Dítě

Dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366186/dite-dN3-366186.jpg 4 300 99

Kate Waters série

< 2. díl

Ten starý dům stál v části Londýna, kterou developeři hodlají přebudovat na luxusní čtvrť. Čilý stavební ruch však přeruší nález jednoho z dělníků: pod vrstvou hlíny odkryje kostru malého dítěte, zjevně pohřbeného před mnoha lety. Novinářka Kate Watersová chce o případu psát, ale brzy pochopí, že ze všeho nejdříve bude třeba zjistit identitu mrtvého dítěte ze staveniště. Při hledání odpovědi na tuto otázku Kate odkrývá spojení se zločinem, který městem otřásl před několika desítkami let: z místní nemocnice bylo tehdy ukradeno novorozeně. Zmizelo beze stopy a jeho rodiče se z této ztráty nikdy nevzpamatovali. Kate se vyptává dům od domu, proniká do minulosti starousedlíků a postupně splétá nitky příběhu, který je místními považován za největší – a nikdy nevyřešenou – záhadu. Vyslechne si ledacos, ale brzy zjistí, že klíč k rozluštění dávné tragédie skrývají tři ženy. Každou z nich nevysvětlené zmizení novorozeněte silně zasáhlo – a každá z nich je nyní zmítána úvahami, co novinářce říct a co si navždy ponechat pro sebe...... celý text

Přidat komentář

Satyrka
11.04.2024 5 z 5

Oproti předchozímu dílu byl tenhle na mnohem mnohem vyšším levelu! Narozdíl od Vdovy jsem se začetla poměrně rychle. Kniha byla velmi čtivá, těšila jsem se na každou další kapitolu, příběh byl srdcervoucí a měla jsem i slzy v očích. Příběh byl i krásně zamotaný, a to já ráda. Co mám ale velmi ráda taky, je to, když je i skvěle rozmotaný, což je! Měla jsem určitá tušení, jedno jsem odhadla přesně, ale ostatní jsem odhalila až postupně s Kate. Musela jsem se i zamyslet nad tím, jaký velký příběh se skrývá za skutečností, která se dá popsat jednou větou. Odkrytá kostra malého dítěte. Hrozné. Ale co vše tomu předcházelo, co se stalo, jaký obrovský příběh se za tím vším skrývá, co vše se může odhalit. Je to stejné jako životy nás všech. Dá se shrnout v několika větách, ale jaký příběh v tom celém je. Nejednou si řeknete, jak by se o vašem životě dala napsat kniha. Asi proto máme tak rádi knihy, potažmo příběhy...
Kniha mě hodně pohltila, hodně zasáhla, vím, že o ní budu ještě dlouho přemýšlet, takže proto nemůžu jinak než dát plný počet hvězd a doporučit!

Pletynka
16.12.2023 3 z 5

Začátek knihy byl trošku nudnější a táhl se .. pak se to pomaličku začalo rozjíždět a i přes to, že některé pasáže byly častokrát zbytečně natažené a dokolečka zmiňované, celkový pocit z knihy je pozitivní a konec rozhodně překvapující.


evin84
17.06.2023 5 z 5

Super kniha, velice ctiva.

SimonaP
05.06.2023 3 z 5

Kniha patřila mezi ty pomalejší, dějově táhlé, ale asi jsem byla nějaká zabržděná, konečné rozuzlení mě překvapilo, tohle jsem neodhadla.

koki.veru
19.11.2022 5 z 5

Začátek byl spíše nudnější a chvilku mi trvalo než jsem se zorientovala v postavách, ale postupně se to pěkně rozjíždělo a závěr byl super. Sice jsem už potom tušila jak to dopadne, ale byla to pěkná zápletka.

Mirin1349
28.06.2022 3 z 5

O co vlažnější byl začátek, o to víc jsem byla mile překvapená rozuzlením zápletky na konci. Novinářka Kate mi také lezla daleko méně na nervy než v předchozím díle. Tady už to nebyla taková hyena a ukázalo se, že možná i nějaké srdce bude mít. Příběh byl vyprávěný na střídačku pohledem hlavních aktérů, přičemž jsem nerozklíčovala pohnutky autorky, proč některé osoby byly psané v první a některé ve třetí osobě. S klidným srdcem mohu doporučit.

rilajaan
29.04.2022 4 z 5

Čtivá kniha, zajímavý příběh. Jen jsem asi od větší půlky tušila, jak to dopadne. Což mi trošku zkazilo konec.

kaktus.p.
06.04.2022

Kniha mě celkem bavila. Celou dobu jsem s napětím očekávala co budou mít ty různé ženy společné. Konec top.

Betulabii
28.03.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, hlaveň konec. Mám ráda knihy kdy do konce nevíte, jak to teda vlastně je. Ale strhávám hvězdičku za to zmatečné psaní. Kniha je psána z pohledu tří žen a to, abych pravdu řekla, bylo celkem zmatečné. Kdyby to bylo psané jen z pohledu reportérky, tak by se mi to líbilo víc.

jromovic
19.03.2022 4 z 5

Stojí za to se dostat přes trošku nudnější začátek. Potom už jsem se nemohla odtrhnout od knihy.

Prateri
09.11.2021 4 z 5

Začátek knihy mi nějak nešel, dokonce mě i nebavil. Při četbě mě postrkovala na další stránky hodnocení mých oblíbených. Všem vám děkuji, protože vaše příznivé i nadšené komentáře nelhaly. Bylo to skvělé, napínavé, stresující a závěr nabídl nečekané rozuzlení.
Když jsem byla tak v první třetině knihy, mrkla jsem na konec (jen na jednu větu), tak už jsem trochu tušila, co bude následovat, ale nedělejte to - překvapení jsou lepší.

ddkk
16.10.2021 5 z 5

Pro mne výborná četba, stejně jako Vdova. Příběh, opět vyprávěný několika osobami, je napínavý až do samotného konce a přiznávám, že řešení celého komplikovaného případu mě docela překvapilo.

Kate Waters je sympatická novinářka, která dosud neztratila empatii. Je chytrá, schopná a komunikativní. Líbí se mi.

Dávám pět hvězdiček, protože mě to fakt bavilo, a doporučuji.

Veronika33
16.05.2021 5 z 5

Trošku som mala obavy, že sa mi bude kniha ťažšie čítať ako predchádzajúce autorkino dielo. No musím pripustiť až na počiatočný zmätok v postavách (trošku veľa informácií naraz) som si príbeh užila. K pútavosti knihy dopomohli moje obľúbené striedanie deja a postáv v kombinácií s mini kapitolkami. Koniec bol možno trošku prekombinovaný, ale napriek tomu sa mi kniha páčila. Knihu odporúčam a určite sa nebránim prečítaniu prípadných ďalších diel tejto spisovateľky.

Parwana
17.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Skvělý thriller, napínavý od začátku až do konce. Přestože jsem začala tušit, jak to dopadne, finále bylo luxusní a předčilo mé očekávání.

Sudin
16.02.2021 4 z 5

Z počátku se mi hůř orientovalo v postavách kdo je kdo, ale jinak opět fajn zajímavá kniha, jen ke konci mi už bylo jasné kam příběh směřuje, proto hvězda dolů.

Lumír23
22.12.2020 5 z 5

Sice jsem tušil, jak že se to semele na konci, ale to bych viděl jako pozitivní na celé knize. Někdy se autorka (nebo překladatel?) úplně nesoustředila na to za jakou osobu právě píše, ale to je jen detail, vůbec bych to neměl rozmazávat. Dobré.

RomanDušek
12.10.2020 5 z 5

Fiona Barton si mne získala knihou Vdova. A kniha Dítě to jen potvrdila. Tato autorka potvrzuje obrovské kvality a ohromný potenciál.
To, k jakému dojde na konci příběhu rozuzlení, jak vše dopadne a co se odhalí... HODNĚ DOBRÝ!!
Co mám fakt rád, když je příběh vyprávěn z pohledu více osob. A promyšlený od začátku do konce...

Allla9
09.08.2020 5 z 5

Téměř až do konce knihy jsme v napětí, co se vlastně před lety stalo. Kdo je viník a kdo oběť?

včelařka
29.06.2020 3 z 5

Kniha se mi docela líbila, ale nenadchla. Místy dost zdlouhavé a ke konci i dost předvídatelné a zbytečně melodramatické.
Pozn. Četla jsem to v originále a to doporučuji pro velmi bohatý slovník.

Janule809
04.06.2020 5 z 5

Nádherná kniha, napínavé od začátku do konce..trochu jsem si i pobrečela