Mimo hranice

Mimo hranice https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336550/bmid_mimo-hranice-Koj-336550.jpg 4 57 18

Karen Pirieová série

< 4. díl >

Rozlousknutím každého odloženého případu je učiněno zadost spravedlnosti. Někdy pomůže i kuriózní náhoda. Nezletilý řidič při jízdě v ukradeném autě skončí v kómatu. Rutinní test DNA se stane zdánlivě jednoduchým klíčem k vyřešení dvacet dva let staré vraždy. Hledání pravdy je nakonec stejně složité jako šroubovice DNA. Karen mezitím neodolatelně přitahuje jiný případ, s jehož vyšetřováním nemá mít nic společného a který má své kořeny v bombovém útoku, k němuž došlo před mnoha lety. Opět zjišťuje, že nic není takové, jak se na první pohled zdá. A jak skládá dohromady desítky let staré důkazy, objevuje velice nebezpečná tajemství. Tajemství, pro která je někdo ochotný vraždit...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Out of Bounds , 2016


více info...

Přidat komentář

kalache
25.01.2024 4 z 5

..."Víte,jaký je rozdíl mezi rotvajlerem a sociálním pracovníkem?" Obě ženy si povzdechly. "Z rotvajlera dostanete aspoň část dětí zpátky!".
Trošku patologický humor,ale fajn zpestření,což?...

kacenka075
23.10.2020 4 z 5

Docela dobrá detektivka, ne úplně obvyklá, bohužel platí totéž jako u mojí první knížky od téhle autorky, totiž že překlad do češtiny vykazuje řadu nedostatků, které četbu místy znesnadňují. V BB art by se měli asi začít víc věnovat kvalitě textů.


Vendis
05.07.2019 3 z 5

Knížku jsem dostala k Vánocům a ke čtení se rozhoupavala fakt dlouho. Nakonec jsem ji sbalila na dovolenou. Příběh se mi líbil, ale nejak mi prijde ze jsou všechny detektivky ted stejné. Komisař, kterému zemře spříznena duše a který postupuje tak trochu proti celému odděleni. Vsichni spolupracovnici kolem jsou trdla a tak on sam musi hledat dukazy, nekdy i trochu neortodoxnimi metodami.

moudivlacek
12.06.2019 4 z 5

Chamtivost a touha po bohatství je pro někoho více jak lidský život, a vůbec nezáleží někomu, jestli je to blízký člověk nebo ne. Karen se nevzdává a skládá střípky pravdy, aby vrah dostal to, co si zaslouží.

Dita333
19.11.2018 4 z 5

Detektivka, která má spád A obejde se bez zbytečných krvavých a přehnaně násilných scén. Za mě perfektní oddychove čtení.

ArwenAragorn
23.09.2018 5 z 5

Byla jsem spokojená. Kniha je čtivá a napínavá. Přestože možná nepatří k nejlepším detektivkám od autorky, zaujala mě a mohu ji doporučit.

cloughie79
17.09.2018 4 z 5

Paní McDermidová opět zaslouží pochvalu. Skvěle napsaná detektivka, napínavá, i přes trochu zamotanější děj má spád, velice dobře se čte. Ano, tradičně dává prostřednictvím svých hrdinů najevo své doleva posunuté vidění světa, ale budiž, na to si u jejích knih lze zvyknout (ten pravicový mediální magnát, který – ó, hrůzo! – propaguje tradiční model rodiny, je vykreslen jako strašlivý démon). Ale ty veskrze kladné syrské připrchlíky si autorka opravdu mohla odpustit.

kubla111
18.07.2018 2 z 5

Sice přečtena do konce, ale bez napětí, mimo velice krátkého okamžiku napadení vyšetřovatelky, Neustálé přemílání jmen, míst a časů, myslím, že autorka sama ztratila orientaci ve velikém propletenci vztahů, a proto to neustálé omílání. Bez děje. Žádný velký příběh - rozvláčné. Musel jsem knihu číst rychle a nemít dlouhé pauzy, protože odložit ji na dva dny, už bych netušil, kdo co kdy jak - jen bych matně tušil, že už jsem někdy tuto knihu v ruce držel ....

Hella
11.05.2018 4 z 5

Mně se příběh líbil hodně. A jinak se zcela ztotožňuji s komentářem Čefa, který mi naprosto mluví z duše. Ta pátá, chybějící hvězdička je právě za ony hloupé, rádoby "nezbytné politické korektnosti". Nicméně oceňuji, že oproti Cestě kostlivců je tahle kniha opět tak čtivá, jako byly první autorčiny tituly.

nai.ivka
19.04.2018 4 z 5

Anglická detektivka staršího střihu, tento druh mám ráda. Děkuji adventnímu kalendáři palmknih :)

mynamail
05.04.2018 2 z 5

Překombinované.
1.třetina knihy - nuda. Čtu dál, třeba se to nějak vyvrbí.
2.třetina - ha! Možná to bude dobré! Čtu dychtivěji.
3.třetina - no to snad ne! Ztrácím se v tom... Kdo že je čí syn? Čí je koho matka? A pravá?

Mil@n
13.03.2018 2 z 5

Moje druhá kniha od této autorky.
Tak, jako ta první, zdlouhavé a tato navíc i hodně, hodně neuvěřitelné, překombinované.
Dlouho nesáhnu po jejich dalších knihách.

rodak
02.03.2018 5 z 5

Vemi rád čtu detektivní romány autorky.Je to vždy zážitek.I tato kniha splnila vše.Bez krvavých scén bez litrů krve,odvyprávěný dvojpříběh s přesahem do minulosti.Přesně takhle píše Connelly o svém detektivu Boschi.

Peršanka
25.02.2018 odpad!

Ne, to se nedá! Možná je originál skvělý, smůla pro mě. Překlad je příšerný, uráží mě. Ta osoba snad neumí česky. FUJ.

čef
13.02.2018 5 z 5

Detektivky autorky mám opravdu rád. Bez plytkých vycpávek je vždy odvyprávěn solidní příběh s inspektorkou Pirieovou, která, jakoby vytesaná z jednoho kamene, klopotně, ale neochvějně, kráčí k úspěchům, plná asertivity a vynalézavé inteligence. Také v tomto románu to není jinak a tak spokojeně přehlížím různé korektnosti, gaye a lesbičky, které jakoby se v poslední době slétávali do všech filmů a knih, a hodné syrské mravenečky oplácející dobré dobrým, jako v nějaké pohádce.

OldřichHanton
27.12.2017 3 z 5

Docela dobrá detektivka ze série, která mi byla zatím neznámá.
Kniha je dobře napsaná, příběh má spád a i když Inspektorka vyšetřuje hned několik vražd najednou, nikdy jsem se v ději neztrácel. Všechny případy jsou navíc relativně originální a zajímavé.
Bohužel postavy jsou ploché a v jejich charakterech se často projevuje autorčino vidění světa, když jejich vlastnosti ovlivňuje především sociální status. Hlavní postava navíc vynáší různé morální soudy, i když její jednání je často morálně dost pochybné.
Knížka je napsaná řemeslně dobře, ale příště sáhnu po nějaké méně ideologické detektivce.

Selinute
31.07.2017 5 z 5

Já jsem si tuto knížku doslova užívala...
K Val McDermidové jsem si našla cestičku už před časem, když jsem četla její první knihu Vzdálená ozvěna, okamžitě jsem ji zařadila mezi své oblíbené.
Tato kniha rozhodně nepaří do okruhu současných rychlokvašek, kterým pak někdo v rámci vysoké prodejnosti ještě přidá nálepku bestseller, a které se vyrábí výhradně pro peníze.
Je to kvalitní a přesvědčivá detektivka a úžasný vypravěčský styl je jen dalším bonusem knihy. Val McDermidová je "paní spisovatelka", která mě zatím nikdy nezklamala...

povi
21.07.2017 5 z 5

Chvili mi trvalo,nez jsem se zacetla, na vine je skutecnost,ze jsem necetla predchozi dily o Karen Piriove.Ale hlavni postava byla sympaticka,od pulky knihy zacal dej rychle plynout,takze se kniha cetla velice dobre.Asi pohledam predchozi dily ze serie:-)