Vzpurná čarodějka

Kristen Ciccarelli

Karmínová můra série

< 2. díl

Rune je na útěku. Od chvíle, kdy ji Gideon – lovec čarodějnic a muž, kterého milovala – vydal do rukou nepřátel, všichni prahnou po její hlavě. Pokud chce přežít, musí se spojit s nebezpečnou Cressidou Rosebloodovou, jenže záhy zjistí, že by vítězství Cressidy, která plánuje obnovit vládu čarodějek, přineslo všem zúčastněným jen zkázu. Proto se vydá její plán zmařit. Gideon chce za každou cenu dokázat nové republice svou loajalitu, a tak je připraven obětovat dokonce i Rune. S každým okamžikem je ale jasnější, že city mezi nimi nezmizely – a že budou čelit volbě, která může zničit buď jejich lásku, nebo celý svět.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: 2025 , CooBoo
Originální název: Rebel Witch

Komentáře knihy Vzpurná čarodějka

vercama
03.12.2025

Tady půjdu asi proti proudu, ale mně se víc líbil první díl. Tady se mi to místama zdálo překombinované, Runě jsem občas nerozuměla, někdy ke konci jsem jí ani nevěřila a přeskočila pár odstavců s myšlenkou jakože "Blá, blá, blá ... A opravdu se některé věci omílaly pořád dokola.

Larruska
02.12.2025

Už první díl mě překvapil svou originalitou, krásným stylem psaní a atmosférou, která se mi doslova dostala pod kůži. Proto jsem se na pokračování těšila — a rovnou vám řeknu, že tohle bylo ještě lepší.

Druhý díl je akčnější a mnohem víc vtahující. Je to přesně ten typ knihy, která vás obalí svojí magií a nepustí, dokud neotočíte poslední stránku. Gideona jsem si tady konečně více oblíbila a opět musím vypíchnout atmosféru — autorka ji dokáže vykreslit tak intenzivně, že máte pocit, že jste uprostřed příběhu.

Celé to má dynamiku hry na kočku a myš. Oba hrdinové se snaží jeden druhého přehrát, podrazit, přelstít… ale komu se to nakonec povede? To už si musíte přečíst sami.

A i když jsem měla první díl v paměti jen v hrubých obrysech, okamžitě jsem se chytla a nechala se znovu strhnout příběhem.

Pokud jste sérii ještě nečetli, teď je ten nejlepší čas začít.

Eslem
30.11.2025

Po prvním dílu a slibném začátku velké zklamání. Neustálé omílání toho samého, směšné intriky a zvraty a celkově přeslazené a patetické. Škoda.

blankacte
27.11.2025

Jestli jsem na nějakou knihu letos netrpělivě čekala, pak to byla tato! Vzpurná čarodějka je závěrečný díl duologie o Karmínové můře.

Čarodějka Rune Rosebloodová prchla z republiky do Sorenova království, kde je i královna čarodějek Cressida. Ta chce svatbou Sorena s Run získat armádu, plánuje dobít nazpět území Republiky.
Lovec čarodějek kapitán Krevní stráže Gideon Sharp se vydal do Sorenova království, chce jednou pro vždy zkoncovat se všemi čarodějkami. Nevěří už nikomu a hlavně ne Rune, známé Karmínové můře. Čarodějky musí zemřít do jedné.
Nečekaně a za velmi dramatických okolností musí spolu opět oba spolupracovat, ale navzájem se podezřívají, nedůvěřují si. Každý chce dosáhnout svých cílů a využít jakkoliv toho druhého. Jenže city, které k sobě cítí je oba ovlivňují více než by si oni sami chtěli přiznat....
Krásné zakončení série, díl plný akce a rozkrývání starých tajemství. Emoční jízda, která se mezi nimi odehrávala, to bylo super. I když jsem měla někdy chuť s nimi zatřást, aby už konečně s tím podezíráním a nedůvěrou přestali. I tak jsem si to užívala neskutečně. A teda ten konec, něco jsem už tušila, ale konec z pohledu Gideona to mě rozsekalo i slza ukápla. Tahle série je fakt super, doporučuji všemi deseti.

lucie.zemankova
25.11.2025

Skvělá kniha. Stejně úžasná a čtivá jako první díl. Moc doporučuji. Konečně série která má konec a jen dva díly. Ale smutním, že dobrodružství konci.

florenc
24.11.2025

(SPOILER) Opět nádherná obálka a děj nezaostává. Barvitě vyobrazený netradiční příběh, sympatičtí hlavní hrdinové, kteří neodolají lásce. Moc pěkné.
Uvěřitelná hlavní hrdinka, která si nehraje, že vše dokáže a nechá se zcela logicky i zlomit. Ikdyž s pomocí lásky to nakonec překoná, tak tyhle části mi jsou sympatické.

Ohniva
22.11.2025

Od první stránky se nedalo odtrhnout. Tahle duologie je prostě skvělá. Ale stejně se mi víc líbil první díl.

miruska1
19.11.2025

Perfektní. Četlo se to samo.

Viky27
18.11.2025

Tak nevim, asi jsme nečetli to samé. Bylo to hodně špatný. Nápad dobrý, ale to provedení opravdu kulhá. Což je strašná škoda...

Ivushaak
17.11.2025

Po dlouhé době fantasy, které mě bavilo. Líbí se mi, že se kniha netočí jen kolem se*u, ačkoliv jiskření mezi hlavními hrdiny rozhodně nechybí. Děj plyne (až na možná trošku více utahaný začátek). Nechybí ani závěr, u kterého budete mít na krajíčku. Škoda, že to byla jen duologie

DreamerX9
15.11.2025

Až je mi líto že je konec ale autorka bude určitě mít i jiné knihy v překladu což doufam protože se vážně dobře čte a skvěle píše. Druhý díl byl napínavý od začátku do konce, nedalo se přestat číst. Sedla mi Rune i když na straně asi 354 jsem s ní chtěla zatřást ať se probere ale byla houževnatá. Více mi ale sedl Gideon tomu autorka vážně skvěle vykreslila charakter i dějovou linku. Konečně někdo napsal postavy které vypadly ze stereotypu krutý drsňák a hloupá chudinka. Líbilo se mi jak se střídala strategie jak se každej rozhodoval co zvolit a do toho se v ději promítl celý svět i další postavy a další témata. Tohle se vážně povedlo. Půl hvězdičky odebírám za poměrně protažený konec a už to bylo za mě až moc ale i tak krásný konec.

Markéta861
10.11.2025

Sbohem Rune a Gideone , bude se mi po vás stýskat . Skvostné zakončení této duologie a rozhodně doporučuji!! Určitě se k ní v budoucnu znovu vrátím ...

martina1199
10.11.2025

Povedené pokračování Nelítostného lovce. Příběh plynule navazuje na dění v prvním díle, jen Rune a Gideon jsou opět nepřátelé, každý na jiné straně barikády, bojující proti sobě. Kniha je plná zvratů a napětí. Neustále se v ní něco děje, nemá žádná hluchá místa a čtenáře nenechá vydechnout. Ve víru vypuknuvší války se Rune i Gideon utápějí v manipulacích, nepovedených plánech, pochybnostech, domněnkách vzniklých z nevyslovených věcí, nepřiznané touze a nevýslovné hrůze z čarodějnické královny a možném obnovení její vlády. První polovina byla trochu lepší, druhá dost předvídatelná, ale pořád mě to bavilo. Budou ostrovu vládnout lidé a vyvraždí všechny čarodějnice? Nebo mu budou vládnout čarodějnice a zotročí všechny lidi? Mohla by existovat i třetí možnost? Duologii hodnotím jako velmi povedenou a rozhodně ji doporučuji k přečtení.

KatieKuli
09.11.2025

Tohle rozhodně stálo za přečtení. Stejně jako u prvního dílu dokázala autorka udržet tempo vyprávění i napětí. Rune i Gideon se dostávají do složité situace. Ať udělají téměř cokoli, někoho zradí nebo zklamou. Oběma jde přitom o život, protože po nich jdou nejen lovci čarodějnic, ale i čarodějnice. Závěrečné řešení mě příjemně překvapilo.

Gideon se vydává za Rune na pevninu napravit svou chybu. Tím myslí, zabít Rune a zastavit čarodějnice. Sám je však zajat Cressidou a bez pomoci Rune by se nikdy neosvobodil. Rune výměnou požaduje jeho spolupráci a pomoc při osvobození jasnovidky. Rune nemůže věřit Gideonovi a on nemůže věřit jí. Budou city, které k sobě i přes své "nepřátelství" chovají natolik silné, aby si mohli navzájem přece jen věřit? Všude kolem nich probíhá válka čarodějnic a lidí, dá se krveprolití zastavit a vytvořit i jiný společný svět?

Itsnickyhere
08.11.2025

Druhý a závěrečný díl Karmínové můry nemohl být lepší, hned od začátku je děj rozjetý na plné obrátky, nabitý akcí, emocemi a intrikami. Z Gideona a Rune se stali ultimátní enemies to lover na život a na smrt. Děje se toho tu spoustu, mimo hlavní děj se tu rozplétají i další dějové větvičky a na konci se to hezky spojí. Trochu už mi teda cukalo oko z toho kdo k sobě co cítí, jestli si můžou věřit nebo ne, kdo na koho co chystá, kdo koho jak podrazí, ale ti dva mají takové kouzlo a chemii mezi sebou, že se to dá lehce odpustit. Gideon se ukázal být jako absolutně nepostradatelný bookboyfriend a já ho naprosto žeru :D Strašně se mi to líbilo, konec byl pro mě docela dojak, z Gideonova pohledu. Ale bylo to strašně super. 5/5*

Meg1
07.11.2025

Poutavý a napínavý příběh. Trochu už mi docházela trpělivost s myšlenkovými pochody Rune - neustálé přemýšlení o tom, co ke Gideonovi cítí a co on asi cítí k ní mi přišlo trochu zbytečné, všem nám to je jasné :-). Nevím, jestli tím autorka chtěla jen protahovat napínavé chvíle, ale občas už toho bylo fakt dost.

andrejci
06.11.2025

Druhý a závěrečný díl a já jsem byla zvědavá co autorka předvede a jestli to bude lepší než první díl. A toto bylo tedy naprosto skvělé a já byla nadšená.
Moc se mi líbilo, že je tady více intrik a tajemství a to především mezi Rune a Gideonem. Chemie v prvním díle mi mezi nimi trošku chyběla, ale tady byla naprosto fantastická a já jsem byla nadšená. Opravdu jsem si je zamilovala a byla jsem nadšená. Oba dva byli sice místy na zabití, ale právě to dělalo tu knížku skvělou.
Co se týče děje, tak tady nemám jedinou výtku. Líbilo, že se v průběhu knihy odehrávalo i několik dalších, menších příběhů a nebylo to jenom o jednom. I když mě jedna věc napadla během čtení tak závěr byl i tak úžasný a autorce se to moc povedlo a napsala to perfektně.
Druhý díl se mi rozhodně líbil víc než první a bylo to krásné zakončení.

jitka_dankova
03.11.2025

Druhý díl duologie o náročném vztahu lovce čarodějnic a jedné čarodějnice. Příjemně mne překvapilo, že se příběh věnoval od začátku až do konce neustálým setkáním a vynuceným situacím a podivným náhodám okolo hlavní dvojice. Stále to byl boj, kdo z koho. Kdo koho přelstí, kdo komu bude lhát, kdo se bude přetvařovat. Nicméně čím více spolu byli, tím více ztrácela prázdná ubližující slova sílu a nastupovaly činy z lásky. Krásná romantika, milá záchrana jednoho naivního fantasy světa ala 18. století. Doporučuji romantickým duším.

dikara
30.10.2025

tak toto bolo naozaj dobré
asi zatiaľ najlepšia séria v téme "od nepriateľstva k láske", čo som čítala
naozaj sa k sebe tak hrozne správali, aby napokon jeden druhému pomáhali a ten druhý o tom vlastne ani nevedel, lebo ich pretvárka, klamstvá a ľsti boli presvedčivé, niekedy som ani ja nevedela, či to myslia vážne, alebo je to celé vymyslené
do života sa im vracia postava, ktorá spôsobila, že Gideon nenávidí bosorky, no pre Rune predstavuje jedinú možnosť, ako prežiť
Gideon musí pochopiť, že nie všetky bosorky sú zlé a Rune zas, že nie každá z nich je taká dobrá, ako je ona a bola jej stará mama ... v krajine musí nastať poriadok, no nie za cenu životov, či už bosoriek, alebo ich lovcov, lebo aj tí pochopili, že ich vládou nastala taká istá krutovláda, ale bez bosoriek
asi ani nemám, čo vytknúť, postavy boli sympatické, svet s bosorkami bol vymyslený dobre a celý námet sa mi naozaj páčil .... možno by som uvítala mapku sveta, kde sa celý príbeh odohrával

Janies_library
30.10.2025

Na pokračování této série jsem se neskutečně těšila. Po začátku, kdy jsem měla trochu obavy, jestli mě děj chytne, jsem po pár kapitolách zjistila, že nemám šanci přestat číst. Kristen Ciccarelli mě opět vtáhla do svého magického světa a dala mi všechno, co jsem chtěla – a ještě mnohem víc.

Rune byla neuvěřitelně silná a odvážná hrdinka. Gideon, dokonalý lovec čarodějnic se slabostí pro jednu z nich, mě naprosto dostal. Ti dva byli jako spřízněné duše – ať se snažili své city potlačit sebevíc, osud je stejně spojil. Moc se mi líbilo, jak se dokázali přes své předsudky a nedůvěru přenést, jak spolu rostli a měnili se. Jejich vztah byl výjimečný – něžný, bolestný, plný napětí i naděje.

A ten závěr… no, můj svět se v jednu chvíli rozpadl na kousky, srdce se mi zastavilo a já jen doufala, že mi ho autorka znovu rozhýbe.

Tuhle sérii jsem si naprosto zamilovala – postavy, svět, emoce. Všechno. A už teď vím, že se k ní jednou s chutí vrátím.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi