Karneval

Karneval https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71525/bmid_karneval-iSq-71525.jpg 4 9 2

Spisovatel, dobrodruh a svůdce žen, sedmapadesátiletý Giacomo Casanova vstoupí do života třináctileté dcery benátského obchodníka Cecilie Cornarové. Závratný vzájemný erotický vztah, byť nedlouhý a přervaný nešťastnou shodou okolností, určí budoucnost mladičké Cecilie a zaskočí stárnoucího kavalíra překvapivým poznáním. Výtvarně nadaná Cecilie, ovlivněna Casanovou, se vydá na dráhu pro ženu tehdy, na sklonku 18. století, velmi neobvyklou. Zakrátko si dobude uznání jako portrétní malířka nejen aristokratické smetánky magických a upadajících Benátek, ale velké části Evropy a její mocenské a duchovní elity. Na vrcholu tvůrčích sil a ve věku zralé ženy poznává u albánského dvora vůdčí osobnost romantismu, mladičkého George Gordona, lorda Byrona. Krátký a bouřlivý vztah mezi malířkou a básníkem nezůstane bez následků a zanechá v srdci a duši Cecilie hlubokou ránu - stane se obětí sebestředného sobectví velikána, který nade vše staví sebe sama. Vzepětí touhy, vášně, smyslů a citu připomínají strhujícím a stupňovaným rytmem proslulý benátský karneval až k okamžiku, kdy musí masky dolů, aby opojná hra nepopřela život.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Carnevale , 2001


více info...

Přidat komentář

orinka3
25.01.2016 2 z 5

Nemohla jsem se prokousat začátkem. Mnohomluvné, přesto málo působivé, literární styl mi nevyhovuje. Takže jsem to nezkoušela dál, knížka mě nebavila, nechytla. Vracím nedočtenou.

Luccy78
01.05.2015 4 z 5

Třináctiletá Cecilie se zamiluje do proslulého Casanovy a stává se jeho milenkou. On jí na oplátku podporuje v talentu k portrétování. Nezdařená láska s Casanovou později Cecilii přivádí do Albánie, kde potkává dalšího muže svého života, mladičkého a okouzlujícího lorda George Gordona Byrona.


Autorovy knížky

2003  76%Karneval

Kniha Karneval je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x