Katova dcera a král žebráků

Katova dcera a král žebráků https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113786/bmid_katova-dcera-a-kral-zebraku-QjK-113786.jpg 4 238 45

Katova dcera série

< 3. díl >

Schongauský kat Jakob Kuisl spadl do nastražené pasti. Při návštěvě v Řeznu najde svou sestru a švagra v lazebně mrtvé. Městské stráže zatknou Kuisla jako podezřelého a uvrhnou ho do vězení. Nyní jemu, katovi, hrozí mučení a poprava. Jeho dcera Magdalena a medik Simon horečně hledají skutečného pachatele a narazí přitom na komplot, při němž je ohrožena budoucnost císařské říše.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die Henkerstochter und der König der Bettler , 2010


více info...

Přidat komentář

rodak
16.04.2023 5 z 5

Příběh je to opět dokonalý.Strašně se mi líbí ta atmosféra té doby,ta špinavost všech těch mnichů,žebráků.Než se vrhnu na další osudy Magdalény musím to proložit něčím normálnějším...

konicekbily
29.01.2023 5 z 5

Historická detektivka zasazená do Bavorska 17. století. Na první pohled se zdá, že je tam všeho příliš mnoho: mrtvol, mučení, popisů prostředí, "proplétaček" v zápletce a natahovaný životy ohrožující závěr. Ale chápu autorovu motivaci se ve svém oblíbeném prostředí vyskotačit, když věnoval tolik času studiu prostředí a reáliím tehdejší doby.


Aileena
18.01.2023 5 z 5

Jedním slovem: paráda! Třetí kniha se mi líbila zatím nejvíc.
Pokud jsem měla u druhé pocit, že je dějově bohatší, u třetí se tento dojem ještě znásobil. Po celý příběh jsem přemýšlela, kdo je proradný zloun a kdo skutečný kámoš. Spisovatel mě donutil nevěřit nikomu.
Ano, sice mě v závěru několikrát napadlo ono rčení "jako ve filmu", ale narozdíl od jiných mi nějaká ta nepravděpodobnost absolutně nepřekážela, naopak jsem si čtení víc a víc užívala a v druhé polovině jsem se nemohla téměř odtrhnout. Kdo potřebuje všední nudu, když může mít tak bohatou fikci!?!
Za mě zkrátka super a jsem nadšená, že na mě v knihovně už čeká čtvrtý díl. Správně jsem na začátku odhadla, že tohle půjde snadno a čtyřku obratem zarezervovala... ;-)

ivoiro
18.01.2023 5 z 5

Za mně skvělá kniha, kde se krásně snoubí historie s napětím. Toto dílo můžu jenom doporučit. A již se těším na další příběh.

heavy66
07.01.2023 4 z 5

Una storia molto complicata, cara signorina! Z malého Schongau do velkého Regensburgu, z pronásledovatelů se stávají pronásledovaní, z vyšetřovatelů vyšetřovaní, a naopak. Opět tajemná postava v kápi, mrtví se vracejí pomstít živým a věřit nelze nikomu. Hodně se běhá, sem a tam po městě, přes dómy, bordely, katakomby, hromady svinstva a mršin, připomíná to orientační závod branné zdatnosti. Motivaci klíčových postav odkrývá autor jen zvolna, závěr je strhující a málo pravděpodobný.

Didi15
17.10.2022 5 z 5

Další díl a opět skvělý příběh a ke slovu se už více dostává i Magdalena . Tahle série je boží a Kuisla nejde nemilovat :)

Netopýr_5
05.10.2022 5 z 5

Od knihy jsem se nemohl odtrhnout. Ještě, že jsem na nemocenské... Dlouho mne takto nějaká kniha nevtáhla do děje... Historie, míchaná s detektivkou a dějem v jiném městě, byla opravdu osvěžující.

tygřík2
19.09.2022 3 z 5

Méně bývá více

hanzmb
09.06.2022 5 z 5

Velmi solidní historická detektivka. Nádherné popisy Řezna 16.století si musí místní obyvatelé užívat opravdu parádně. Ale nadšený jsem byl i já, který zatím jim bohužel vždy jen projížděl cestou do Alp. Děj je opravdu napínavý i přes spoustu dobových popisů. Velmi solidní krimi zápletka a její postupné logické rozplétání. Co chtít od tohoto typu literatury více.

LucieT
02.04.2022 4 z 5

Opět čtivé a má to spád. Jen konec už byl na mě trochu moc překombinovaný.

netopýrek1985
01.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Ty jo další propracovaný díl. S každým dílem jsem nadšená. Opravdu se mi líbí to prostředí. Jakob je mi hodně sympatický takovou práci bych nechtěla dělat a v tomto dílu se mi líbilo, že mu pomohl další kat Teuber jsem zvědavá na další díl

Petrasuvicka
17.10.2021 5 z 5

Masakr. Kromě toho, že mrtví tam padají jak mouchy, je děj velice dobře propracovaný, taky pěkně zamotaný a překvapivý v mnoha ohledech. Třeba v tom, co Jakob všechno dokáže přežít :D :) Dokonce mám chuť se podívat do Řezna, takže se mi líbí autorův bonus v podobě "turistického průvodce" na konci každé knihy.

keselylenka
25.08.2021 5 z 5

Opět další skvělé pokračování. Zajímavý příběh, kde jako plus vidím to, že nejen prožíváme nové příběhy, ale také skládáme mozaiku minulosti. Hned jdu na další.

evilunicorn
15.04.2021 5 z 5

Tohohle sveřepého, podmračeného a zabejčeného kata a jeho prostořekou a vznětlivou dceru prostě nejde nemilovat! Oliver Pötsch mi opět naservíroval úžasný příběh plný spiknutí, mučení,lesku i bídy Řezna a zajímavých postav.Tohle je prostě slast číst.. Originální,se skvělou zápletkou,nenudil jsem se ani minutu.

Šnek86
26.03.2021 5 z 5

Tak tohle byla jízda, opět skvělý příběh.
Tentokrát je kat falešně obviněn z vraždy své sestry a švagra, přičemž ho trápí démoni z válečné minulosti. Simon s Magdalenou utíkající před lynčujícím davem se ho z toho snaží vysekat.
Zápletka střídá zápletku.Nikdo neví komu se dá věřit a komu ne, důmyslné komploty a intriky na každém kroku, záhadný prášek a politika. Příběh promyšlen do detailů, opět jsem se bavil.A cestovní průvodce na konec.

moudivlacek
17.11.2020 5 z 5

Krutý a děsivý další příběh kata Kuisla a jeho rodiny, obzvláště jeho dcery Magdaleny a jejího milého Simona. Vyprávění o krutosti té doby, o minulosti Jakoba, před kterou není úniku, a která stojí málem Jakoba, a nejen jeho, život. Zpočátku člověka mohou mást tajemní lidé beze jména, ale velice rychle rozdělíte dobré a zlé i svým instinktem.
Jakob je mistr kat a tentokrát pozná mučírnu z té druhé strany. Rovněž pro životy svých milovaných je ochoten obětovat vše, i svůj život. A Magdalena pozná, jak moc miluje Simona, a jak moc touží žít poblíž své rodiny. Doporučuji tuto knihu.

evickakyticka
31.10.2019 5 z 5

Hodnotím plným počtem, protože z historických detektivek, které jsem četla, se mi zdá nejlepší. Asi to bude z důvodu, že hlavní postava - kat - se ocitá v nebezpečí. Taky se mi líbil jako chlapská postava:) A jak to tak v historických románech bývá, každá páchnoucí ulička, každý žebrák, mastičkář a jiné postavy zde najdete a tak to mám ráda.

Standa24
28.10.2019 4 z 5

Napínavý příběh, který se dobře čte, jen těch šťastných náhod na konci bylo trochu moc ...

TeaPeter
12.08.2019 3 z 5

Tenhle díl mi proti předchozím dvěma přišel už nějak příliš překombinovaný. Zejména vyvrcholení si nijak nezadalo s béčkovým akčním filmem na samotném konci říznutém dobrou dávkou mýdlové opery. Zajímavá byla naprosto okrajová zmínka o anglickém potu. O téhle mysteriozní chorobě jsem četl poprvé, i když se jednalo o katastrofu srovnatelnou s morem. A dodnes nikdo neví, co to bylo za nemoc, protože sama vymizela.

pingu1
28.02.2019 5 z 5

Další napínavá detektivka, třetí v pořadí. Opět měla švih, pěkně se četla a nalákala na další díl :-)