Ďábel v zrcadle

Ďábel v zrcadle https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320021/bmid_dabel-v-zrcadle-65843b7d21b39.jpg 4 534 136

Ve čtvrtém románu cyklu historických detektivek Juraje Červenáka navštíví hrdinové Vídeň přelomu 16. a 17. století. Napínavý politický thriller ohromí dokonale vykreslenými dobovými reáliemi i spletitým příběhem plným akce, ale především sugestivním hledáním kořenů zločinu, při němž není příliš jasné, na které straně se nachází dobro a na které zlo. Nad někdejším císařským sídlem se stahují mračna. Špioni biskupa Khlesla zavětřili stopu protestantského spiknutí, kterého cílem je likvidace nejvyšších katolických hodnostářů. Obětí prvního útoku se stane sám následník trůnu, arcivévoda Matyáš Habsburský. Zatímco lékaři bojují o jeho život, Stein, Barbarič a Jaroš v ulicích Vídně a blízkém okolí pátrají po nelítostném vrahovi. Možná je to úkol nad jejich síly – za maskou „ďábla v zrcadle“ se údajně skrývá člověk, který se pohybuje v nejvyšších kruzích. Napětí mezi vídeňskými katolíky a protestanty se stupňuje a vkrádá se i mezi Steina a Barbariče. Nebudou nakonec stát proti sobě?... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Thrillery , Literatura slovenská

Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Diabol v zrkadle , 2016


více info...

Grohlinka
Grohlinka
29.01.2024 4 z 5

Vlastně docela smutné... Tahle kniha mi definitivně potvrzuje, jak dobrým spisovatelem Juraj Červenák je. Tak já už se tomu Bohatýrovi nebudu vyhýbat.

Čmeláček
Čmeláček
24.01.2024 5 z 5

Další případ bude řešit trojlístek ve složení Stein, Barbarič a Jaroš tentokrát ve Vídni. Já jsem nadšený, tohle město mám moc rád a knihu jsem si parádně užil! :) Takže asi tak a howgh! :)))


Tomas20042004
Tomas20042004
19.01.2024 5 z 5

Ďalší príbeh trojice tentokrát z Viedne. Vyšetrovanie na najvyšších miestach cirkvi.
Tie boje medzi katolíkmi a luteránmi - no neviem kto bol vlastne obeť. Skvelé čítanie
a je vidieť že Juro Červenák vie ako písať a zaujať čitateľa. Už sa teším na ďalší diel.

babicka_amalka
babicka_amalka
21.12.2023 4 z 5

obsahově velmi zajímavé - o těch až tolik vyhrocených sporech mezi katolíky a protestanty v Rakousku jsem nic nevěděla, takže navíc k příběhu i dobrá lekce z historie;

tereza1198
tereza1198
01.12.2023 4 z 5

Musím přiznat, že tentokrát jsem stranila pachatelům. Tedy většinou. Jejich jednání a pohnutky byly pochopitelné. Jenže si vybrali moc vysoký cíl a tak se za nimi pustila naše trojice vyšetřovatelů. Barbarič má morální dilema, ozbrojuje se a ještě stihne laškovat s dámou. Stein je sice pevný ve víře, ale pod vlivem Barbariče je ochoten trochu uznat problémy protestantů. Jaroš je prostě jen hrozivý. Opět parádní čtenářský zážitek.

annes
annes
15.11.2023 5 z 5

Skvělý díl. Moc se mi líbilo tajné společenství s ještě lepším úkrytem v jeskyni. Výborná legenda. A to jiskření s mladou šlechtičnou, o jo joj.
P.S. Skvělá zbraň ta Sedmička ;-)

J0hn
J0hn
31.10.2023 5 z 5

Musím dát plný počet. Tentokrát poslouchano jako audiokniha ve slovenštině. Ale můj oblíbenec Marek Geišberk nemá v prednesu chybu. Navíc zajímavé téma konfliktu mezi katolíky a protestanty na pozadí prvního oblehani Vídně? Řečeno s Paroubkem, kdo z vás to má? Takže 5 hvězd.

Andrea81
Andrea81
29.10.2023 4 z 5

Tato série je prostě povedená.

Majkrofon
Majkrofon
21.10.2023 5 z 5

Juraj Červenák si stále drží vysokú laťku. Jeho príbehy sú pútavé a aj v tomto diely preukázal skvelý spisovateľský talent. Hlavnú trojicu hrdinov mám veľmi rad a teším sa na ďalšie časti.

Ayla767
Ayla767
30.09.2023 5 z 5

Po přečtení všech velice kladných recenzí a protože mám ráda historické detektivní příběhy :-) . Obohatila jsem svoji knihovničku o 8 knih.
Seznámení se s proslulým turkobijcem kapitánem Steinem, vzdělaným notářem Barbaričem a tajemným kaprálem Jarošem.
Mravoučná poučka: ďábel v zrcadle zosobňuje svědomí a odplatu.
Barbaričova první zbraň bambitka "sedmička", Seinova puška "Ťěšínka" a Jarošův obouruční meč.
Nikomu nevěř, jinak skončíš s kudlou v ledvinách.
Bravo pane Červenáku.

tlllk
tlllk
26.09.2023 5 z 5

Séria si udržuje vysoký štandard, šikovne preplieta historické reálie s detektívnou zápletkou, uvedomil som si, že tento spôsob mi vyhovuje viac, ako moderné detektívky, kde sa autor snaží zaujať brutalitou alebo šokujúcou pointou.

Johny_H.
Johny_H.
12.08.2023 5 z 5

Trochu slabší než 2. a 3. díl, ale lepší něž díl 1. Opět zajímavý příběh pln zvratů který vás nutí číst dále a dále.

martin8550
martin8550
28.05.2023 4 z 5

Tento díl je dost akční , nicméně nějak mi nesedla ta zápletka, do které jsou zamotáni nejmocnější v říši. Palné zbraně jednoznačně získávají převahu nad zbraněmi chladnými, ale ani ty, v tomto díle nezahálejí. Vůbec, vůně spáleného střelného prachu a také těl upálených kacířů dominují tomuto příběhu. Barbarič si pořídí kapesní kanón. Zatímco Stein s Barbaričem vedou teologické disputace a řeší otázku spravedlnosti a svědomí, tak kaprál Jaroš nezahálí a velkou měrou přispěje k řešení případu. Spíš než detektivka je tento příběh akčním thrillerem.

Vesmich
Vesmich
14.04.2023 5 z 5

Nejdrsnější případ a samosebou v nejdrsnějším městě. Stein huláká jako vždycky, notář dostane tentokrát zabrat a má vší té drsnosti plné zuby a Jaroš..no tak ten je jako vždycky v té své bublině, akorát tentokrát mává mečem víc než obvykle. Kdo je padouch a kdo hrdina (tedy kromě S-B-J) se tentokrát moc poznat nedá.

Marcik7
Marcik7
24.03.2023 4 z 5

Tahle doba nebyla vůbec jednoduchá, nechtěla bych tam žít...boj proti vyznavačům luteránské víry nebo prostě jiné než katolické, spíš jejich genocida. Politické intriky jsou už samozřejmostí. Váhám, jestli mám nejradši Barbariče, Steina nebo Jaroše - skvěle se doplňují.

Loxias
Loxias
21.03.2023 4 z 5

Opet solidni detektivni jizda rudolfinskou dobou. Tentokrat mstive spolceni snazici se trestat v nejvyssich patrech Vidne. Da se rict, ze kniha drzi standard predchozich dilu, nic vic, nic min.

PitoR
PitoR
25.02.2023 5 z 5

"SBJ" štvrtýkrát v akcii!!!!
„Nikomu never, inak skončíš s dýkou v ľadvinách.“

Pokračujem so sériou Kapitán Stein a notár Barbarič, teda s trojicou vyšetrovateľov - SBJ - Stien, Barbarič a Jaroš. Po Banskej Štiavnici, Prahe a Prešporku prišla na rad Viedeň. Zaujímavé a výborné čítanie. Hoci mám za sebou iba polovicu tejto detektívnej série, dovolím si napísať, že ma veľmi zaujala - jeden príbeh lepší ako druhý a už sa teším na piatu knihu – Vlk a dýka.

„Dejiny nás učia, že najhoršie veci sa udiali práve v situáciách, keď si všetci mysleli, že sa nemôže nič stať.“

Ak máte radi detektívky s historickým nádychom, neváhajte.

jarin58
jarin58
15.02.2023 5 z 5

Zatím nejlepší ze série o kapitánu Steinovi a notáři Barbaričovi.Začtěte se do Ďábla v zrcadle a určitě nebudete litovat.

mataj
mataj
21.10.2022 5 z 5

Krasojízda výtečných vyšetřovatelů Steina, Barbariče a Jaroše pokračuje do Vídně, kde mají odhalit spiknutí ohrožující následníka trůnu i biskupa. Na pozadí náboženských sporů mezi katolíky a protestanty sledují stopy vedoucí k maskovaným vzbouřencům.
V tomto díle jsem nemohla jednoznačně odsoudit dopadené pachatele, protože je považuji spíše za oběti náboženského fanatizmu, které se rozhodli oplatit bezpráví a pomstít se.

Šnek86
Šnek86
17.09.2022 4 z 5

Náboženské boje mezi katolíky a protestanty, které vyústí v krvavá jatka.Mezi tím vším se protlouká naše trojice a snaží se ochránit biskupa, který nemusí mít až tak čisté svědomí a spolu s dalšími čelí spiklenecké pomstě.Pokračuji v sérii.