Kapitán

Kapitán https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71091/kapitan-71091.jpg 4 7 3

Autobiografická kniha o dlouholetém kapitánu čs. hokejové reprezentace a obránci SONP Kladno Františku Pospíšilovi, obsahuje přehled mezistátních zápasů ČSSR 1966-1977.

Žánr:
Literatura naučná , Sport

Vydáno: , Olympia
více info...

Přidat komentář

Kabuky
29.05.2022 5 z 5

Super.

RoBertino27
15.03.2021 4 z 5

Nenápadný mistr - kdykoliv jsem Františka Pospíšila viděl, nikdy bych ho netipoval za břitkého, svědomitého obránce. Přesto má medaile z MS i OH. Pan Macků coby známý autor sportovních knih vybírá esenci zajímavých životních osudů, ale jedno mu opravdu hodně těžko budu promíjet. Stačí si přečíst plamennou obhajobu hodnot a zásad socialistického sportu a poté jeho lkaní, co všechno za "rudochů" nesměl. Znám dost autorů, kteří se k publikování vůbec nedostali právě proto, že odmítli tendenční fráze. A bohužel neobstojí ani vysvětlení, že "musel"... Nemusel. Na druhou stranu - objektivně řečeno - bychom třeba přišli o jinak velmi dobrou knihu o výrazné hokejové osobnosti zejména 70. let minulého století.


Luigi1
04.06.2020 5 z 5

Tato kniha je pohled nejen do zákulisí života Františka Pospíšila jako člověka,ale hlavně jeho přehled nejen na hřišti.Pan Pospíšil vytvořil nerozlučnou a nejlepší dvojci s Oldřichem Machačem.Oldřich byl silový hráč,který zametal před brankou a vytvořil výchozí pozici s přehledem hrajícímu Františkovi.Jelikož jsem pamnětníkem tak jem se při čtení opět vracel na ledovou plochu a byl nejem s Fratiškem a Oldou ,ale i s celým koloktivem naší skvělé reprezentace.Koho zajímá lední hokej tak by si ji měl přečít.

Autoři knihy

Jiří Macků
česká, 1940

Kniha Kapitán je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst1x