Kapitán Kloss - Kompletní vydání 20 sešitů

Kapitán Kloss - Kompletní vydání 20 sešitů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458168/bmid_kapitan-kloss-kompletni-vydani-20-s-XGd-458168.jpg 4 44 13

Kapitán Kloss série

>

Polák Stanislav Kolicki pracuje na počátku 2. světové války pro sovětskou rozvědku, které předává nejrůznější zprávy. V té době padne do ruského zajetí německý důstojník Hans Kloss, jemuž je Kolicki neuvěřitelně podobný. A tak se zrodí agent J-23, obdoba nejslavnějšího britského agenta Jamese Bonda. Neohrožený Polák se vydává (po důkladném vyškolení, kdy si vštěpuje podrobnosti z Klossova života, zdokonaluje se v sebeobraně a špionáži) na nebezpečnou misi, během níž předstírá, že je skutečným Klossem, a hodlá získávat další a další informace pro sovětské velení.... celý text

Přidat komentář

Eicherik
10.09.2023 4 z 5

S Kapitánem Klossem jsem se poprvé setkal jako dítě o prázdninách a to ještě jen s pár sešity. Jakmile jsem zahlédl toto souhrnné vydání, tak jsem neodolal. Příběhy jsou to většinou hodně naivní, nastrčený důstojník abwehru Kloss měl více životů než kočka, v reálu by s velkým štěstím zvládl tak jednu akci. Asi největším nedostatkem těch dvaceti příběhů je jednotvárnost, což je dáno tím, že hlavní hrdina je agent. Stále musí zjišťovat, kdo je na které straně a kdo je taky agent. Chválím pěkné kresby a povedenou atmosféru. Za nejlepší díly považuji Setkání s Ingrid a Noc v nemocnici.

Johny_H.
04.07.2023 3 z 5

Poslední dva příběhy jsou opravdu dobré jinak je to takový průměr, který je ale moc pěkně nakreslený to zase jo.


Ivan Kučera
12.04.2023 3 z 5

Kapitán Kloss je švárny, neohrozený blonďák s bradou takou kamennou, že si o ňu svoje zbabelé päste rozbijú všetci nacisti v okolí piatich kilometrov štvorcových. A tak je to správne! Je to zároveň legendárny poľský komiks čítajúci spolu 20 dobrodružstiev. V češtine sme sa s ním prvý raz stretli v zošitovke v r. 1971 a do r. 1973 (vrátane) stihlo vyjsť ďalších 19 dielov. V r. 2002 BB/art kompletnú sériu vydalo v masívnom 700-stranovom omnibuse s váhou nebezpečne sa približujúcou k číslu 2 kg, takže kým to prečítate, pravdepodobne začne 3. svetová. V r. 2020 sa reedície chopil Slovart. Sága scenáristov Zbigniewa Safiana a Andrzeja Szypulského a ilustrátora Mieczyslawa Wisniewského je v rámci možností klasická, preto zamrzí, že úvodné slovo sa rozprestiera len na jednej strane a kniha neobsahuje žiadne iné (textové, výtvarné) bonusy. Akcie agenta J-23 sa odohrávajú v dobe vrcholiacej 2. svetovej, takže neustále niekto vezme kapsulu jedu a umrie so slinami vytekajúcimi z úst a zákerná zrada sa ukrýva za každým rohom. Napriek tomu je to trochu nuda, postavy sú neživotné a zápletky podobne statické, ako kresba. Na dnešnú dobu predsa len už nezáživný komiks, ktorému akiste nepomáhajú priveľké (a teda rušivé) dejovo-časové skoky (postava uniká v aute a strieľajú na ňu a v ďalšom okienku už sedí v hoteli) a prehnaná informatívnosť (Kloss vyjde z budovy, titulok. Kloss vyšiel z budovy; Kloss z auta vyhodí šoféra, titulok: Kloss z auta vyhodí šoféra atď.). Poplatné svojej dobe, nič sa nedá robiť, taký je život a taký je, nuž, niekedy aj svet komiksu. Scenáre sú neoriginálne a na jedno kopyto (Klossa neustále v poslednej chvíli zachráni Deus ex machina, pri čísle 5 som prestal rátať). Ale je super, že to u nás vyšlo a navyše takto kompletné, pretože ak ste komiksový fanúšik, mali by ste mať Klossa fakt načítaného. V neposlednom rade musíme mať na pamäti, že špinaví zákerní náckovia sú večne medzi nami a čakajú na prvú príležitosť, ako sa dostať k moci, aby mohli doslova splynovať každého, kto sa im nepáči. Som rád, že som si doplnil základné komiksové vzdelanie, ale v mojich očiach to na 4* nemá.

Terva
27.01.2023 4 z 5

Jméno?
Hans Kloss.
Jméno?
Stanislav Moczulski
(Agent J-23 – sešit první)

Zajímavé. Těch 20 příběhů je tu shrnuto do jednoho svazku. Opravdu velký formát a asi 650 stran. Jenže, víte v čem je průser? Tvůrci se rozhodli, že vstoupí do textů u některých dialogů a změní !!ZMĚNÍ!! tak autentičnost těchto příběhů. Jako by se báli, že čtenář není soudný a věřil by i na ty nejkřiklavější nepravdy. Mám pocit, jako by tvůrci „urazili mého soudného ducha“. Nemám moc v oblibě knihy, které jsou „přepisovány“ k obrazu „současnosti“.

Citát: Jsou i takoví Němci, kterým je možno věřit. (Přísně tajné)

Ještě bych chtěl uvést na pravou míru obsah k tomuto svazku. Někdo tam píše, že kniha neobsahuje ty krásné úvodní obalové kresby. Není tomu tak. Naopak, kresby všech obálek, původních malých knih, jsou zde, akorát ve větším formátu. A když už jsme u toho formátu, je to trochu nešťastné, protože ta stará kresba tím trpí a ve zvětšené formě vypadá trochu rozmazaněji, než v originálech. Co je naopak povedenější, jsou ty velké úvodní titulní stránky ke každé knize. Těm to zvětšení prospělo.

Citát: Snad se vodka stačila vychladit. (Železný kříž)

Jinak, co dodat k obsahu? Kapitán Kloss se v každém příběhu dostává do prekérních, skoro neřešitelných událostí. Vždycky však z toho velkou šťastnou náhodou „vybruslí“ a ještě je za to buď pochválen nebo odměněn. Většina příběhů je akčních a napínavých, v některých najdeme i lásku. V těch pár konečných sešitech na sklonku války roku 1945 už přibývá mrtvých a jsou akčnější a jde víc o život. Až na dvě tři výjimky jsem si toto dobrodružství užíval.

Citát: Dám do rukou Němců zbraň, která zajistí jejich vládu nad celým světem! (Tajemství profesora Riedla)

Ivan F
07.10.2022 4 z 5

Stašek Moczulski alias Hans Kloss mi takmer pol storočia unikal (vznikol skôr než som sa narodil), ale predsa len som ho dolapil. Nestalo by sa tomu tak, ak by som nenašiel v kníhkupectve takmer sedemsto stranovú bichlu, ktorá ma zaujala svojou obálkou. Po prelistovaní pár stránok sa ma zmocnila skutočne neskutočná nostalgia a knihu som si kúpil. Postupne som sa zoznámil s príbehmi Poliaka, ktorý bol pod krycím menom J-23 dislokovaný v nacistickom Nemecku a, čuduj sa svet, nikto v Abwehri neprišiel na to, že je agentom a pácha vlastne zločiny voči tretej ríši. S prižmúrením oboch očí a s úsmevom na perách som si všetkých dvadsať príbehov užil a pod dojmom nostalgie ohodnotil knihu ako celok skutočne pozitívne. O niekoľko rokov sa ku knihe rád vrátim, dovtedy zabudnem o čom príbehy boli a znovu si ich užijem. Pretože jemne vyblednutá farba, starý štýl kresieb a archaický font písma sú fajn ingredienciami pre retro čítanie.

jan.para
13.09.2022 5 z 5

Mnohem lepší než seriál. Komiks jsem si jako dítě pročetl snad stokrát.

Turlogh
23.08.2021 5 z 5

Výborné příběhy slavného J -23, tentokráte v komiksovém provedení. Takže po klasických knihách, dodnes znamenité filmové sérii se dočkáváme i komiksu. Tento je opravdu povedený, plný akce a napětí! Hans Kloss je prostě jednička! Přečteno vše za několik hodin, jedním dechem. Vřele všem doporučuji a pálím všech pět hvězd neb tato komiksová bichle si to opravdu zaslouží! Howgh.

bazyk21
31.12.2020 4 z 5

Na komiks ze 70.let 20. století a z komunismu je děj velmi akční a kresba svěží - takový polský superman, ovšem příběh Čtyři z tanku a pes byl uvěřitelnější

RoBertino27
18.08.2020 4 z 5

Jednotlivé sešity jsem sbíral postupně a značně odrbané a potrhané je nakonec všechny shromáždil. Kloss byl vážným soupeřem čtveřice tankistů se psem Šarikem, takže se často vedly dramatické debaty, kdo byl lepší - a to měli jak tankisté, tak neohrožený agent své televizní série! Pochopitelně je komiks značně stylizovaný, ale určitě to není taková hrůza, jakou po vydání souboru všech dílů přinesl denní tisk.

Florindela
27.02.2020 5 z 5

Návrat do dětství. V knihovně mi ji podstrčil manžel, tak jsem si ji s chutí přečetla. Kdo má rád komiksy a válečné příběhy, doporučuji.

marcela8908
08.02.2020 4 z 5

Super komiks a taky velká vzpomínka na dětství kdy jsem ty komiksy milovala

krabat
21.11.2014

Nadherny komiks dobre postaveny děj . Polaci nejsou v tomto umění vubec špatni vlastně jsou v tom uplně výborní . Za mě velké plus a nostalgie kam se za klossem vlečou všichni americky supermani

pietroaretino
11.10.2014 5 z 5

Ňam, to je žvanec !!

Autoři knihy

Zbigniew Safjan
polská, 1922 - 2011
Andrzej Szypulski
polská, 1936 - 2011

Kniha Kapitán Kloss - Kompletní vydání 20 sešitů je v

Právě čtených1x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce48x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x