Karlovarské rodiny

Karlovarské rodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244592/bmid_karlovarske-rodiny-244592.jpg 4 5 4

Příběhy devíti nejznámějších karlovarských rodin, jejichž členové se nejvíce zasloužili o věhlas a rozvoj města Karlovy Vary. Jednotlivé kapitoly se jmenují: Puppové, Becherové, Knollové, Mattoniové, Bayerové, Moserové, Weberové, Burešové a Nejdlové. Popisují příběhy zakladatelů tradice hoteliérů, výrobků křišťálovéhéo skla, likéru Becher,oplatek, kteří se střídali jako starostové a vlivní podnikatelé města.... celý text

Přidat komentář

LadaLil
17.07.2023 4 z 5

Velmi zajimave, strucne a prehledne spracovany prehled deviti nejznamejsi rodin, ktere se zapsaly do dejin Karlovych Vary v jejich zlatem obdobi. Rodinne klany Puppu, Becheru, Moseru, Mattoniu, Weberu, Bayeru, Knollu, Buresu a Nejdlu vykazovaly nejen stesti, ale zejmena obrovskou a konzistentni pracovitost. Generace techto vyjimecnych lidi vybuduvali ekonomicky silne mesto, ktere bylo jedno z nejdulezitejsim v dobe Rakouska-Uherska i po nem. Zejmena Karlovarakum vrele doporucuji.

Jordanka9
10.03.2021 4 z 5

Zajímavé čtení o významných karlovarských rodinách. Jako karlovaračku mne kniha lákala i proto, že mám knihy pana Fikara moc ráda a nikdy mě nezklamaly.


Endy17
09.04.2018 3 z 5

Čekal jsem víc, mnohem víc. Hledal jsem publikaci, která by osudy rodin přiblížila ve větších souvislostech, než jak je to ve svazcích pojednávajících jen o jednom konkrétním rodu. Toho jsem se, bohužel, nedočkal. Nicméně neměl bych autorovi za zlé, že nesplnil mé představy a sestavil "pouze" stručný encyklopedický přehled, i tak se jedná o zajímavé čtení. Co mi ale připadne neodpustitelné, je několik faktografických chyb, kdy nejen že kniha není v souladu s jiným dílem, ale odporují si i její jednotlivé stránky! Pozorný čtenář nemusí být odborníkem na historii, aby chyby objevil.
Gramatická chyba v popisu jedné z fotografií pak mé rozladění tímhle dílem korunovala.

E_Lan
12.04.2016 4 z 5

Pro karlovaráka příjemné a zajímavé čtení o rodinách ovlivňující v historii naše město. Vkusně doplněno dobovými fotografiemi, které jsou velmi zajímavé a velmi dobře vybrané. Text je po většinu knihy zajímavý, jen sem tam spadá do přílišné kronikářského stylu. Nicméně celkově rozhodně velmi cenné dílo!

Štítky knihy

Karlovy Vary

Autorovy další knížky

Jaroslav Fikar
česká, 1946
2014  90%Karlovarská předměstí (1)
2015  76%Karlovarské rodiny
2018  100%Karlovarská tabu (1)
2016  80%Karlovarská předměstí 2
2016  60%Karlovarský patriot

Kniha Karlovarské rodiny je v

Přečtených5x
Knihotéce2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x