Karneval v ZOO

Karneval v ZOO https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458515/bmid_karneval-v-zoo-3Ib-458515.jpg 4 11 4

O ředitele zoo Alfréda Prudkého se pokoušejí mrákoty. Kam se poděli hroši, zebry nebo opice? Místo nich se to tady hemží prapodivnými stvořeními. Opravdu kolem něj prošel slomelák a žirafon? Naštěstí je tu Alfrédův kamarád ježek Ignác, který s fištrónem sobě vlastním pomůže řediteli tuto karnevalovou hádanku rozluštit. Pomůžete mu odhalit, kdo je kdo? Vždyť brány zoo se otevřou už za pár hodin!... celý text

Přidat komentář

bibi.r
15.03.2024 4 z 5

Pro děti 2-3+

Fajn čtení před spaním. Děti poznávaly kombinace zvířat a to bylo vtipné. Jistě by k tomu šla vymyslet výtvarná dílnička, ve které mohou děti kombinovat další zvířata třeba pomocí koláže.

muchomurka
21.10.2022 3 z 5

U čtení jsme se pobavili všichni - já. Bambulka i manžel. Ale tohle kouzlo funguje jenom poprvé. Pak už to bylo fajn čtení. Knížku jsme dvakrát přečetli a vrátili do knihovny, takto nám to stačilo.


Vknihách
18.05.2021 5 z 5

Riaditeľ zoologickej záhrady Alfréd Verva a jeho priateľ ježko Ignác Mentolka raňajkujú. Začujú hluk a rozhodnú sa preskúmať čo sa to vonku deje. Takto sa začína karnevalový príbeh. Či veríte a či nie, nespomínam si, či som niekedy čítala zábavnejšiu knihu. Som veľmi rada, že knižku sme si s dcérkou otvorili a začali čítať ihneď,ako nám dorazila. Večer pred spaním čítať Karneval v Zoo by bolo ako za trest! Naozaj! Dieťa sa preberie a o spánku sa vám môže iba zdať No počas denných aktivít, ktoré trávime s deťmi, sú práve takéto knižky ideálne. My sme sa smiali od začiatku po koniec… či už to boli veselé, zábavné ilustrácie,alebo vtipný a zároveň náučný text… prečo náučný? Keďže sa zvieratká obývajúce zoologickú záhradu rozhodli prestrojiť sa za svoje obľúbené zvieratko, prípadne za zvieratko, ktorým by chceli byť, detičky si musí lámať hlavičky nad tými čudami na ilustráciách. V texte dostávame aj nápovedy,aj keď verím, že dospelák ich potrebovať nebude. Tu musím vyzdvihnúť nápaditosť prekladateľky Zuzany Dodokovej. Žirafon či plaroch isto nie je ľahké preložiť Už aj naše bábiky poznajú isto príbeh Karneval v ZOO od slova do slova Knižku sm čítali najmenej 30x a to nepreháňam. Už dcérka v určitých pasážach vie,aké zvieratká a zvuky nasledujú a vysloví ich skôr ako ich ja stihnem xy-tý krát prečítať. No nie je toto záruka dobrej detskej knihy?

Ako bonus v knižke nájdete aj ďalšiu zábavku. Detičky si s vašou, staršie aj bez,pomocou môžu vyrobiť masku ježka Ignáca! Čiže počas prázdnin, upršaných dní sa bude hodiť aj niečo, čím sa detičky zabavia. Výroba masky ježka je jednoduchá a v knižke nájdete aj návod a potrebné veci k vyhotoveniu vlastného Ignáca.

Knižka sa odporúča deťom od 3 rokov,no ani staršie deti nebudú knižkou sklamané,to vám garantujem.

Litocha
20.04.2021 4 z 5

Za mě o kus lepší než čištění zubů. Nové živočišné druhy mě pobavily, ilustrace jsou hezké a s knížkou se dá i krásně vyhrát a vymýšlet nové křížence. (Samotný nápad sice není až tak originální, ale vůbec to nevadí, zpracování se povedlo).

Autorovy další knížky

Sophie Schoenwald
německá, 1980
2019  78%Velké čištění zubů v ZOO
2020  71%Karneval v ZOO
2018  98%Pritúľ si ma
2022  90%Večierka v ZOO
2022  80%Pomôž zvieratkám s čistením zúbkov

Kniha Karneval v ZOO je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst4x