Dcera strážce majáku

Dcera strážce majáku https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94958/bmid_dcera-strazce-majaku-XaQ-94958.jpg 3 29 11

Karin Adlerová série

1. díl >

Mladá, rázná policistka Karin právě ukončila svůj pětiletý neuspokojivý vztah s námořním kapitánem a odstěhovala se na svou loď. Poprvé vůbec je pověřena, aby vedla vyšetřování případu. Při rekonstrukci starého majáku je ve sklepě objeveno tělo muže, které tam zjevně leží již delší dobu. Muž je pomocí nalezeného snubního prstenu identifikován jako Arvid Stiernkvist. Ukáže se však, že prsten nikdo nikdy nenosil, a tak se rozběhne pátrání po tom, co se přihodilo ve skutečnosti… Vše je spojeno s rodinou Stiernkvistů, která za války poskytovala přístřeší židovským uprchlíkům a chránila jejich majetek, aby nepadl do rukou nacistů. Po válce Arvid Stiernkvist i nadále ukrýval zlato patřící Židům, kteří nepřežili válečné útrapy. Aby nepadlo do nepovolaných rukou, potopil je na dno moře mezi dvěma ostrůvky. Zlata se však chtěli zmocnit i přívrženci nacistů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Fyrmästarens dotter , 2009


více info...

Přidat komentář

AlenaF
23.04.2021 3 z 5

Průměrná detektivka, ale vůbec ne špatná. Zpočátku jsem měla trochu zmatek v osobách, ale časem jsem se zorientovala.

mcabr
19.04.2021 5 z 5

Začátek takový nic moc, ale nakonec to mělo spád. A dost zajímavý konec.


KydlochMoris
19.10.2020 3 z 5

Na tuto knihu jsem neměla moc času, takže jsem se trochu ztrácela v postavách, než mi to došlo... Na můj vkus je tam těch postav hrozně moc a hlavně nejsou některé vůbec důležité, akorát se tam zamotaly. A občas jsou tam pasáže, které tam být nemusely. Znám i lepší oddechovky...

babiočka
21.05.2019 2 z 5

Místy zmatečné pro divné střídání přítomnosti a minulosti, příběh je velmi rozvleklý, někde i s docela kuriózním překladem - "V přízemí jejich domu LEŽELA pekárna", "...diskutovaly NA předsíni...".
Tato kniha mě celkově příliš neupoutala.

Marika Vanova
07.07.2018 4 z 5

Knihu jsem si vzala na dovolenou k moři a udělala jsem dobře, bylo to odpočinkové čtení a bavilo mě. Budu se muset vydat k místnímu majáku k dokreslení celého příběhu. Příjemná detektivka a příjemná policistka bez drog, alkoholu a psychických problémů.

Izu
27.05.2017 2 z 5

Kazdy seversky spisovatel nepise zajimave.Rozvlekle, nekdy psano stylem zacky na zakladni skole.
Za me rozlouceni s autorkou.

vincek1
19.03.2013 2 z 5

Kniha mě příliš nezaujala i když nedokážu přesně říci proč.

evelinaevelina
09.03.2013 2 z 5

Čtu nyní právě severské autory a v tomto srovnání Ann Rosman nevychází nejlépe. Buď je to silnou konkurencí, kterou mám nyní jinak přečtenou anebo prostě proto, že vyrovnat se špičkám tohoto žánru AR skutečně nemá.
Přehnané chtění originality neustálými vsuvkami z minulosti, které je u autorů dost v oblibě, zde není zrovna šťastné. Čas se v díle vleče a příběh s ním, v samém závěru jako kdyby autorka toto vše chtěla hekticky dohnat a někde až nesouvisle chce dojít k jakési dramatické pointě. Dalo to nejspíš dost práce, neboť ve snaze příběh co nejvíce zamotat aby se zdál zajímavější, do něho autorka vtáhla mnoho postav a některé nedokázala ani propracovat, což pro mě bylo mínus, když už jeden z nich byl označen jako viník.

denuska
01.12.2012 4 z 5

Dobrá detektivka, hezky vykreslená severská krajina, jen v těch jménech jsem měla někdy guláš...

mariposka
16.06.2012 3 z 5

Příjemná oddechovka, detektivka s romantickým příběhem. Na můj vkus až příliš mnoho postav a osudů, místy jsem se až ztrácela v ději. Nic převratného, fajn čtení na dovolenou.

iška
05.04.2012 2 z 5

Nemohu říci, že bych se nudila. Ale v porovnání s knihami, které jsem v poslední době přečetla ji opravdu nemohu hodnotit jinak, než jako průměr.

Štítky knihy

švédská literatura severská krimi severská literatura švédské detektivky

Autorovy další knížky

Ann Rosman
švédská, 1973
2011  63%Dcera strážce majáku
2016  71%Čarodějka z Marstrandu

Kniha Dcera strážce majáku je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce46x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x