Karibská krize

Karibská krize https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100754/karibska-krize-100754.png 5 7 2

Kniha se věnuje zřejmě nejvážnějšímu konfliktu studené války, který hrozil přerůst v jadernou katastrofu. Kniha je založena na vydaných i nevydaných archivních pramenech a na velkém množství literatury. Čtenáři se snaží přiblížit průběh dramatických dnů v říjnu 1962.

Přidat komentář

Tauriel
02.12.2015 5 z 5

Skvělá kniha pro každého, kdo se chce dozvědět více o období, kdy byl svět skutečně na prahu třetí světové války. Informace jsou dobře srovnané a události pečlivě popsané a vysvětlené, tak že se čtenář rozhodně neztratí a naopak si utřídí své znalosti. Pro mě byla kniha velkým přínosem a jednoznačně dávám plný počet hvězdiček.

woodward
29.09.2015 5 z 5

Vladimír Nálevka se podjal úkolu vyplnit mezery v hlavách laiků zblblých školním dějepisem za totáče a předkládá nám ve svých knihách fundovaný výklad dějin Studené války a dvacátého století vůbec stručně a přehledně. Tahle knížka o jednom z vrcholů Studené války je obzvlášť přínosná. Generace, která zažila dusno a strach té doby tu má možnost poprvé se dovědět v uceleném vyprávění, jak to tenkrát bylo.


Kniha Karibská krize je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit10x