Karma
Komentáře knihy Karma
Nikdy jsem Harasimovou ráda nečetla, a přeci občas sáhnu po jejich knihách s tím, že se třeba něco zlomí a přijdu jim na chuť, tak ne. Opět mě přesvědčila, že její knihy, i když jsou čtivé, tak dějové mi absolutně nesedí. Ty příběhy jsou tak nevěrohodné, neuvěřitelné a vlastně mě ani nebaví. Ale přesto dávám víc hvězdiček, než jen jednu
(SPOILER) Doposud jsem přečetla všechny vydané knihy od této autorky. Knihy mě bavily. Bohužel tato kniha mi nesedla, nutila jsem se knihu dočíst. Zdlouhavé, nezáživné, hromada mrtvých nebo zraněných osob, až jsem ztrácela přehled, kdo je kdo. Za mě ztráta času. Určitě autorka kdysi psala mnohem lepší a poutavější knihy. Tato kniha mohla mít o 150 stránek méně a službu by udělala stejnou. Za mě nedoporučuji, ač mě to mrzí.
Markétu Harasimovou mám moc ráda, čte se dobře. Zajímavé téma, pořád se něco děje a děj graduje. Karma nakonec člověka dožene. Věřím v to a doufám....
Za mě prvotina od této autorky. Ještě teď ve mně rezonuje rozuzlení knihy.Jak se říká,karma tě dožene.Za mě top.Urcite si přečtu další knihy od této autorky
Téma a děj knížky byl určitě zajímavý a dobře by se to četlo, kdyby autorka za mě zbytečně nenatahovala myšlenky a úvahy dané postavy. Někdy mi to už přišlo tak zdlouhavé, že mě to začalo nudit a některé odstavce jsem přeskočila
Zápletku a její provedení hodnotím jako dobré, ale připadá mi, že autorka děj natahuje do šířky - tam je to trochu navíc- a hlavní příběh je poněkud natahovaný. Styl a forma je velice dobrá, další knihu si přečtu.
Četla jsem od M.H. už spoustu knih, všechny jsem přečetla během pár dnů. Jen tahle mi trvala déle, nemohla jsem se začíst. Příběh mi připadal zbytečně dlouhý. Začátek super, ale potom jen (pro mně) nuda, úvahy hlavní postavy, málo přímé řeči. Ale i přesto budu číst její knihy dál, mám ráda její styl psaní.
Tento nový psychothriller, mě tolik neoslovil,jako minulé knihy mé oblíbené autorky.
Kniha začala dobře a pak se děj tak nějak zvrtnul a již byl plný zvratů. Sadista,který unáši a mučí ženy, mě také nějak nesedl.A to ráda čtu psychothrillery,ale tentokrát to nebylo ono.
Markéta Harasimová ve svém psychothrilleru opět přitvrdila. Tentokrát zpracovala příběh o Olívii Lojdové, jež se živí jako pornoherečka. Její pochybná kariéra ji ale již tolik nenaplňuje a ráda by ze škatulky pochybných existencí vybočila. Akce střídá akci, z textu tryská lavina emocí. Popisy situací jsou dosti detailní, autorka si ani tentokrát se svými postavami nebere servítky. Jde o dost silné čtení, na které je potřeba mít dostatek času. Osobně jsem knihu musela několikrát odložit, abych se s gradací příběhu dokázala srovnat. Každopádně si dokážu představit, že se klidně podobné události mohou stát i ve skutečnosti. Čtení rozhodně není pro křehké povahy. Příběh je plný trýzně, krve, smrti a muk, ale najde se i porozumění a ochota pomoci. Román mohu doporučit všem milovníkům drsných psychothrillerů a příznivcům barvitého stylu Markéty Harasimové.
Temný příběh plný násilí, tajemství a morálních dilemat.
Příběh se točí kolem série brutálních únosů a mučení, jejichž oběťmi jsou lidé z okraje společnosti – barmanky, pracovníci erotického průmyslu a další osoby s kontroverzními profesemi. Vyšetřovatelé čelí bezprecedentnímu případu, kdy pachatel nezanechává žádné stopy a jeho motivace zůstává zahalena tajemstvím. Klíčovou postavou je Olívie, bývalá pornoherečka usilující o kariéru v klasickém filmu. Její ambice a ostré lokty jí přinášejí nejen profesní výzvy, ale i osobní nebezpečí. Po přepadení se stává terčem neznámého pronásledovatele, a i když je pachatel dopaden, její noční můra nekončí. Olívie se ocitá v neustálém ohrožení a musí čelit otázce, kdo ji chce zabít a proč.
Harasimová je známá svým čtivým stylem a schopností vtáhnout čtenáře do děje. V této knize se zaměřuje na temné stránky lidské psychiky, morální dilemata a otázky spravedlnosti. Příběh je plný napětí, nečekaných zvratů a hlubokých emocí. Autorka se nebojí otevřeně zobrazovat násilí a kontroverzní témata, což dodává příběhu autenticitu a hloubku. Její knihy často kombinují prvky erotiky, krimi a psychologického dramatu.
Když to celé shrnu.. Karma je temný a napínavý kriminální román, který osloví čtenáře hledající hlubší psychologické ponory a morální otázky. Harasimová opět dokazuje své schopnosti v oblasti krimi žánru a přináší příběh, který nenechá čtenáře chladným. Pokud máte rádi napínavé příběhy s komplexními postavami a nečekanými zvraty, Karma je přesně to pravé.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Markéta Harasimová také napsal(a)
| 2014 | Sametová kůže |
| 2018 | Vůně noci |
| 2017 | Poháry touhy |
| 2015 | Vražedná vášeň |
| 2016 | Mrazivé hry |

78 %
83 %
33 %

Každou další napsanou knihou je Markéta Harasimova lepší. Stále se něco děje, konec je nepředvídatelný, ale zajímavý. Karma nakonec každého dostihne.