Výkupné pro krále

Výkupné pro krále https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329390/bmid_vykupne-pro-krale-aUP-329390.jpg 4 285 66

Čtvrtý díl ze série o komisařce Katie Maguirové. Komisařka Katie Maguirová pronásleduje sériového vraha. Je slunná sobota a irská svatba je v plném proudu. Gaelská kapela vesele vyhrává. Svatební hostina však má už brzy hrozivě skončit. Ve spodním patře dortu totiž svatebčané najdou uříznutou hlavu místního cukráře. Katie Maguirová nemá žádná vodítka — dokud za děsivých okolností nezmizí další místní podnikatel. Zdá se, že vraždy odkazují na Erinské velekrále, krutý gang mučitelů a vyděračů. Jsou to nebezpeční lidé. A aby Katie svedli ze stopy, nezastaví se před ničím. ----- Masterton kombinuje dvě své silné stránky: krimi zápletku a hororové prvky — a tato kniha je důkazem, že i po změně žánru autor zůstal mistrovským vypravěčem. Masterton sebevědomě prokazuje své schopnosti tím, jak se dokáže vcítit do obětí, konfrontovaných s nevýslovným násilím, a do samotné postavy komisařky Maguirové, která zůstává přesvědčivě lidská. Pokud jste ještě nečetli ani jeden díl série, přečtěte si teď všechny čtyři. – DAILY MAIL... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Taken for Dead , 2014


více info...

hana4834
hana4834
11.12.2023 4 z 5

Pořád lepší čtení je vidět v posun v psaní autora

Adriena838772
Adriena838772
08.11.2023 5 z 5

Dala bych klidně 10 hvězdiček autor píše čím dál tím drsnější knihy. A mě se to líbilo


katerina8537
katerina8537
08.05.2023 5 z 5

Nemohu si pomoci, ale Graham Masterton je vskutku skvělý spisovatel. Moc se mi líbí, že svá díla zasadil do Irska a zabývá se v nich i palčivými problémy, které Irsko doopravdy trápí. Skvělá kniha a už se těším na další.

Iveta701
Iveta701
16.04.2023 5 z 5

Líbí se mi celá série, ale tento díl naprosto super

MisakCZE
MisakCZE
23.12.2022 3 z 5

Katie řeší ve čtvrtém díle série brutální únosy a korupci v řadách policie.
Zdá se mi, že autor v této knize "měkne" a ubral na detailních brutalitách, chvílemi byl děj až překombinovaný.
Nicméně je tato krimi čtivá a mohu ji doporučit.

Ticiana
Ticiana
31.03.2022 4 z 5

Tenhle dil mi prisel takovej zdlouhavej, chvili mi trvalo se knihou prolouskat. Katin nadrizeny mi teda pil krev vic a vic, jsem zvedava, jestli to bude mit dohru. A taky jsem zvedava jak autor bude resit osobni zivot Katie, myslim ze v dalsim dile se mame fakt na co tesit. Ted si dam chvilku pauzu, abych se zase navnadila.

Deia
Deia
18.02.2022 4 z 5

Ja mám túto sériu naozaj rada. Komisárka Katie je sympatická postava, taká reálna, jedná normálne, rozmýšľa pri tom a asi aj preto sa mi táto séria číta tak dobre. A tiež aj preto, že poväčšine rieši vskutku zaujímavé prípady. Tu to teda v tejto časti trochu haprovalo, síce únosy malých podnikateľov a aj všetko okolo toho bolo zaujímavé, lenže chýbalo mi tu niečo viac, nebola som do knihy úplne „zažratá“. Ale aj tak som bola zvedavá ako to dopadne, ako sa to celé rozpletie, pretože páchatelia boli stále krok pred komisárkou a ešte aj jej nadriadený sa správal ako vôl a podkopával ju. Celé vyšetrovanie bolo ale veľmi zaujímavé, aj keď niekedy sa mi zdalo, že niektoré veci tak úplne logicky nesedia. Aj keď možno to bolo len tým, že tam toho bolo vážne veľa, aj veľa postáv a pár krát som sa v tom stratila. Pár strán menej by knihe len prospelo. Súkromný život Katie ma tiež bavil, avšak aj tam mi toho už prišlo príliš veľa, že nikto nemá až takú smolu. Ale celkovo sa mi kniha čítala dobre, držala ma v napätí a už teraz sa teším na ďalšiu časť, hlavne na to, ako to v živote Katie bude, po udalostiach na posledných stranách, pokračovať.

ennlady
ennlady
21.01.2022 3 z 5

Knížka mě vcelku nudila. Mám ráda postupné vyšetřování, výpovědi a skládání mozaiky, dokud nezapadne poslední střípek na své místo. Tady jsem měla pocit, že se všechno točí dokola a skoro všechny indicie přistanou vyšetřujícím na stole tak nějak samy. A děj se docela táhl, už jen samotným vězněním a mučením, což taky nemusím. Dost brzy jsem tušila, kde bude zakopaný pes, a to dřív než Katie, ale to u čtenářů bývá často. :-) Konec pro mě byl zvláštním způsobem docela zajímavý, ale asi si dám do Katie Maquirové na chvilku pauzu.

vera4669
vera4669
01.12.2021 4 z 5

Musím říct, že první polovina knihy mě úplně nebavila a stále jsem si říkala, kam to vše povede ... ovšem potom se vše rozjelo a já už se nemohla odtrhnout, konec jsem tušila, jak dopadne Katie ..jen jsem nečekala, kdo za ní přijede :) Určitě se těším na pokračování

ydnac
ydnac
22.07.2021 5 z 5

Další povedený díl :-)
Tentokrát Kate řeší únosy podnikatelů, ale všechno není tak jak na první pohled vypadá...
Unesených přibývá, mrtvol taky, svědkové se bojí..
Mezitím je potřeba konečně taky usvědčit Gerretyho a vypořádat se s arogantním nadřízeným, který Kate neustále podráží nohy.
Osobní život má Kate také hodně komplikovaný, tentokrát v podobě nových sousedů...
No a konec super :-) jsem zvědavá na pokračování a těším se na další díly :-)

Andrea7272
Andrea7272
13.06.2021 5 z 5

Zase výborný díl !!!!! S Kati to v soukromý začíná být napínavé, tak se těším:-) hupky na další díl , těšte se i vy :-)

Jenny46
Jenny46
10.06.2021 4 z 5

Knihu jsem četla trošku déle než je u mě zvykem. Chvíli si musím dát pauzu než budu číst další díl....
Kde bere autor inspiraci - hlava zapečená v dortu, popis násilí, tentokrát mi to přišlo zdlouhavé, hodnocení 3,5*
Katie plno náznaků z její minulosti, osobní život má složitý uvidíme co dál.

Pavlína2019
Pavlína2019
06.05.2021 3 z 5

Kniha se mi líbila, je napínavá, rychle plyne! Trošku moc postav a mohla by být kratší. Ale je to má třetí kniha, autora jsem si oblíbila a těším se na další knihu! Doporučuji.

VerczaV
VerczaV
26.04.2021 3 z 5

Zase skvělé. 3 hvězdičky, protože jsem se někdy ztrácela v postavách, bylo jich na můj vkus moc. Těším se na další díl.

pavla.ba
pavla.ba
08.03.2021 4 z 5

Tento díl ze série byl poněkud slabší, jak už zde bylo zmíněno, tak příběh postrádal něco víc. Autorovy předchozí tituly zaměřené na mystickou, náboženskou tématiku byly výborné, tento nebyl špatný, ale nedosahoval kvalit dílů předchozích, ale i tak se jedná o velmi dobrou detektivku.

Marllo
Marllo
18.01.2021 3 z 5

Dal bych spíše 3 a půl hvězdičky kdyby to šlo. Za mne je rozhodne nápad vytěžen do posledního možného detailu. Vyšetřování jako vždy v podaní Grahama je napínavé a dává smysl. Jen mi bohužel tentokrát trošku překážela linka se zvráceným zvěrolékařem a dilematy, které vůči němu inspektorka v sobě nosí. Pro někoho možná zajímavá odbočka od řešení případu Erinských velekrálů, ale za mne spíš zbytečně natahovaná vedlejší linka. Ale zas na obranu tvůrce, ke konci byla využita ku prospěchu věci. I přesto si myslím, že to umí Graham lépe. Upřímně, to bylo ale asi poprvé co jsem se musel do čtení nutit. Naštěstí posledních padesát stran mi ten nudnější prostředek knihy vynahradil.
Jinak je to starý dobrý Masterton..takže žádné kompromisy, hodně brutality, sexu a čistka postav jak z fantasy fláku Hry o trůny. A to prostě žeru :D

petrarka72
petrarka72
09.12.2020 5 z 5

Brutální a skvělé. Odkazy na irskou mytologii výživné. A už hodně dlouho se mi nestalo, abych měla při čtení (!) fyzické projevy alergie na kecy a konání většiny mužských postav...

Awča
Awča
17.10.2020 3 z 5

Kniha má všechno, co by měl dobrý thriller mít. Přesto mě vůbec nechytla. Až mě to mrzí.

PetraBery
PetraBery
14.10.2020 3 z 5

Tento díl série se mi zdál nejslabší. Téma únosů, vydírání, korupce a samozvaných zachránců irské ekonomiky. Komisařka Katie se spolu s ostatními vrhá do vyšetřování, ale pachatelé jsou stále o krok před nimi. Brutální, drsné, nechutné, ale čtivé.

BlackFun
BlackFun
05.10.2020 5 z 5

Za mě jednoznačná pecka! Příběh měl grády, byla jsem napnutá jak kšandy :-)