Karlík Nezbedník - Knížka pro tvrdohlavé děti a jejich zoufalé rodiče

Karlík Nezbedník - Knížka pro tvrdohlavé děti a jejich zoufalé rodiče https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359951/bmid_karlik-nezbednik-knizka-pro-tvrdohl-E7C-359951.jpg 4 7 3

Originálně ilustrované příběhy o neposlušné holčičce Sofince a svéhlavém klukovi Karlíkovi jsou určeny zejména dětem předškolního věku, které se do dobrodružných veselých situací vžijí a s jejich hrdiny se snadno ztotožní. Pochopí, že i nudné denní úkony, jako je čištění zubů, osobní hygiena, stravování či úklid hraček jsou důležité, prožijí si příběh rebela a ztratí potřebu odporovat. Vyprávěním se rodičům podaří odpoutat pozornost dítěte od problému a najít znova společnou řeč.... celý text

Přidat komentář

kristeen
18.11.2019 3 z 5

Kladně hodnotím především ilustrace, jednotlivé příběhy jsou někdy trochu zkratkovité, a pro děti pak méně uvěřitelné. Už jsme četli lepší knížky podobného ražení.

Kačaba79
11.04.2019 3 z 5

Knížka zaujala a pobavila. Jako plus pomohla vyřešit nezbednost mé malé dcery a to zábavným způsobem.Ilustrace jsou skvělé.


Jaryskinho
24.09.2018 5 z 5

Třetí kniha z pera Veroniky Valentové je pokladem pro děti i pro rodiče. Zábavné a laskavé příběhy jsou jako vystřižené z každodenního života dětí od dvou do deseti let. Obě naše děti knížku milují a pokaždé se hodně nasmějeme. Ilustrace Kláry Valentové jsou naprosto úžasné, originální a vtipné. Spoluprací obou sester vzniká umělecké dílo, které se vysoce tyčí nad běžnou produkcí literatury pro děti. Navíc k tomu všemu ukryla autorka do knihy ještě jeden dárek: pro nás rodiče. Nad příběhy se s dětmi můžeme nejen zasmát, ale i pobavit a najít řešení každodenních situací, v nichž se projevuje dětský vzdor. Přesunem problému do fiktivního světa našla Valentová zcela nový nástroj pro zvládání „dětské puberty“ (tou dvouletou počínaje). Kniha tak nejen pobaví, ale i přispěje k rodinné pohodě. Co víc si lze od knihy přát?

Autorovy další knížky

Veronika Valentová
česká, 1974
2022  70%Meteorit z Mušlovky
2012  54%Nicka dobývá Ameriku: strastiplná pouť české studentky
2006  65%Zmatení jazyků aneb Bruselský cestopis
2017  74%Karlík Nezbedník - Knížka pro tvrdohlavé děti a jejich zoufalé rodiče
2012  90%Lesná - 50 let sídliště

Kniha Karlík Nezbedník - Knížka pro tvrdohlavé děti a jejich zoufalé rodiče je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x