Bojoval jsem u Kyjeva

Bojoval jsem u Kyjeva https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19662/bmid_bojoval-jsem-u-kyjeva-ZHb-19662.jpg 4 29 4

Kapitán Nowak série

< 3. díl >

Třetí pokračování autobiografických vzpomínek bývalého německého důstojníka, který za druhé světové války bojoval na východní frontě. Zajímavé a zasvěcené vyprávění o válečných událostech poté, co po porážkách u Stalingradu a Kurska německá armáda ustupovala. V neuvěřitelně těžkých podmínkách, kdy německému velení stále nedochází, že prohrává, dostane německá armáda rozkaz zastavit Rudou armádu u Kyjeva. Autor odhaluje každodenní chyby, které v důsledku vedly k porážkám na východní frontě, počínaje pohrdáním obyčejnými vojáky po neustálé podceňování ruského protivníka. Na příbězích prostých vojáků se nejlépe odrazila nesmyslnost války, ať už je viděna z kterékoliv strany, vítězů či poražených.... celý text

Přidat komentář

mareksevc
13.11.2021 4 z 5

fajn čítanie, skoro až autentické

francouz
14.08.2018 4 z 5

Pro mě takové lehčí dovolenkové čtení, možná moc drsné, druhá světová válka, ale ono tady někdy teče méně krve než v případě něajkých zdařilých detektivních románů.
Opět se setkáváme s německým důstojníkem, který se snaží v rámci možností plnit svoje úkoly, tak aby přežil on, a samozřejmě co nejvíce jeho podřízených.
Z tohoto pohledu je to pozitivní přístup, tedy jestli se to dá říci, o něčem a někom z doby, kterou by asi nikdo z ás nechtěl zažít. Ale pro ně nebylo jiné cesty, jiné volby, tak to prostě bylo a vy jste museli...


technik1965
07.12.2013 2 z 5

Od uvedeného spisovateľa som čítal prvú knihu, oddychové čítanie, mám ich viac ale neviem či ešte k nejakej sa vrhnem. Asi až na dovolenke pri mori alebo na horách.

jprst
29.12.2011 4 z 5

Bylo by docela zajímavé vědět, kde skutečný autor této knihy český spisovatel Josef Frais, získal autobiografické vzpomínky Helmutha Nowaka, který je velice pravděpodobně postavou zcela vymyšlenou.