Tanec v ohni

Tanec v ohni https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476583/bmid_tanec-v-ohni-UCG-476583.jpg 4 110 28

Osmý díl série s komisařkou Katie Maguirovou. V irském Corku panuje dusno. Taneční studio jen pár kroků od policejní stanice se ocitlo v plamenech — a spolu s ním i mladí tanečníci, kteří se tam právě připravovali na taneční soutěž. Ze střechy se podařilo zachránit jen desetiletou dívku, která nemůže — nebo nechce — mluvit. Tam, kde obyčejní lidé vidí pouhou nehodu, však Katie Maguirová vytuší vraždu. Není to první požár, který se Corkem prohnal. Navíc se ukáže, že dvě oběti byly mrtvé ještě dřív, než se oheň vůbec rozhořel. Při vyšetřování ve zvláštním, až fanatickém prostředí irských tanců se Katie musí postavit zatím nejchladnokrevnějšímu vrahovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Dead Girls Dancing , 2016


více info...

Přidat komentář

Very281
28.08.2023 4 z 5

Kniha opět plná napětí a děje.Komisařka Katie vše musí vyřešit a postavit se chladnokrevnému vrahovi.Kniha se krásně čte a už se teším na další díl od autora

katerina8537
17.06.2023 1 z 5

(+ Spoiler)
Tak tohle byla katastrofa. Nejdříve řeknu proč vůbec takovéto slátanině dávám dvě hvězdičky, ať je to fér. Jedna hvězdička za irský jazyk, popis irských reálií či mentality lidí. Druhá hvězdička za upozornění na kruté zaházení se zvířaty (konkrétně psy), což je v Irsku bohužel realita.A tím to končí. Co dalšího napsat? Při čtení minulého dílu už jsem si říkala, že stačilo.Ale chtěla jsem dát šanci. Ne, další díl už nebude. Vzteky jsem se klepala už od prvních stránek.A opravdu nesnáším komisařku Katie. Grahamovi se díky detailním, nechutným erotickým scenám, kdy člověk neví , jestli popisuje anatomii rozmnožování, podařilo vypěstovat ve mně dost asexuální stránky. Sex (atˇ už chtěný nebo ne), byl jedním z nejnechutnějším, co jsem kdy četla.Hnus vážně. Naprosto stupidní dějová linie, která skáče jak míček od hodně špatného tenisty ze strany na stranu a nakonec se netrefí nikam, protože buď přeskakujete kvůli nechutné erotice nebo kvůli zbytečně diskutující komisařce. Ta má zelené oči jako lesy, vlasy jako mahagon a úplně dutou hlavu. Modlí se a pak vleze do postele se vším, co najde. Další, neustále se opakující boj s nadřízenými a úmrtí kolegů, pořád do kola a ona prostě reaguje, jako tank. Dále mám pocit, že Cork vymřel a proměnil se v město gangů,což není pravda. A jako poslední její reakce a hlavně spisovatele, nechat obětovat psa a pak se vybavovat, jak běžel po pláži plný života?Ne, tenhle pisálek se mi totálně zhnusil a nikomu toto dílko nedoporučuji, pokud máte rádi zvířata a pokud máte spokojený intinmí život.


orinka3
04.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Konečně jsem se dostala k četbě téhle novější dektivky od mého oblíbeného autora. Myslím, že Masterton by měl být vzorem pro všechny, kdo se o detektivní žánr pokoušejí. Nechybí tu nic a ani nepřebývá. Setkáváme se znovu s Katie Maguireovou, nebojácnou a sveřepou bojovnici proti zločinu a terorismu v irském Corku. Má proti sobě silné protivníky a hlavně dobře organizovanou síť těch, co stojí za hranicí zákona. Začíná to ničivým požárem, kterému padne za oběť celý soubor mladých tanečníků, právě se připravujících na rozhodující soutěž. Katie se snaží přijít na motiv činu a pomalu a důsledně sleduje stopy. V její práci jí podlým způsobem háže klacky pod nohy náměstek policejního policejního prezidenta Magorian (nomen omen?), jehož sexistické macho řeči musí Katie se zaťatými zuby snášet. Katie se snaží usvědčit hlavního podezřelého Davy Dorgana, vyšinutého a krutého šéfa organizace. Aby toho neměla málo, dovídá se o chystaných psích zápasech na počest narozenin všem známého organizátora těch zápasů McMagnuse. Katie se musí smiřovat s prohrami i s výsměchem zločinců. Ještě tu proběhne hodně nebezpečných akcí ba dokonce další výbuch s krvavými obětmi. Je to napínavé od začátku do konce. Hodně mě mrzí ten pes Barney, to mi Masterton dělat fakt neměl :( A ještě bych chtěla dodat, že přestože mi obecně vadí nadužívání milostných vztahů hlavních hrdinů v detektivkách, tak tady to ladí s celým dějem docela dobře a vůbec se mi to nezdá násilně naroubované jen tak pro efekt.

Aleen
18.02.2023 4 z 5

Mastertona já si užiju pokaždé. Ačkoliv má Katie opět problém s nadřízeným, tentokrát novým nadřízeným, beru to spíše jako tradici, zvyk, patří to k této sérii. Stejně jako vše ostatní v této knize... Šílený popis událostí, kdy tradičně seznamuje s pachatelem a jeho hrozivým činem hned v úvodu, aby později rozjel kolotoč vyšetřování i dalších činů a postupně nás vtahoval více a více do víru událostí, až jsme napnutí k prasknutí. Napětí prostě báječně graduje. Nebojí se svou hrdinku ani její okolí uvádět do nebezpečí. Mám ji ráda, tak doufám, že to ještě dlouho vydrží!

Deia
09.02.2023 4 z 5

Táto časť sa mi páčila o trošku viac ako tá predchádzajúca. Vyšetrovanie je také konzistentnejšie, nemala som pocit, že prípad sa vyriešil iba vďaka náhode. Ale pár výhrad mám. Autor sa až príliš drží istých šablón, napríklad v každej časti zomrie aspoň jeden policajt - v prvých častiach to bolo šokujúce, teraz už od začiatku knihy len čakám, že kto a kedy to bude. Takisto šéfovia Katie sú stále sexistickí idioti, to už je tiež trošku únavné, že ju zhadzujú len kvôli tomu, že je žena, aj keď výsledky má dobré. Ale príbeh je opäť napísaný čtivo, má spád, niektoré opisy sú zas celkom brutálne (tentokrát je tu aj dosť obetí), len občas mi to prišlo trochu rozťahané. Vyvrcholenie prípadu ma celkom prekvapilo, nečakala som, že sa tam stane niečo také. Dúfam, že osobný život Katie sa už trošku ukľudní, aj keď mám pocit, že opäť v tom bude nejaký zádrheľ. Som zvedavá, ako to bude celé pokračovať. Táto séria ma naozaj baví.

konicekbily
07.01.2023 3 z 5

Tentokrát se musím přiznat, že jsme si s autorkou plně neporozuměli. Témata s horou mrtvol mi moc nesedí a navíc mi připadá, že se příběh nevyvíjí přímo kupředu, ale je tam více zpomalení a odboček. I životě hlavní hrdinky. Netvrdím ovšem, že to pro někoho bude SUPER - pro mne však průměr!

L.Helena
22.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Děti, pejsci, násilí, brutalita, terorismus, sex, vztahy..., pro každého něco, až se nechce věřit, že se to všechno dá vtěsnat do jedné knihy. A přesto mi přišlo, že to nemá ten správný spád. Chvilkama jsem si až říkala, jestli mi to vůbec stojí za to, to číst.

miloslav5679
13.10.2022 3 z 5

Prvá kniha v sérii, ktorá mi nesadla. Na môj vkus príliš rozťahaná, veľa vyšetrovaní naraz. Neskutočné množstvo mien a osôb. Súkromný život Katie je stále zvláštny a opisovanie sexu mi pripadá ako citáty z učebnice biológie. Dúfam, že ďalší diel bude lepší

Erlif
08.10.2022 4 z 5

Po třech letech jsem se dostala k pokračování série s Katie... Masterton stránkami rozhodně nešetří. Ale řekla bych, že to umí líp, chvílemi mi příběh přišel už moc roztahaný... Přesto se v knize pořád něco děje. Masterton má poněkud drsnější styl a nezapomíná knihy okořenit i sexem, kdy si člověk říká, jestli si tenhle spisovatel nespletl žánr... :-))

happy-smile
11.09.2022 4 z 5

Graham Masterton mě baví, i když bych asi nemohla číst více jeho knih v kuse. Některé vzorcovité věci, které se objevují v každém díle, by mě asi začaly brzo štvát (hlavně u vztahových linek). Tak nějak si taky říkám, že podle Grahamova popisu, musí být ten Cork strašně prohnilé město. Kde se tam všichni ti těžcí zločinci berou? No ale co už, ono to prostě nějak funguje, a zatím mě o Katie baví číst, tahle kniha nebyla výjimnkou.

Danago
26.08.2022 4 z 5

Rozhodně si nemůžu stěžovat. Tento díl mě bavil hodně. Příběh měl napětí, pro mě ani žádná hluchá místa. Autor opravdu píše hodně brutálně to rozhodně nikdo nemůže popřít, a asi tentokrát opět přitvrdil. Tato série opravdu není pro každého, pro slabší povahy nemůžu doporučit.

kolacky
13.07.2022 3 z 5

(SPOILER) No tak to bylo pěkně hnusný. Jednak ten drastický začátek, jednak Maggie, potom to vystoupení... Mstivý nový šéf. Zabitý kolega. A konec to završil.

Ticiana
24.06.2022 4 z 5

Tak nejak jsem rada, ze jsem to docetla. Conor mi z nějakého důvodu není úplně sympaticky. Tohle vyšetřování bylo taky zajímavé, některé rozhodnutí Katie se mi nelibili. Celkove hodnotím sérii pozitivně.

Olous1
11.06.2022 4 z 5

Tento díl se mi líbil o malinko míň. A závěr ...jako pejskař nesu velmi těžce. Uvidíme jaký bude další díl. Každopádně autor své oběti popisuje velmi brutálním způsobem. Za mě 85%.

Evelin2506
26.05.2022 2 z 5

Pro mě velké zklamání, nejslabší díl série - hodně politiky, krve a mrtvých.

Martiiiik
07.03.2022 4 z 5

Přečteno :-) Kniha se mi líbila tochu méně než ty předchozí.. Asi je to kniha s největším počtem obětí a drsným způsobem smrti.. Popsaným do nejkrutějších detailů, jak je u autora zvykem.. Četla se dobře, ale přišlo mi, že autorovi malinko došly nápady.. Tak uvidíme příště :-)

Vlaďkaa4
15.02.2022 3 z 5

Nechápu proč Katie musí v každém díle ( poslední dva) o někoho přijít.

ydnac
13.02.2022 4 z 5

Tentokrát Katie vyšetřuje smrt tanečníků.
Poté je zastřelen člen místního gangu.
V Corku se stále obchoduje s drogami a je potřeba zatknout obchodníka, který pořádá psí zápasy.
Do toho se chystá útok na ministra obrany.
Katie rozhodně má co dělat :-)
Jen ten její osobní život...
A její nový šéf... už by jí tam autor mohl dát někoho, kdo by ji podporoval.
A Barney... ach jo, bylo mi ho líto.
Jsem zvědavá na další díl.

VerczaV
10.02.2022 3 z 5

V sérii jsou mnohem lepší díly.

Didi15
03.02.2022 5 z 5

Tuto sérii miluju , je to poutavé a tajemné , moc se těším na další díl . Jsou prostě díla, které si nemůžete nechat ujít . :)