Kamenná opice / Vánoční vlak / Vzdálené břehy / Spálený sníh

Kamenná opice / Vánoční vlak / Vzdálené břehy / Spálený sníh https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74360/kamenna-opice-vanocni-vlak-vzdalene-lqh-74360.jpg 4 20 3

Publikace obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných světových bestsellerů v českém překladu. Svazek obsahuje tyto tituly: 1) Andy McNab: Spálený sníh - Znepřátelil si své šéfy v tajné službě MI6 a z osobních důvodů potřebuje hodně peněz. Nick Stone by kývl na skoro každou nabídku, a tak se vydá do Helsinek unést jednoho z šéfů ruské mafie. Pak se ale z rukojmího stane jeho zaměstnavatel a Nick se ocitá v křížové palbě válčících frakcí řízených mocnými a krutými lidmi. 2) Kristin Hannahová: Vzdálené břehy - Děti odešly z domova, manžel po letech neúspěchů opět buduje kariéru a Elizabeth Shoreová zoufale přemýšlí, čím naplnit svůj život. Může se znovu pustit do malování, které pro ni tolik znamenalo, než se provdala? Dokáže se vrátit sama k sobě, a pokud ano, neprohloubí to vzájemné odcizení mezi manželi? 3) Jeffery Deaver: Kamenná opice - K americkým břehům se blíží loď s ilegálními přistěhovalci z Číny, na jejíž palubě je mimo jiné zkušený pašerák lidí zvaný Přízrak. Jeho protivník detektiv Lincoln Rhyme ovšem postupem času zjišťuje, že Přízrak ve skutečnosti plní ještě mnohem temnější a smrtonosnější poslání a že se nezastaví ani před zločinem v samém srdci New Yorku. 4) David Baldacci: Vánoční vlak - Když okolnosti přimějí žurnalistu Toma Langdona podniknout dlouhou cestu vlakem, rozhodne se Tom vytěžit z tohoto zážitku námět na reportáž. Nemůže ovšem tušit, že na následujících pěti tisících kilometrech zažije sérii neuvěřitelných překvapení, ocitne se v ohrožení života a splní se mu jeho největší přání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Firewall / Distant Shores / The Stone Monkey / The Christmas Train , 2002


více info...

Přidat komentář

Luigi1
28.12.2022 5 z 5

Líbily se mi vzdálené břehy

princeznaaura
05.11.2020 4 z 5

Vanocni vlak 5/5-Vlakem z jednoho koutu na druhý, to je pro někoho romantika, pro někoho nutnost (kvůli letištním kontrolám, zpoždění letadel, vyprodané spoje), Tom, který je zahraniční zpravodaj na volné noze, musí vzít za vděk cestu lůžkovým vlakem, když jede na vánoční setkání za svou milou, ale nemilovanou. Postupně se seznamuje se svými spolucestujícími, když v další stanici nastupuje slavný režisér s filmovým štábem a Tomovou expřítelkyní co by scénáristka. Tom nevěří vlastnímu štěstí, neboť na Eleanor myslí neustále a vyčítá si, že se nevzali. Spolu s nimi jedou ve vlaku ještě mladý pár, který se chce ve vlaku vzít, chlapecký sbor, jasnovidka a další. Cesta ubíhá a mezitím někdo odcizuje z kupé cestujících jejich věci. Pro Toma dalším překvapním je, když na další stanici nastupuje jeho milá se svými kufry a s žádostí o sňatek. Tom je z toho zoufalý a neví, jak z této šlamastyky vyklouznout, protože jeho láska směřuje k Eleanor. Lavina náhle zastavuje jejich vlak, Tom s Eleanor se vydají hledat pomoc a podnikají nebezpečnou cestu vánicí. Jejich výprava nekončí zrovna dobře, ale pomoci se cestující dočkají. Vlak nakonec dojíždí do cílové stanice se spokojenou Eleanor a Tomem. Dokázal to nakonec režisér správně zrežírovat?
Vzdálené břehy 5/5 - Elizabeth dříve milovala malování, ale vzdala se všeho kvůli dětem, kvůli manželství. Jack dříve slavný sportovec, ale kvůli zranění se jeho hvězdná kariéra vytratila. Bere za vděk i sportovním zpravodajstvím, které mu ale nedává tolik slávy a opojení jako když byl sportovní hvězdou. Chytá se každé příležitosti, která by ho posunula o level výš. Elizabeth žije v šeru a stereotypu domácího života a bere ohledy jen na manžela, žijí podle jeho not už od vysoké školy. Když Jack vytáhne eso z rukávu, katapultuje to jeho kariéru až do NY, ale chce Elizabeth žít takto dál? Beth se rozhodla přetrhnout tuto nit už i pro uchování niterní čistoty a nalezení vlastního já. Proto se také přihlásí do terapeutického kroužku - ženy bez vášně, do kurzu malování, vystavuje své obrazy, ale stačí jí to? Jack si začíná uvědomovat, že i když je teď v jednom kole a má nastartovanou novou kariéru, má mladou milenku, tak se stejně vrací do prázdného bytu a nemá se s kým podělit o tu radost, ale chce ho Beth ještě?
Spálený snih 1/5 - tato kniha,ac mam akcni romany rada, treba s jackem reachem, me vubec nechytla,ale docetla jsem ji, styl psani mi nesedl.
Kamenná opice 5/5 - knihu jsem původně nechtěla vůbec číst, zase migranti..., ale pak jsem si přečetla kousek a docela mě to chytlo, Čínští disidenti utíkají před pronásledováním a útlakem ze země v nákladní lodi, jejich loď však Přízrak potápí a přeživší pronásleduje a chce je také zabít. Uprchlíci utíkají a schovávají se nejen před Přízrakem, ale i před policií, kteří jdou hlavně po Přízrakovi. Detektiv upoutaný na lůžko kvůli úrazu s míchou, pátrá a sleduje kroky jak Přízrakovo, tak uprchlíků, jeho bystrá mysl dokáže zanalyzovat i ten nejmenší detail a jeho kolegyně Sachsová sbírá důkazy v terénu. Ví, že musí chytit uprchlíky dříve než je Přízrak zabije.


danka13
12.02.2016 5 z 5

Nejvíce ze všech čtyř románů mě zajímaly Vzdálené břehy od K.Hannahové a nezklamaly. Sice tam bylo starostí až nad hlavu, ale bylo to zajímavé počteníčko. A protože nemám ve zvyku číst jen kus knihy, přečetla jsem romány všechny. Spálený sníh bych zařadila mezi "Bondovky", hrdina přežil úplně všechno. Kamenná opice je zajímavý román, nikdy jsem nic takového nečetla. Vánoční vlak se tak pomalu rozjížděl, až dojel do L.A. Konec mě fakt dostal, určitě si od tohoto spisovatele ještě něco seženu.

Autoři knihy

David Baldacci
americká, 1960
Andy McNab (p)
anglická, 1959
Jeffery Deaver
americká, 1950
Kristin Hannah
americká, 1960

Kniha Kamenná opice / Vánoční vlak / Vzdálené břehy / Spálený sníh je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Knihotéce22x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x