
Originální název:

Die Henkerstochter und der Fluch , 2020


více info...

Přidat komentář

paníŠ
11.02.2024 5 z 5

Příběh opět skvělý. Postavy mi přirostly k srdci, i proto jsem knihu přečetla docela rychle, chtěla jsem vědět, jak to s hrdiny dopadne a kdo stojí v pozadí celého morového spiknutí. Jen snad jedna osobní poznámka: Neskutečně se štítím krys, potkanů a podobně havěti, takže tenhle díl byl opravdu něco, představivost mám totiž opravdu dobrou .
Celou sérii vřele doporučuji.

Jack Bauer
08.02.2024 5 z 5

Od poslední čtené Katovy dcery jsem si dal delší odstup, obával jsem se, že se stárnoucím Kuislem už nic moc napínavého nebude. Pötzsch mě opět mile překvapil a ...prokletí moru řadím k těm vydařenějším z celé série. Už se těším na další díl. Čtu popořadě od prvního dílu, velmi kvalitní historická série z katovské rodiny. Líbí se mi na konci knihy průvodce popisovanými městy, mnohé jsem už dříve navštívil, ale to jsem o Kuislových nevěděl vůbec nic.

Vždy je špatně, když lidi moc přemýšlejí.


Aileena
03.12.2023 5 z 5

Wow! Znovu dokonalá jízda. Dala jsem si trochu odstup od předposledního dílu a byla jsem nadšená. Hned bych se vrhla na další (budu si muset ještě chvilku počkat, ale bude!).
Mám ráda, když to rodina Kuislova, tak jako v tomto díle, "rozjede" na více frontách a místech, aby se ve finále vše krásně spojilo. Každý člen rodiny je trochu jiný a svůj, ale dohromady jako celek fungují parádně.
Děkuji Panu spisovateli Pötzschovi (záměrně s velkým P) za velmi vydařenou sérii, kterou řadím k mým nejoblíbenějším.

VladkaBU
07.09.2023 5 z 5

... mám Kuislovy ráda. Jakob už stárne, ale pro rodinu by udělal vše. Zajímavý opět čtivě napsaný příběh, nepředvídané vyústění, pro mě překvapení.

cori
27.08.2023 4 z 5

Příběh opět nezklamal, zhltla jsem ho za dva dny. Kuislovic rodinka je tentokrát vtažena do pátrání po synovi Petrovi, který zmizel na tajné misi, kterou ho pověřil bavorský princ, a zároveň se snaží zjistit, proč v městě Kaufbeuren umírají na mor jen členové lékařské komise. Situaci jim komplikují protimorové karantény, nenávist mezi katolíky a protestanty, blížící se městská karnevalová slavnost a mocenské plány bavorského prince. Opět kořeny všeho zlého sahají do minulosti, kdy se před 50 lety odehrály události, jejichž aktérům se teď kdosi mstí. Autor věrohodně popisuje dobové reálie boje proti morové epidemii, která řádila v letech 1679 až 1681 hlavně v českých zemích a Bavorsku se téměř vyhnula.

orinka3
01.01.2023 5 z 5

Jestli někdo hledá relaxační četbu, tady je. Napínavé, dobrodružné, historické kulisy a k tomu parádní a pestrý příběh, je to ono! Děj je plný nebezpečí, výprav do míst, kde jde o život. Hlavní postavou knihy je ale mor. Mor, který podivným způsobem napadá jen určité občany města. Proto vyvstává podezření, komu to prospívá? Nebudu vypisovat, kdo a co tu dělá, protože by to bylo nadlouho. Ale můžu zaručit, že u četby se nudit nikdo nebude. Jen je ta četba místy dost nechutná, číst při jídle nedoporučuji. Ty krysy, horko, mrtvoly napadené morem...Naše známé tváře se ale z každé šlamastyky zdárně vyhrabou a na konci knihy už je jasno, jak se věci mají. Pan Pötzch umí napsat šťavnatý a košatý příběh, věřím, že ho to nepřestane bavit. I doslov je zajímavý. Srovnání s Covidem sedí.

Didi15
15.11.2022 5 z 5

Opět parádní díl, doufám, že se dočkáme dalšího .:)

st18321
09.10.2022 3 z 5

Tato kniha byla moje prvním setkání z rodinou kata. Většina knihy mě velmi bavila. Zajímavá byla zápletka i samotné hlavní postavy. Rozuzlení a konec knihy mi ale moc nesedl. Přišlo mi to takové až moc překombinované. Každopádně si časem přečtu i ostatní knihy u tohoto universa.

Standa24
02.10.2022 5 z 5

Za mě asi nejnapínavější díl celé série. Čím dál více prostoru dostávají i mladší členové Kuislovy rodiny. Doufám, že se dočkáme i dalšího pokračování.

Dandulka
30.06.2022 3 z 5

Myslela jsem, že mě kniha bude bavit víc, jenže čím dál jsem četla, tím víc jsem nacházela analogii mezi hysterií s covidovou pandemií a tímto románem. Román je sice vsazen do 17. století, ale některé slovní obraty jsou shodné s masírkou, kterou používala média a vládní kruhy v době nedávno minulé. To mě docela znechutilo. I přesto byla kniha docela k přečtení.

leny.wood
30.06.2022 5 z 5

Jako vždycky naprostá paráda. Děj plyne až strhujícím dojmem, nechybí překvapivé zvraty.

netopýrek1985
20.06.2022 5 z 5

Tak série úspěšně za mnou a moc mě mrzí, že už skončila. Doufám, že bude aspoň ještě jeden díl jak ta rodina Kuislovic dopadne. Jestlí třeba bude mít Barbara miminko a jak dopadnou Petr a Paul. Moc krásná série.

Cheynn
15.05.2022 5 z 5

Opět mě autor nezklamal, trochu mě mrzelo, že v příběhu víc nefigurovala Barbara, ale jinak za mě top.

Galadwen
18.02.2022 4 z 5

Zajímavá a překvapivě aktuální zápletka, dobře odvyprávěné, pečlivě nastudované reálie, jak je u tohoto autora zvykem. Doporučuji.

Petrasuvicka
03.02.2022 4 z 5

Povedené, napínavé a zamotané jako vždycky. Opět se ukázala skvělá práce autora na reáliích a podkladech. Vždycky se dozvím něco nového. A pak je super, že s každým dílem zapojuje další členy rodiny a vždycky nechává prostor pro nějaké pokračování. Jen jsem tentokrát nedala plný počet, ale spíše vlastní čtenářskou chybou, protože jsem se s knížkou párala déle než obvykle. S Kuislovic rodinou jsem v podstatě strávila půl roku, úplně vkuse na jeden zátah jsem sérii sice nedala, přesto jsem ráda, že jsem se dobrala prozatimního konce a na chvíli, tedy do devátého dílu? :) :D, si od nich odpočinu.

LittleK
29.01.2022 5 z 5

Další povedené dobrodružství Kuislovic rodu. Moc se mi líbí, že autor dává prostor svým postavám se vyvíjet. Baví mě, jak se přizpůsobují novým dobám, vše se vylepšuje, modernizuje a především díky Simonovi, který si v nových vymoženostech vyloženě libuje, drží úspěšně krok. Ráda společně s Kuislovými stárnu a doufám, že tu Jacob s námi ještě nějakou chvíli vydrží.

keselylenka
25.01.2022 5 z 5

Výborné pokračování. Moc se mi líbí postavy Petra a Paula a těším se, co nového mohou nabídnout v dalších dílech.

alexis818
14.01.2022 5 z 5

Opět skvělé,autor stále drží látku vysoko a já se moc těším na další díl a setkání s Kuislovic rodinou.

evask
14.12.2021 3 z 5

V polovině už jsem to chtěla vzdát, už jsem se v těch postavách fakt nevyznala. Přeskakovat řádky se moc nedá, to už bych se v tom nevyznala vůbec. Tak jsem to teda dočetla. 3 a půl *. Zaokrouhlila jsem dolů, protože momentální celkové hodnocení 95% mně připadá nadsazené.

Ulala
28.11.2021 5 z 5

Pro tuto sérií mám prostě slabost. Zraje jako víno a čte se jako báseň. Vždy mně obohatí o další informace z historie a líbí se mi, že autor odhaluje co je pravda a co jeho fantazie. Autor naznačuje v doslovu další pokračování, na které se už těším.