Kamenný koncil

Kamenný koncil https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37694/kamenny-koncil-37694.jpg 3 29 8

Diana Tibergeová adoptuje na druhém konci světa mladého chlapce, o jehož původu nic neví. Po čase se ho někdo pokusí zavraždit a zabíjí i všechny lidi, kteří by mohli o Lucienovi podat jakékoli svědectví. Dianě se podaří zjistit, že dítě pochází z malého mongolského kmene, kde se praktikovaly tajemné šamanské rituály. Do čeho je vlastně zasvěcen hoch, jehož pravé jméno zní Luu-Si-An? Ukazuje se, že všichni, kdo kvůli chlapci přišli o život, pracovali v někdejším termojaderném středisku Tomamak, nejpřísněji utajovaném projektu sovětské vědy. Diana je odhodlána za každou cenu dítě zachránit. Neohroženě se vydá na neuvěřitelnou cestu, která ji zavede až do nitra mongolské tajgy, kde vládne zákon Kamenného koncilu, zákon odvěkého zápasu, kdy člověk, zvíře a duch tvoří jediný celek na prahu apokalypsy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Le concile de pierre , 2000


více info...

Přidat komentář

ddkk
03.10.2022 2 z 5

Bože, tohle že napsal Grangé?!? Měla jsem se dobře podívat na zdejší hodnocení, než jsem knížku otevřela...

Což o to, příběh má na začátku našlápnuto docela napínavě a neotřele, ale pak už to jede jen z kopce. A to nejen dosti stupidním a úplně neuvěřitelným dějem, ale bohužel i způsobem a stylem jakým je toto dílo napsáno. Je to fakt strašná blbost a slabota. Vůbec nemůžu uvěřit, že to Grangé napsal při plném vědomí.

Dávám za dvě jen z úcty k autorovým jiným knihám.

Jokrzeb
28.05.2019 1 z 5

Kýč , nuda. Grangé už ne.


Eidalon
10.08.2016 3 z 5

Kniha od autora, kterého znám především kvůli knize a filmu Purpurové řeky. Autor mne tímto počinem zaujal a tak je snaha najít další dílka a přečíst pochopitelná.

Kamenný koncil začíná dobře, děj má spád, hned zkraje trochu tajemna a postupně to graduje, do poloviny knihy mne příběh velmi bavil. Otázka chápání lidského vědomí jako součást kosmické energie, parapsychologické vnímání dějů a telekineze, to jsou prvky, které dnešní věda zná, v knize jsou základem tajemna a podstatou příběhu.

Posléze se však z příběhu stává již příliš velká fikce a tak se ze solidního základu dějové linky stává pohádka pro dospělé s koncem velmi zvláštním. To dle mne knize nepomohlo a strhlo ji do závěru spadající úplně do jiného žánru.

Dle mne je to škoda, námět to je dobrý, původní vyšší hodnocení spadlo do průměru tří hvězdiček.

Cirrus
15.07.2015 odpad!

Totálny brak

Pet007
27.04.2015 3 z 5

Zajímavá kniha. Zápletka těžkouvěřitelná, ale kdo ví...Musím si něco nastudovat o Mongolsku, zjistila jsem, že o této zemi skoro nic nevím. Jen ten závěr, milý autore, zase střelba a pád do řeky jako v Purpurových řekách, asi by to chtělo vymyslet něco nového.

Ječmínek
03.01.2014 1 z 5

Ještě mnohem větší kýč, než Purpurové řeky. Sbohem, pane Grangé.

N_I_V_E
30.05.2013

Ze začátku vypadala kniha jako dobré čtení, ale ta zápletka a její rozuzlení mě velmi zklamalo..celkově tuto knihu hodnotím negativně, už bych ji vícekrát číst nezvládla :-(

Desireus
06.12.2012 3 z 5

Knížce nelze nepřiznat určitou dávku napětí, tempo je vcelku vysoké, ale jaká se z toho nakonec vyklube blbost, to mi ještě teď hlava nebere.