Ohnivé znamenie

Ohnivé znamenie https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195781/bmid_ohnive-znamenie-2EI-195781.jpg 5 593 157

Nález ľudských ostatkov v podunajských lesoch privedie Barbariča na stopu bezohľadných lupičov a priekupníkov s otrokmi. Notár si musí zavolať na pomoc Steina a Jaroša. Spolu putujú do Prešporka, ktorý sa po páde Budína stal hlavným mestom Uhorska. Zdanlivo jednoduchý prípad sa rýchlo skomplikuje. Vyšetrovatelia musia zistiť, ako únosy mladých žien súvisia s odvekým súperením mešťanov s hradnou šľachtou, tajomnou samovraždou bývalého richtára a hlavne vyčíňaním prízraku, ktorého obete nachádzajú s ohavnými popáleninami. Posledné, čo Prešporok v predvečer volieb a veľkého výročného jarmoku potrebuje, je rozsiahle vražedné sprisahanie…... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Literatura slovenská , Historické romány

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Ohnivé znamenie , 2015


více info...

konicekbily
konicekbily
25.03.2024 5 z 5

Trojice statečných hlídačů právních jistot občanů rakouské říše se ponořila na území současné Bratislavy do odhalování záhad při mizení mladých děvčat. Ne všichni jim jsou nápomocni a tak se většinou musí spoléhat na sebe. Líbí se mi osvětlení tehdejší historie - je pro mne novinkou.

Marcik7
Marcik7
09.03.2024 5 z 5

Tahle trojka mě baví, i když doba, ve které žili, nebyla vůbec pro nás lákavá - na druhou stranu co by dnes chodilo po ulicích bezrukých nebo přinejmenším s cejchem vypáleným na čelo.jen těch mrtvol pomalu v každé kapitole bylo trochu moc. Kapitán Stein, notář Barbarič a kaprál, každý úplně jiný a spolu neodolatelní. Těším se na další jejich dobrodružství.


Čmeláček
Čmeláček
18.01.2024 5 z 5

Návštěva Prešpurku na přelomu 16. a 17. století mě takhle v knize hodně bavila, ale že bych tam tenkrát chtěl žít, tak to fakt ne! Všude smrad a svinstvo na každém kroku, to si s klidem odpustím :-). Ale jako detektivka, ve které hrají prim Stein, Barbarič a Jaroš, tak to funguje na výbornou. A já se už teď těším na další!

Adiemus
Adiemus
27.12.2023 5 z 5

Nevím, jestli je to záměr autora nebo jen můj dojem, ale připadá mi, že v tomto díle Červenák vyprofiloval kapitána Steina jako cholerika, notáře Barbariče jako sangvinika a kaprála Jaroše jako melancholika. Snad proto jim to přese všechny rozdíly dohromady funguje. A Marek Geišberg jejich rozdílné verbální projevy velice dobře interpretuje.

annes
annes
15.11.2023 5 z 5

Po delší pauze od prvních dvou dílů jsem se na tenhle opravdu těšila.
Čekala jsem víc tajemna, ale rozhodně jsem nebyla zklamaná, spíše bych řekla, že mě to nadchlo mnohem víc než bych čekala.
Zatím se tímhle dílem celá série dostala do vrcholku mého žebříčku.

Witchann
Witchann
04.11.2023 4 z 5

Další skvělý dílek do napínavé a sakra čtivé série! S konečnou platností řadím pana Červenáka k mým oblíbeným autorům.

Tomas20042004
Tomas20042004
27.10.2023 5 z 5

Ďalší super príbeh tentokrát z Prešporku. Ten opis hlavného mesta no muselo to byť v tej dobe zaujímave. Samá špina a smrad a samozrejme vraždy.
Dej bol plný zvratov a prekvapení. Samozrejme
nechýbalo veľa mučenia a vrážd. Tentokrát mal kaprál Jaroš veľa práce. Zatiaľ najlepšia kniha zo série.

Ladys
Ladys
04.10.2023 5 z 5

No, byla to jízda. Samý únos, samá vražda. Atmosféra houstne. Podezřelí jsou snad všichni, kdo se příběhem mihne.
Do toho popis historie Prešpurku počátku 17. století, politika, intriky a nevraživost mezi hradem a městem.
Ideální čas a prostředí pro vyšetřování vražd a únosů.
Barbarič a Stein mají opět plné ruce práce a Jaroš pro ně odvedl velký kus špinavé, ale potřebné práce.
A rozuzlení zamotaného případu pro mě bylo perfektní, ale přiznám se bez mučení, že překvapivé.

Ayla767
Ayla767
30.09.2023 5 z 5

Po přečtení všech velice kladných recenzí a protože mám ráda historické detektivní příběhy :-) . Obohatila jsem svoji knihovničku o 8 knih.
Seznámení se s proslulým turkobijcem kapitánem Steinem, vzdělaným notářem Barbaričem a tajemným kaprálem Jarošem.
Mlha v noci zhoustla a ráno se odmítala zvednout, nalezení ocejchovaného těla s ohnivým znamením.........
Každý se jednou dopustí chyby.
Bravo pane Červenáku .

J0hn
J0hn
02.09.2023 5 z 5

Notář Barbarič, kapitán Stein a kaprál Jaroš opět nezklamali. Tentokrát v příběhu který se inspiroval Čachtickou paní.

Harold
Harold
26.08.2023

Bylo to naprosto perfektní. Začátek perfektně napínavý, příběh byl velmi spletitý a rozuzlení kvalitní a překvapivé. Doporučuji i audioknihu, je skvěle namluvená. Bratislava - Prešpurk jako dočasné hlavní město Uher rozhodně nezklamala. Prostituce a chod města byly perfektně popsány. Z knih autora mám zatím vždy pocit, že se ocitám na popisovaném místě. Konec 16. stol. je velmi zajímavá doba.
Škoda, že další Slováci málo hledají svoji minulost v tisícileté historii Uher.

Andrea81
Andrea81
26.08.2023 4 z 5

Tuto sérii mám ráda, nezklamalo, jako vždy.

LenkaDv
LenkaDv
19.08.2023 5 z 5

Opět další skvělá kniha. Mě toto prostě baví.

Opatov
Opatov
16.08.2023 5 z 5

Další z bezvadných historických detektivek se Steinem a Barbaričem. Tentokrát na známé téma. Hezky se četlo.

Johny_H.
Johny_H.
26.07.2023 5 z 5

Nádherně napsaný příběh s překvapivým vyústěním i samotným koncem. Který na konci když se to pořádně rozjede cca 320 strana dáte na jeden zátah. Škoda jen že Jaroš se objeví déle v příběhu do 100 stránky.

tlllk
tlllk
11.07.2023 5 z 5

Príbeh si udržal vysokú čitateľnosť a prostredie rodného Prešporku bolo len bonusom i keď musím priznať že nie vždy mi to zapadlo do to toho čo som si pamätal z výletov "spoznaj svoje mesto". Tak čo, na budúce bude aj Jánošik ?

Timkim
Timkim
30.06.2023 5 z 5

No kdo by to řekl, jak se příběh krásně vyvine díky jedné ruce v psí tlamě. Opět skvělý příběh ze kterého je cítit a to doslova, bída, špína a zápach. Výborné vykreslená atmosféra, občas až drsné realistická. Vyšetřování se, jak již je zvykem zamotá a je pouze na dedukci vynikajícího tria, aby tomu přišli na kloub. Nevím, koho z nich jsem si oblíbil nejvíc, protože nesourodost jejich povah je do očí bijící, ale dohromady jsou jeden skvěle fungující tým. Jediné co mě malinko vadilo, jak se neustále oháněli pověřením. Jinak v pořádku. Takže Juraj opět nezklamal a dnes za plno.

TomHr
TomHr
02.06.2023 5 z 5

Od začátku správně temné, tak jak to Červenák umí. Příběh je spletitý, uprostřed možná až zdlouhavý, ale na konci nabere zase správné otáčky. Nechybí samozřejmě Steinovo brblání ani Barbaričovy milostné pletky, také Jarošovy speciální vlohy přijdou vhod. Někteří z pachatelů jsou známí hned na začátku, stále však není jasné, kdo další je zapleten do obchodu s mladými dívkami. A tak vyšetřovatelé sledují stopy od osob snížených přes měšťanstvo a úřednictvo až po šlechtu a zločinci jsou v dramatickém a překvapivém finále vypátráni.

ctenar2846
ctenar2846
23.04.2023 5 z 5

Po prvních dvou dílech jsem se obával toho co mě potkává u spousty sérií historických detektivek, a to je snižující kvalita :(

Tady mě ale opravdu mile překvapilo, že i třetí případ byl originální a autor zase o dost přitvrdil co se týče brutality a napětí. Spíš než jako detektivku už bych celou knihu bral jako horor. Už se těším až si dám další díl.

tereza1198
tereza1198
17.03.2023 4 z 5

Tentokrát nás vyšetřování zavede do Prešpurku. Tři vyšetřovatelé se opět zapletou do složitých vztahů ve městě, v podhradí i na šlechtických sídlech. Z těch pěti knih, které jsem ze série četla, se mi tento díl líbil nejméně. Chyběl tomu pořádný náboj. Pořád je to ale nadprůměrné čtení v rámci žánru a já se brzy vrhnu na další díly.