Katharine Hepburnová & Spencer Tracy

Katharine Hepburnová & Spencer Tracy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14725/bmid_katharine-hepburnova-a-spencer-trac-R22-14725.jpg 4 18 4

Nezapomenutelná láska dvou hollywoodských hvězd - Katherine Hepburnové a Spencera Tracyho - se stala předmětem zkoumání Christophera Andersena, vyhlášeného redaktora časopisů Time a People. První úplný portrét dvou milovaných ikon Ameriky je napsán s profesionálním smyslem pro vyprávění i pro detail. Základem jejich vztahu byl smysl pro slušnost, díky němuž překonali i nevyváženost manželského trojúhelníku. Kniha umožňuje i pohled do zákulisí filmových ateliérů, kde se legenda Hepburnové a Tracyho zrodila.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

An Affair to Remember: The Remarkable Love Story of Katharine Hepburn and Spencer Tracy , 2007


více info...

Přidat komentář

4444913
23.04.2019 4 z 5

Pro takové základní seznámení s oběma skvělými herci určitě vhodná.Spolehlivá a solidní ale kdo by měl skutečně hlubší zájem doporučuji vlastní autobiografii Katharine Hepburnové s titulem který "to dává sežrat"všem těm křiklounsky bombastickým názvům.Jmenuje se Já.Strhující,sebekritická,velice osobní.Ale tato knížka je taky fajn.

Stellia
08.05.2017 5 z 5

Je zvláštne ako sa k niektorých knihám dostanete. Cesta k tejto viedla, napočudovanie sa, cez Genea Kellyho. V jednom z filmov, Kto seje vietor, hrá so Spencerom Tracym. Nielenže sa ten film dostal u mňa na vysokú priečku, keďže Kelly tam poprvýkrát vo filme netancuje!, ale uvedomila som si aký neskutočne dobrý herec bol Spencer Tracy. A vďaka tejto knihe som si zistila, že to bol aj neskutočný človek. Človek s chybami a zlyhaniami. A o to viac ho možno mám radšej. Pretože bol smrteľníkom...ako my všetci. A hovoriť o Tracym bez Hepburnovej, by bola úplná strata času :)


kleozpatra
31.10.2016 3 z 5

Tuhle dvojici jsem vnímala jako časté partnery ve filmu. Stejně jako veřejnost v jejich době jsem já v té dnešní netušila, že léta tvořili pár v soukromí. Nicméně jsem se nad tím vztahem při čtení zamýšlela. Kate z dobře situované intelektuální rodiny nelpěla na majetku, naopak se zapáleně hnala do projektů srdcem bez ohledu na možné fiasko, nad muže skoro feministicky povznesená, ale Spencerovi zcela podlehla a usadila se pokorně v roli kámošky a postupně ošetřovatelky, zatímco on si tu a tam odběhl nejen od manželky ale i od Kate. Byli na sobě závislí (ona potřebovala pečovat a on potřeboval být opečováván), než aby mezi nimi planula nezvladatelná vášeň, možná i proto ten vztah dělal dojem pracovního přátelství. Tracyho nálepka rebela s křehkou duší a statutem nejlepšího herce na světě, jeho vztah s Kate, jejich zvláštní napojení, odevzdaně (ne)přihlížející manželka, hluchý syn, alkoholické propady ... byl by to určitě námět na poutavý film. Z knihy jsem ale měla pocit, že se autor potřebuje nutně zavděčit, chvílemi jsem se i přes tu pestrou látku a zájem o ty dva nudila.

milamarus
10.08.2015 5 z 5

Z těch všech filmů, ve kterých společně hráli, jsem viděla jen ŽENU, KTERÁ VŠECHNO VÍ (1957) a HÁDEJ, KDO PŘIJDE NA VEČEŘI (1967), takže jsem tuhle romanťárnu s nadšením uvítala. Chtěla jsem poznat, jaké bylo soužití dvou lidských povah, které jsou úspěšné, a které se lidem líbí. Jedné bohémské, přímé, drzé a odvážné a té druhé - pokorné, něžné, mlčenlivé a oddaně pečující.
Kde se potkali? Co si řekli? Který film pro ně znamenal kariérní postup? Jaké to je být součástí no řekněme značně liberálního manželského modelu? Vešel se do společenských škatulek a struktur? Byli imunní vůči názoru jiných? ….zkrátka desítky otázek, na něž jsem chtěla odpověď.
A poté, co jsem prostoupila díky této knize tu neviditelnou hranicí mezi jejich uměleckými a osobními životy, jsem dostala odpovědí ještě víc :-)

Doporučuju!!!!