Kameny osudu

Kameny osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13276/bmid_kameny-osudu-7ES-13276.jpg 4 192 33

Kniha čtrnáctileté Francouzky rumunského původu Flavie Bujorové se okamžitě po svém vyjití stala bestsellerem a překládá se do dalších a dalších jazyků. Pohádkový příběh o dívkách Safířě, Nefritě a Jantaře, které jsou osudově propojeny vlastnictvím tří magických kamenů se inspiroval slavnými díly, jako je například Nekonečný příběh nebo Pán prstenů, ale nijak je nekopíruje, naopak, je čtivý a originální. Tři hrdinky se vydávají na dobrodružnou pouť do Říše pohádek, která je oddělena od světa lidí magickou hranicí. Tajuplný zlý mág, třináctý člen Rady dvanácti, která lidský svět ovládá, se snaží ovládnout i Říši pohádek a spoutat ji stejnými pravidly jako svět lidí. Úkolem dívek, které se díky vlastnictví kamenů stávají nositelkami síly Světla, je tento vývoj (alespoň na čas) zvrátit...... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

La Prophétie des Pierres , 2002


více info...

Přidat komentář

Emik87
17.02.2024 5 z 5

Příběh se mi moc líbil a tak se k němu čas od času vracím.

Hakate
28.08.2022 3 z 5

Pěkná kniha pro děti, především pro dívky. Tři sestry , tři kameny a jako vždy záchrana světa...


Knihomolka506
24.12.2021 3 z 5

Přemýšlím, co o knize říct.. Dostala jsem ji darem, moc jsem ji tehdy nerozuměla, ale příběh
přece jen přečetla. Pamatuji ten údiv, když jsem na obálce zjistila, že knihu napsala mladá holka, určitě se její sláva hvězd dotýká.
K příběhu: Tři sestry , tři kameny, záchrana světa, možná tušíme, co vše je ještě čeká. Inspirace Harrym Potterem nebo Hobitem, dobrodružství skončí než se nadějem.
Svět opět funguje,
v další knize jistě zajímavější postava figuruje

Naty878
08.03.2021 4 z 5

Velmi krásný příběh, knihu jsem přečetla jedním dechem. A to zrovna nemusím fantasy knihy. Doporučuji!!!

lucie2371
16.07.2020 5 z 5

Krásný, pohádkový příběh o třech dívkách a třech kamenech. I když už nespadám do věkové kategorie, kniha se mi velmi líbila.

magdalena0650
09.03.2019 5 z 5

Četla jsem před lety a líbilo se mi to, ačkoli knížka je psaná náctiletou pro náctileté.

Julinka679
14.05.2018 4 z 5

Knihu jsem četla před mnoha lety, tedy v pubertálním věku a byla jsem nadšená! Vtáhla mě do děje a já ji přečetla jedním dechem :-)
Jelikož autorka knihu napsala v "mládí" tak je příběh určen pro cílovou skupinu "náctiletých"... Což se lehce na příběhu odrazilo, chybí zde (jak už bylo řečeno) jistá vyzrálost a nadhled dospělého člověka... Ale i tak se jedná o skvělé dílo, které bych doporučila hlavně mladým slečnám :-)

Vera Silent
23.12.2017 5 z 5

Samozřejmě chybí této knize jakási vyzrálost a dospělácký nadhled by příběhu neškodil, ale pokud přihlédneme k věku autorky, je to skutečně obdivuhodný výsledek. Dílko je to originální, poutavé, krásně se čte, postavy si oblíbíte. Kniha si zkrátka rozhodně zaslouží pozornost a uznání. Snad se od autorky ještě něčeho dočkáme.

gleti
15.10.2017 4 z 5

Krásná fantasy pohádka, pravda trochu jednodušší, ale úsměv na tváři vykouzlí.

Claire13
01.08.2017

Tahle knížka je nádherná velice zajímavá i to že tuhle knížku napsala autorka ve čtrnácti dokázala propojit nádherně normální život s kouzelným světem v téhle knížce nechybí ani láska ani zajímavý děj.Tuhle knížku doporučuji.

Pentlička
18.10.2016 4 z 5

Kniha je romanticky pohádková, pohádkově kouzelná a kouzelně romantická. Četla se moc pěkně, chtě nechtě jsem při četbě musela myslet na věk autorky a porovnávala se slohem jiných stejně starých či starších náctiletých, kteří by to nedokázali. Ano, děj není tak náročný, je tu sled událostí - putování, úkol, putování, bitva, putování... Nevím, jak moc se autorka inspirovala jinými příběhy, či názory různých lidí, ale mě zaujala schůzka tří dívek se Smrtí a důraz na důležitost této "zlé" paní.

trudoš
26.09.2016 2 z 5

Nejzajímavější faktor knihy pro mě spočívá ve věku Flavie Bujorové, která jej napsala ve čtrnácti letech. Což je pozoruhodné, ale stejnou měrou odrazující, protože co si člověk píše ve škole pod lavicí, by tam pro jeho dobro možná mělo i zůstat. Nemá-li totiž dotyčný ohromující talent, je otázkou, co atraktivního může ve své nevyzrálosti vlastně nabídnout.
Kameny osudu by byly románem bezesporu poutavým, kdybych jej měl posuzovat v rámci literární soutěže. Ale při srovnání z běžnou produkcí dostupnou na trhu naneštěstí rychle ztrácejí dech. Neřeším jednoduchou osnovu, kdy je svět ohrožen temnotou a skupina vyvolených jej má zachránit, přičemž vše rámuje příběh dívky bojující na smrtelné posteli o přežití. Vadí mi absence čehokoliv nového či alespoň jiného, co bych nečetl jinde v lepším provedení, a nezachraňuje to ani debutantčina nevypsaná stylistika, jejíž snahy o přesah zákonitě působí neuměle. Rozhodně je v tom znát talent, ale možná se s jeho prodejem mělo počkat, až zcela dozraje.

Viviana-Mori
08.08.2016 5 z 5

Moje oblíbená knížka ještě na základní škole, četla jsem jí několikrát a v těch holkách jsem se viděla, neb jsem tenkrát byla v jejich věku. :) Pro mladší čtenářky skvělé čtení.

Katy25
11.05.2016 5 z 5

Je to krásná knížka

petronelka3
23.01.2016 4 z 5

Pěkná kniha od moc šikovné autorky. Četla jsem si ve věku, ve které ona sama knihu sepsala a byla jsem uchvácena. Neobvyklý pohádkový příběh, který dokázal zaujmout.

Tauriel
23.11.2015

Příjemné nenáročné čtení z pera velmi mladé autorky. Četla jsem ji ještě jako náctiletá a před nedávnem jsem ji znovu otevřela, ale to už mě tolik nenadchla. Rozhodně ji ale vřele doporučuji mladším čtenářkám, ještě teď si vybavuji, jak se mi tenkrát líbila. :)

Iwíček
19.07.2015 4 z 5

Myslím si, že na věk autorky je kniha napsána skvěle. Četla se mi velice dobře.

Roselunda 1928
12.07.2015 4 z 5

U téhle knihy mě, jako hodně z vám, zaujalo, že to napsala pouze čtrnáctiletá holka. Pár čtrnáctiletých holek znám a z nich by něco podobného dokázaly napsat max. tři.
Příběh? Dobrý, promyšlený, nápad Třináctý člen rady dvanácti mi přišel dokonalý :D co mi vadilo byl styl psaní. Možná to ve francouzštině zní líp, nebo to je překladem, ale byl na mě až moc květnatý :D
A taky mi vadilo, že prostě jedna z těch holek potká nějakého kluka a ihned se do něj zamiluje a ví, že to je ten pravý -,- prostě, nevěřím v lásku na první pohled :D (a to si říkám romantička...) nebo přijdou za někým, koho vůbec neznají a ihned začnou probítrat bojovou nebo jakou :D strategii... takovéhle věcičky mi tam vadily. Jinak dobrý příběh.
P.S: Taky mi nesedí, jak může čtrnáctiletá holka označovat něco za metaforu našeho světa..... ale to jsem moc kritická. Autorku ale neznám...

JulietRocks
08.07.2015 5 z 5

Když se odkloním od toho, že knihu napsala čtrnáctiletá autorka, pořád bude moje hodnocení stejné - a to 5*, protože pro někoho, kdo má rád pohádky a pohádkové příběhy je to totiž to pravé ořechové a ještě ke všemu krásně oddechové čtení. ;) Jediné, co bych možná vytkla je pár "scén", kdy se hlavní hrdinové chovají až moc afektovaně a přijde mi, že své vlastnosti "přehrávají", aby jim dali vyniknout (viz. Nefrita u staré paní). Ale jinak prostě krásná a poutavá knížka!

Terez.a
08.03.2015

Stále nechápu, jak mohla tuto zajímavou knížku napsat teprve 14letá dívka. Každopádně se jí moc povedla. :)

Autorovy knížky

Flavia Bujor
rumunská, 1988
2004  78%Kameny osudu

Kniha Kameny osudu je v

Právě čtených1x
Přečtených358x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených24x
Knihotéce146x
Chystám se číst22x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x