Kanibal z Nine Elms

Kanibal z Nine Elms https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424398/bmid_kanibal-z-nine-elms-xCG-424398.png 4 2558 679

Kate Marshallová série

1. díl >

Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit sledovaný případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou přezdívkou Kanibal z Nine Elms, i když přitom sama málem zemřela. Nyní Kate přednáší na univerzitě a snaží se vést poklidný život, když se minulost začne vracet. E-mail s žádostí o pomoc ji vtáhne nejen do právě probíhajícího vyšetřování vražd mladých dívek. Jejich modus operandi nebezpečně připomíná případ, který před patnácti lety vyřešila. Nevrací se jen vzpomínky. Vrah napodobitel chce dokončit započatou práci… A tak se i Kate musí vrátit k vyšetřování, aby dokončila tu svoji – chytit dalšího sériového vraha.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Nine Elms , 2019


více info...

Přidat komentář

konicekbily
07.04.2024 5 z 5

Autor novou řadu detektivek píše stejným stylem jako předchozí knihy, vím co mne čeká. To se stalo - a odpočinková série se bude hodit na dovolenou ke čtení!

Petrushka31
15.03.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila. Dobře se četla, žádná hluchá, nudná místa. Určitě to nebyla má poslední kniha od tohohle spisovatele. Doporučuji ! :)


marco026
11.03.2024 4 z 5

Kate Marshallová sa stala hviezdou londýnskej polície po vyriešení prípadu sériového vraha s prezývkou Kanibal z Nine Elms. Skoro pri tom prišla o život a jej kariéra u polície skončila. O 15 rokov neskôr pracuje na univerzite, no na scénu prichádza ďalší sériový vrah, ktorý napodobňuje vraždy Kanibala z Nine Elms. Kate vzhľadom k minulosti začne spolu so svojim asistentom prípad vyšetrovať.

Ďalšia výborná detektívka, ktorá nám predstaví dobre napísanú hlavnú postavu a rovno dvoch zvrátených sériových vrahov. Začiatok a vyšetrovanie prvého prípadu je zhrnuté v rýchlom úvode a potom tu máme časový skok, pričom sa na scéne objaví ďalší sériový vrah, ktorý vraždy z prvého prípadu kopíruje. O ňom sa dozvedáme pomerne veľa, pretože niektoré kapitoly sú priamo venované jemu. Samozrejme o koho sa v skutočnosti jedná a akú má minulosť sa dozvieme až na konci, ale aj tak som čakal, že toto bude poňaté trošku záhadnejšie. Vzhľadom k tomu tu nie je veľa postáv, ktoré by sa dali následne podozrievať z vrážd. Napriek tomu samotné vyšetrovanie, hľadanie dôkazov a skúmanie rôznych teórií je dostatočne zábavné a zaujímavé na to, aby som tento fakt prehliadol. Príde aj na nejaké tie zvrátenosti vzhľadom k spomínaným vrahom, ale nič neúnosné, čo by bolo zahnané až do extrému. Finále mi prišlo trochu uponáhľané a kľudne by som prijal keby bola kniha trošku dlhšia a na konci sa s tým konečným rozriešením celého prípadu autor viac vyhral.

Celkovo, ale veľmi dobrý úvodný diel do knižnej detektívnej série, ktorej ďalšie časti si určite zaobstarám. Ak by mi niekto vedel poradiť podobné detektívky od iných autorov, tak budem rád za príspevok do komentu alebo správy.

Forest66
02.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Tahle knížka se mi zdaleka nelíbila tolik, co knížky s Erikou. Sice to byla zajímavá zápletka jako vždycky, ale tím, že vraha chytli hned na začátku tam vzniklo na dlouhou dobu vzduchoprázdno, kdy se nic neděje. Navíc tam nebyla žádná postava, kterou bych si mohl oblíbit. Škoda, že kanibala nechal přežít. Takhle se tam bude nejspíš táhnout celou sérií, jak smrad

Miláček484
24.02.2024 5 z 5

Kniha se četla velmi dobře, napínavé, jen ten konec byl takový rychlý. Ale Bryndzu čtu moc ráda, jeho zápletky jsou zajímavé. Určitě si přečtu další.

Eleanor-ka
15.02.2024 5 z 5

Čekala jsem, že příběh nové hrdinky bude spíše hrát druhé housle, ale musím uznat, že Kate Marshallová mě zaujala o něco více než Erika Fosterová, především tedy kvůli jejímu spojení se sériovým vrahem, s kterým má syna.
Kniha vás okamžitě vtáhne do děje a pohltí vás natolik, že ji nebudete schopni odložit.
Je to klasická "bryndzovina", takže zaručená kvalita. Už se těším až se pustím do dalšího dílu.

absa2611
29.01.2024 5 z 5

Pan Bryndza nezklamal. Po skvělé sérii s Erikou Fosterovou jsem se bála, že bude další série horší, mé obavy však byly zbytečné.
Nemám co vytknout. 5* zasloužených.

zanekzoltecu
27.01.2024 4 z 5

Kate sice néni Erica, ale co už. Čtyry šterny to jistijó a furt dost dobrý. Oproti minulý sérii v týdle bichli néni nikdo čtyřprocentní, ale mám tušimice, že by to bylo furt lepčí, než brósit svoju mutru...

Pazďa
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Další kvalitní série do mého hledáčku, kniha má dobré tempo, jen konec mohl být víc promyšlený, moc nemusím detektivky, kdy před odhalením vrah nefiguruje jako reálná postava v příběhu.

misaC
26.12.2023 4 z 5

Bezvadný začátek další série tohoto autora. Kate to má hned v prvním případu opravdu těžké. Kdo by si chtěl po patnácti letech zopakovat nejděsivější situaci svého života ?

m2056
06.12.2023 5 z 5

Kniha se super četla a příběh vás bude plně bavit a chytne od počátku po konec. Dvojice Kate a Tristan vás budou bavit skvělé se k sobě hodí a doplňují těším se na další pokračování téhle dvojice.

ber-tram
04.12.2023 5 z 5

Bryndza, bryndza, a rovnou na Slovensku, s tou se servírují halušky, ne? Ano, ale zde nikoliv v přeneseném slova smyslu halucinací. Jakoby sice vzal pět cizích detektivek a postavil z nich šestou, no a?! Lepší dobře opsat než špatně napsat, že? V autorském dovětku prosí o komentář, třeba jen pár slov, tak má je mít: výtečné čtení, napínavé a lidské. 22/23

TerezaaBaarova
22.11.2023 4 z 5

Kate a Tristan je rozhodně lepší dvojka než Kate a Peterson. Ač je Kate složitejší osobnost, která si s sebou na bedrech nese velkou zátěž z minulosti (alkohol, syna, jeho původ...), tak je vlastně sympatická a fakt se mi líbí.
Rozhodně se vidět Bryndzův progres, druhý díl nečeká.

mila2411
31.10.2023 4 z 5

Díky sérii s Erikou Fosterovou je pan Bryndza můj oblíbený autor a tak jeho další pokračovací vyprávění bylo jasnou volbou. A nezklamal. Hlavní hrdinku Kate obdaří hned na úvod takovým stigmatem, že to bude stačit na dalších xXx dílů. Osobní rovina vs. série vražd funguje na 1*. Parádní rozjezd nové řady.

prochajda
24.10.2023 4 z 5

Dobrý počin nové série. Kate je mi sympatická a s parťákem Tristanem jako soukromí detektivové se dobře doplňují. Určitě budu pokračovat dalším jejich případem.

Tučňák492
20.10.2023 5 z 5

Další super čtení od pana Bryndzy, chvílemi až husí kůže, můžu říct, že jsem se až bála. Doporučuji a posílám oba palce nahoru.

Čmeláček
17.10.2023 5 z 5

Tahle druhá série od Roberta Bryndzy je ještě lepší, než ta první :). Protože Kate je mi tak nějak bližší a sympatičtější než Erika. No a taky její parťák Tristan nemá chybu. Zápletka s kanibalem mě zaujala, takže nemám vůbec co kritizovat, dávám pět stars a jdu na další! :)))

Satyrka
21.08.2023 4 z 5

Přečteno ve slovenštině, taky poslední kniha od pana Bryndzy, co v tomto jazyce mám.
Do knihy jsem se vůbec nemohla začíst, jestli to bylo tím, že jsem se do prvního dílu s Kate pustila v podstatě hned po přečtení celé série s Erikou, a na ní a její tým a přátelé jsem si tak zvykla, že zvykat si na Kate a Tristana mi dalo zabrat? Nebo že moc nevyhledávám v detektivkách řešení případu, který se více dotýká hlavní postavy? Nevím. Každopádně když jsem se překousala..., no bohužel ne prvními stránkami, tak to konečně přišlo. Bryndza jak ho miluju, napětí a... taky velmi pozdní, nebo spíš brzká hodina ranní a já musela jít spát... Ale nešla jsem. A to je přesně to!
Kate a Tristan mi byli oba sympatičtí, Kate možná víc než Erika, to ale neznamená, že Eriku jsem si nakonec nezamilovala. Robertovy postavy jsou prostě skvělé. Takže přestože jsem se bála, že do dalších dílů nepůjdu, půjdu! Vlastně na ten další jdu hned teď!

danielavachova
10.08.2023 4 z 5

Kanibal byla moje premiéra od pana Bryndzy a musím napsat , že se mi kniha moc líbila . Čtivá , napínavá akorát, měla spád,těším se na pokračování.

moudivlacek
10.08.2023 5 z 5

Nová autorova série začíná velmi dobře. Je to příběh vraha, který byť v psychiatrickém vězení stále sní o životě venku a o Kate. Možná je to nemožné pro normální bytost, ale pro uctívanou zrůdu mezi monstry...
Kate se snaží žít lepší život, záleží ji na synovi, ale problém je jeho původ. A také to, že se nechá vtáhnout do soukromého vyšetřování po dlouho pohřešované dívce. A vydatně ji pomáhá asistent Tristan.
Super čtení, co rychle ubíhá, napětí i provázky vedoucí k objasnění všeho.