Pohřbení

Pohřbení https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379924/bmid_pohrbeni-KPR-379924.jpg 4 215 58

Katie Maguirová ví, že v této části Irska nezůstane minulost nikdy pohřbená navždy. Už šestá kniha s neohroženou rusovlasou komisařkou Katie Maguirovou čtenáře opět přivádí do irského Corku a okolí, kde má policie stále plné ruce práce. V městečku Blarney se ve starém dělnickém domku najdou pod podlahou pohřbená čtyři těla. Oběti byly zřejmě zastřeleny již někdy ve dvacátých letech minulého století a každá z nich má ránu po výstřelu v týlu, což vyšetřovatelům napovídá, že by v jejich popravě mohla mít prsty IRA. Jenomže dávné vraždy nejsou jedinou starostí mladé komisařky: při stíhání prodejců pašovaných cigaret dostane Katie zásah na nejcitlivějším místě — v soukromém životě. Komisařka se musí rozhodnout, jak ochránit své nejbližší v prostředí, kde si není jistá, komu může věřit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Host
Originální název:

Buried , 2016


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
05.02.2024 4 z 5

Po dlouhé pauze jsem se vrátila k této sérii a rozhodně nelituji.
Katie má problémy s velkým zloduchem Quiltym. Ať dělá, co dělá, ze všeho se vykroutí. Jenže Quilty ví, jak Katie srazit na kolena, zasáhnout ji na citlivém místě. Katie ale nerada "poslouchá".
Navíc je tu nález velmi starých ostatků, které ovšem neblaze ovlivní i události v současnosti.
Kniha je jen pro silné žaludky.

Maky806
27.11.2023 5 z 5

Statečná Katie opět nezklamala a nechala nás po celou dobu ve střehu.


MisakCZE
31.08.2023 3 z 5

Další díl z neobyčejného života Katie, která pátrá po pachateli sto let starých vražd a zároveň se snaží dopadnout místního darebáka, vše se ke konci pěkně propojí.
Velmi čtivé, Masterton neubral na popisech ohavností, cením občasný pokus o vtipnou hlášku.

Deia
25.06.2022 3 z 5

Opäť tu máme skvelé írske prostredie, ktoré ma naozaj veľmi baví. Len tá dejová linka trošku pokuľhávala. Chýbalo mi tu vyšetrovanie nejakého veľkého prípadu, ktorý by bol ťahúňom knihy. Prišlo mi, že tentokrát boli tie prípady také roztrieštené a nejak som sa nevedela začítať, nepohltilo ma to. To čo sa dialo Johnovi, bolo síce strašné a aj keď ma veľmi zaujímalo, čo s ním bude, tak aj tak som sa do čítania musela sem-tam nútiť. Takisto mi v tejto časti prišlo celkom zvláštne Katiino správanie, väčšinou sa správa rozumne, ale tu som niektorým jej rozhodnutiam nechápala. Koniec sa mi celý nezdal, jednak mi to prišlo pritiahnuté za vlasy a takisto si myslím, že to, čo Katie spravila, by jej neprešlo. Celkovo mi táto časť nesadla, aj keď tu bol zatiaľ asi ten najhnusnejší záporák. Ale do ďalšej časti sa určite pustím, snáď sa mi bude páčiť viac.

miloslav5679
03.06.2022 4 z 5

Musel som dať jednu hviezdu dolu, nie za knihu ako takú, bola dobrá, napínavá a dobre napísaná. Len mám pocit ako by bol spisovateľ masochista, lebo nechápem prečo to tí "dobrí" schytajú takmer viac ako tí "zlí". A to, čo spisovateľ robí so súkromným životom Katie je už ani nie na zaplakanie, ale je to asi nejaká súkromná pomsta...

Ticiana
22.05.2022 4 z 5

Otevření staré křivdy a toho, ze někteří lidé nedokážou minulost opustit. Tenhle dil opet obsahoval vic detailu násilí. Osobní život Katie je jedna pohroma za druhou a fakt jsem zvedava jak se to vyřeší. Uvidime, ted ale si musim dat chvíli pauzu od téhle série.

vera4669
28.12.2021 3 z 5

Teda... Čtivé to bylo, autor umí některé situace opravdu skvěle nechutně popsat, ale Katie dělala jednu "botu" za druhou a nějak jsem nechápala, že jedná jak jedná.. Konec mě moc nenadchnul a jsem zvědavá jak si Katie to své soukromí ještě zamotá, jestli to tedy jde ještě hůř než do teď

Atlantis
07.12.2021 2 z 5

A dost, stačilo. V minulých dílech jsem měl jen podezření, teď už to vím jistě. Masterton má doma na psacím stole šablonku a při tvoření nové knihy si odškrtává, aby vše splnil. Takže už po šesté sledujeme: komisařka dělá stupidní rozhodnutí, s někým cizím se vyspí (přičemž je scéna úplně super explicitní), někomu v jejím okolí se něco otřesného stane, scéna extrémního mučení... Mě už to prostě nebaví. Přidejte si k tomu, že dvě linky této knihy se ve finále potkají až trapně na sílu a máte velmi chabou detektivku. Hvězdy dávám prakticky jen za zasazení do Irska, které mě hodně baví.

ydnac
26.11.2021 4 z 5

Tuto sérii mám moc ráda, ale musím říct, že tento díl je pro mě zatím nejslabší.
Zajímavější a napínavější mi připadala až druhá polovina knihy.
Kate měla opět hodně práce kam se podívala. Byla nalezena rodina, jejíž členové byli zavražděni a 90 let leželi pod prkny svého domu, John je unesen a jde mu o život...
Musím souhlasit s Hanyma, další Katein románek v čase, kdy je John vězněn - přesně mě taky napadlo - to jako vážně?
Samozřejmě další díly si určitě přečtu, protože Kate jsem si moc oblíbila díky tomu, že se nenechá nikým ovlivňovat a dělá všechno po svém, jen doufám, že autor to s těmi vztahy nebude moct přehánět :-)

Jenny46
17.11.2021 3 z 5

Tak nedokáži napsat jaký mám pocit, některé scény rušivé nebo zbytečné...
Téma určitě nebylo špatné, ale tentokrát mě to moc nebavilo - začátek se rozjel, ale pak se to moc táhlo. Autor jede jak přes kopírák...
Hlavně mě zajímal osobní život Katie snad víc už to nemohlo být zamotanější a nedokáži si představit pokračování...
*3,5

marci8
20.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Všechny knihy série jsou skvělé a řadím je mezi jedny z nejlepších detektivních thrillerů. Tahle je z nich nejslabší. Nelíbí se mi až příliš samostatný způsob vyšetřování, bezbřehá důvěra k někomu, o kom neměla hlavní hrdinka žádné informace a milostný akt v době, kdy jsou dva milovaní lidé v zajetí, se mi zdál hodně zvláštní. Typické pro autora je popisování krutostí. Zde ale vrtání (ti, co přečetli, vědí), bylo dle mne úplně zbytečné a soudím, že by to pachatel neprovedl, protože je to náročné a rukojmí tak poškodil a ohrozil. Kniha byla dosti nelogická. Jinak způsob psaní se mi líbí a stejně tak složitější zápletky.

Hanyma
11.09.2021 2 z 5

(SPOILER) Předešlé díly super, četla jsem jeden za druhým, ale u tohohle jsem se těšila až knihu dočtu.
Politický námět mě moc nebral a další sexuální románek Katie, to jako vážně?! Dvě milované osoby jsou v nebezpečí, tak se spustím s dalším?
Za mě nejslabši díl a do dalšiho se nepohrnu.

lupo
17.08.2021 5 z 5

První kniha, kterou jsem od autora přečetla. Už teď vím že si musím sehnat na čtení i ty další díly, protože tento jsem četla jedním dechem.

VerczaV
08.08.2021 4 z 5

Díl mě opět nezklamal, jdu na pokračování.

Andrea7272
15.07.2021 5 z 5

Opět super,super - jdu na 7. díl :-)

Pavlína2019
18.05.2021 2 z 5

Tato kniha mě nechytla, ze všech ostatních v sérii jsem byla nadšená. Neseděl mi příběh, na mě moc politické. Ale těším se na další!

Blafoun
10.04.2021 2 z 5

Tato kniha mi nesedla a vcelku mi komisařku znechutila natolik, že nevím jestli budu číst další pokračování. Příběh byl zpočátku dobrý, ale postupně to nějak nabobtnávalo víc než bylo nutné. Paní komisařka se chvílemi tváří jak spasitelka celého světa a přitom to co už mohlo být několikrát vyřešeno pořád není a jen se vše více komplikuje a přicházejí k úrazu další lidé kolem ní. Bohužel lidé, kteří jsou pro ni ochotni obětovat vše nejvíce trpí, zatímco si paní komisařka v klidu užívá v soukromí a jaksi zapomíná, že těch milovaných má nějak hodně. A tak se to v ději fackuje až do kýčovitě naivního konce, kdy hrdina jedinou akcí vše vyřeší v grand finále hodném amerického akčního filmu. Zase jednou zvítězilo dobro nad zlem, nikomu se "skoro" nic nestalo a nikdo se nic nedozví, vše v pořádku.

kikies
16.03.2021 3 z 5

Má oblíbená série a oblíbená komisařka, ovšem tentokrát mě trochu zklamala. Brutality bylo ažaž, ovšem téma na mě příliš politické, historický propletenec sahající do dnešních dní na můj vkus dost neuvěřitelný, děj až moc přesycený - prostě toho Katie zase řešila až moc najednou. No a k tomu osobnímu životu... tam by to taky chtělo lehce zklidnit a leccos si ujasnit, což? V žádném případě to není špatný díl, ale rozhodně patří v rámci série k těm slabším.

petrarka72
28.01.2021 4 z 5

Slabší díl - ale stále temný a zdrcující.

Rajec548
16.01.2021 3 z 5

Opět temné s detailním popisy brutálních scén, s příchutí hororu. Četla jsem všechny knihy série a tato mi zatím přišla nejslabší, čímž nechci říct, že byla špatná. Tedy až na ten konec. Ať už jde o výbuchy a zázračné přežití hlavní hrdinky, či uzdraveni že zranění, které se na základě jeho popisu prakticky přežít nedalo. Doufám, že se pan Masterson do příště polepší ????