Katastrofa na Slunci Antarktidy

Katastrofa na Slunci Antarktidy https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61136/katastrofa-na-slunci-antarktidy-61136.jpg 3 9 2

Sci-fi román s detektivní zápletkou o skupině zločinných vědců, kteří se pokusí ovládnout celý svět obsazením umělého měsíce, ze kterého má být vypuštěno umělé slunce k oteplení Antarktidy. Autor bohatě využívá popisů fantastických strojů a zařízení, kterými bude lidstvo v budoucnosti disponovat a nevyhýbá se ani otázkám psychologie a etiky lidí příští epochy.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Katastrofa na Slońcu Antarktydy , 1958


více info...

Přidat komentář

Hubay
26.11.2023 2 z 5

Co mě bavilo: No, moc toho nebylo. Autorova fantazie popisující život v budoucnosti - dámské průhledné šaty, co mění barvy, umělecké obrazy pokrývající fasády domů, rychlovlaky jezdící po kolejích širokých 5 metrů.

Co mě nebavilo: Překombinovaný, naprosto zbytečně rozvleklý a nudný příběh. Špatně napsané dialogy s podivnou mluvou (možná částečně i problém překladu). Autorova posedlost jmény na G, posuďte: Glaz, Groll, Gerta, Gross, Gosslat, Gigant, Groll.

Více na mém blogu: https://100knih.blogspot.com/

Jelitovna
06.01.2019 5 z 5

Šedesát let stará detektivka, jejíž děj se odehrává na konci 20. století, tehdy tedy sci-fi, dnes zajímavý pohled do představ autora o době, kterou jsme my již prožili. Docela napínavé oddechové čtení. Nelze si nevšimnout, že obrázek bytosti na přebalu silně připomíná Endermanna ze současné počítačové hry Minecraft. Že by kniha posloužila jako inspirace?


Autorovy knížky

Adam Hollanek
polská, 1922 - 1998
1960  62%Katastrofa na Slunci Antarktidy

Kniha Katastrofa na Slunci Antarktidy je v

Přečtených11x
Knihotéce23x
Chystám se číst6x