Pro svět mrtví

Pro svět mrtví https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398809/bmid_pro-svet-mrtvi-eyH-398809.jpg 4 177 53

V Corku to zase vře… Inspektorka Katie Maguirová a její tým toho mají až nad hlavu. V irském Corku řádí gang, který krade psy, ve městě nevídaně kvete obchod s drogami a ještě ke všemu musejí policisté najít zmizelou dívku — a to vše pod přísným dohledem médií. Jak se Katie pomalu dostává pravdě na kloub, uvědomí si, že všechny tři případy by mohly být propojené. Jenže s každou uplynulou vteřinou utíká čas i unesené dívce…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Host
Originální název:

Living Death , 2016


více info...

Přidat komentář

Artep25
13.05.2023 3 z 5

Taky dávám jen tři hvězdy a to za čivost.v této knize mne opravdu rozčiloval popis sexuálních scén. To tam nemuselo být. Když budu chtít knihu o sexu, přečtu si jinej žánr. Že byla tato kniha ze série brutální to byla. Ale taky si myslím, že dost překombinovana.No zkusím i další a uvidíme.

Anie.M
24.08.2022

ač jsem si předchozí příběhy Katie zamilovala u této knihy mám "nedočteno" a to z jedného prostého důvodu. když jsem se dostala na popisek toho jak jdou za padouchem co cvičí psi na zápasy a přeskočila jsem odstavec,.....dva, tři .... stránku, druhou stránku .... pak jsem zaklapla (nic z těch posledních třech stránek nepřečetla) a konec vědět nechci. nepotřebuji přečíst vše za každou cenu, nevadí mi popis jak se porcuje mrtvola nebo uřezává noha, ale tohle opravdu ne. hodnotit knihu nebudu protože bych automaticky dala málo hvězd a asi by to z literárního hlediska nebylo objektivní.


Deia
13.08.2022 3 z 5

Kniha je opäť veľmi čtivá a prípady v nej sú veľmi zaujímavé, aj keď niekedy trochu brutálne. Miznutie mladých ľudí a opisy toho, čo im robia... občas sa to nečítalo úplne príjemne. Ale táto časť mi teda neprišla najlepšia. Veľmi mi v nej vadilo správanie Johna, aj keď sa to dá pochopiť, ale chápem aj Katie, že jej to v podstate liezlo na nervy (mne by tiež), takisto ale uznávam, že sa niekedy nemusela správať tak, ako sa správala. Aj keď prípad bol zaujímavý, tak mi kniha občas prišla dosť rozťahaná, určite mohla mať menej strán. Vyriešenie prípadu mi tiež úplne nesadlo – celý prípad so zmiznutou dievčinou sa vyriešil viac-menej náhodou a celé to prepojenie sa mi to zdalo trochu prekombinované. Už aj samotná Katie mi začína mierne vadiť. Ale aj napriek týmto negatívam má táto séria baví, užívam si to írske upršané prostredie a ďalšiu časť si určite nenechám ujsť.

derminator
22.07.2022 3 z 5

Temná detektivka z Irska s prvky hororu. Kniha je psaná zajímavě bavila mě a myslím že na autora do budoucna ještě sáhnu. Knize dávám 70%.

miloslav5679
24.06.2022 5 z 5

Dal som knihe plný počet bodov, bola napínavá, dobre napísaná a hoci sa dej prepletal viacerými príbehmi, dalo sa v tom orientovať. Ale.. autor by si mal prečítať nejakú knihu, kde sa popisuje sex, pretože tak ako ho opisuje on, je skôr citát z učebnice biológie a nie milenecký sex. A neviem koho mu pripomína hlavná hrdinka (Katie), ale tej to v súkromnom živote (myslím v knihe) dáva riadne vyžrať.

Danko81
09.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Kdybych měl popsat knihu jedním slovem, bylo by to ABSURDNÍ. Absurdní zápletka, absurdní chování hlavních protagonistů, aburdní zakončení. Jako kdyby se autor snažil za každou cenu zaujmout. Nečtěte dál, pokud jste sérii ještě nečetli, budou zde spoilery!

Ono to začalo již v minulém díle, kdy Johna přišloubovali k posteli. Mohli použít přeci pouta, proč tedy takový zbytečný sadismus? Chování policejního náměstka a to, že ho Katie odhalí, ale nic proti němu nepodnikne, přestože je vlatně viníkem zmrzačení Johna, to je podivné. Nad tím ale čtenář víceméně mávl rukou. V tomto díle to ovšem autor dovedl k dokonalosti. Že se zápletka točí kolem šíleného chirurga, který mrzačí ve svůj prospěch unesené lidi, to by člověk ještě skousl (byť detailní popis "operací" nebyl třeba). Ale když k tomu člověk přidá neskutečné milostné zápletky hlavní hrdinky včetně detailních popisů sexuálních scén a sebevraždu policejního náměstka, nevychází čtenář z údivu. Korunu tomu ale nasadilo, když soudní lékařka provedla u jedné z obětí 3D scan hluboké rány nože a vytiskla na 3D tiskárně kopii nože, který ránu způsobil. Prý včetně všech drobných rýh a na čepeli. A to pak porovnali s nožem záporáka a na základě toho ho obvinili. Já tedy nevím, soudní lékař nejsem, ale už vidím, jak v živé tkáni zůstane úplně přesný otisk nože do všech podrobností :-D

Kniha se dobře četla, byla svižná a strhující. Jen z ní mám takovou nepříjemnou pachuť. Zkusím ale další díl, třeba se autor polepší a tohle byla výjimka.

Ticiana
05.06.2022 4 z 5

Musim říct, ze osobní život Katie mne uz fakt zacina rozčilovat. Tenhle dil byl brutální, jednak ty psi a zápasy a vsechno okolo toho a druhé absolutně nechutný lekar, zmrzacujici lidi. Kniha je ctiva, jako všechny díly téhle série.

Kerberos
11.03.2022 3 z 5

Velmi brutální díl, gang specializující se na psí zápasy, kradení psů obchod s drogami ve spojení s novodobým Mengelem. Inspektorka Katie je vtažena do pasti, které se vyhne, ale není to pro ni výhra.

marci8
09.02.2022 3 z 5

Kniha byla sice napínavá, ale je slabší než předchozí díly. Nebaví mě číst o sexu Katie s někým do detailu a tak jsem tyto pasáže přeskakovala. Pak jsem přeskakovala místa, kde se např. vyndavají kosti. Katie je více méně nesympatická, ale to by se dalo zvládnout. Hrdina nemusí být kladný. Zdá se mi, že kvalita série slábne. Uvidíme u dalšího dílu.

Ajrad1981
21.01.2022 4 z 5

Katie mi jako člověk je míň a míň sympatická. Štve mě její potřeba dát si před spaním drink (a kolikrát ne jeden) a rozčiluje mě její sexuální život, jak neví, jestli jít do postele s tím nebo s tamtou, případně s oběma...
Co se týče případů, tak se mi zdá, že by bez té poruchy nic nevyšetřili, pořád se motali a nic neměli, až pak jim spadlo do klína vyřešení. Jen mi na konci chybělo sdělení, že se podařilo vyřešit vše a pozatýkat všechny, teda pokud k tomu došlo.
Ještě pár poznámek: John byl vůl, neměla jsem ho ráda nikdy, co si jako myslel, že dělá? A poslední stránky naznačují, že další díl bude z hlediska Katiina osobního života celkem zajímavý.

ydnac
14.01.2022 5 z 5

Nejbrutálnější díl.
Ovšem také hodně napínavý.
To co jsou lidé schopni udělat kvůli drogám je kruté a i když je toto jen fikce, je jasné, že skutečnost může být také děsivá.
Tentokrát mi bylo obětí strašně moc líto.
Katie je stále sebevědomá a neústupná a autor prostě nechce nechat její osobní život v klidu. Někdy mi už opravdu připadá jako necitelná mrcha, ale i tak mám tuto sérii moc ráda.

vera4669
13.01.2022 5 z 5

Tak tohle byla zase pěkná jízda..někdy si říkám, že autora bych asi potkat ani nechtěla :-D
Kdo toto vymyslí ...u některých scén jsem se vážně i zašklebila. Minulý díl mě moc nebavil, tohle bylo 100x lepší a až do konce nechybělo napětí a otázka jak toto dopadne...
konec byl jak na horské dráze. Říkala jsem si, že v tom všem se aspoň vyřešil osobní život Katie a pak přijde poslední stránka a zase zvrat :-D nemám autora ráda, mohl jí už dopřát trochu klidu a štěstí :-)

Ulala
25.12.2021 4 z 5

Trochu překombinované, brutální - odpovídá to však linií celé série. Proč ne, autor má asi bujnou fantazií. Čtu další díl a určitě si neodpustím i ten příští.

VerczaV
04.10.2021 4 z 5

Pro svět mrtvý, byl pro mě nejslabší ze série. Konec to zachránil i když to bylo překombinované. Určitě si ale počkám do listopadu na nový díl.

kaffa
17.08.2021 5 z 5

graham jak ho známe :-) brutální, kruté, nelidské a takhle bych mohla pokračovat.... vědomí, že po zemi můžou chodit takové a jim podobné zrůdy, je naprosto uzemňující.... nechcete si to raději ani připustit, ale nejspíš to tak bude, protože drogy, mafie, vraždy, zločiny, to vše se děje i ve skutečném světě.... jistě, místo a příběh je poplatný románovému prostředí, vygradováno na maximum, ale stejně - víte, že po světě nechodí jen dobří lidé.... ta brutalita vám zeleze pod nehty a tepe vám tam šílenou bolestí, nechcete být v roli oběti, ani náhodou....

co se katie týče - její postava je obdivuhodná v tom, jak se nebojí konfrontace jakýchkoliv padouchů, prostě na ně naběhne a nakope jim zadky.... jen v soukromém životě ji přímočarost opouští a místo ní se uchyluje k zoufalé útěše.... a nebo ne? věříte na lásku na první pohled? katie se tohle asi stalo, protože se zamilovala na první dobrou (na onen pohled), ačkoli toho muže docela tak dobře nezná - za mě - proč ne? i kdyby to byl měl být jen únik z jejího stresujícího života.... podle mě to katie hodně polidšťuje, maximální výkony v práci obvykle znamenají tragický osobní život.... jak byste se na jejím místě (celá ta situace s johnem) zachovali vy? obětovali byste svůj život pro někoho, koho už nemilujete? i přes to, že ho zmrzačili kvůli vám?

i když je vše napjaté na nejvyšší možnou míru - ať už děj, denní vytížení katie nebo emoce - vše stále funguje dobře, čtivě, akčně :-)

Olous1
05.08.2021 5 z 5

Po více než roce jsem se opět setkala se svou oblíbenou inspektorkou Katie.Kniha mě opět nezklamala.Autor píše brutálním způsobem,takže vůbec nedoporučuji slabším povahám. Četlo se to samo,napětí až do konce.Doufám,že vyjde další díl.Za mě 100%.

Danago
04.08.2021 4 z 5

Podle mě si autor stále drží stejnou laťku. Kniha je opět hodně brutální. Hlavní hrdinka se tentokrát chová tak, že mé sympatie si nezískala a asi nebudu jediná. Závěr knihy mnohé vyřeší. V každém případ čtivost knize určitě nemůžu popřít, i když některé zbytečně dopodrobna popisované erotické scény bych klidně a ráda vynechala, docela mi tam vadily . I když je možná děj překombinovaný tak na to jsem v této sérii celkem zvyklá.

Andrea7272
22.07.2021 5 z 5

Tak dotčeno a teď musím čekat do listopadu na další díl. Je to super čtení ,napínavé , kde se pořad něco děje :-) Kathy je skvělá a končilo to , tak, že se nemůžu dočkat - jak taky jinak !!!!!

kikies
22.07.2021 3 z 5

Jako bije se to ve mně... z poloviny skvělé, brutální a napínavé, a z druhé poloviny překombinované, s dost vyhrocenými detaily, které spíše vadí, než že by se daly přejít. Celá série má pro mě postupně klesající úroveň a trochu mi začíná vadit hlavní postava, ač mi na začátku velice přirostla k srdci... asi by to chtělo změnit přístup, tahle cesta vede jen dolů...

maličkán
21.06.2021 4 z 5

I když už moje čtvrtá kniha od autora, všechny se mi moc líbily, u této jednu hvězdu ubírám, moc mne nezaujalo to téma se psy. Okolní omáčka se četla dobře a poslední věta mi vyrazila dech.