Kámen v zahradě

Kámen v zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54135/bmid_kamen-v-okrasne-zahrade-Xhz-54135.jpg 5 2 1

Nádherné fotografie a zajímavé profily v této knize poslouží jako zdroj inspirace pro vlastní kamenné prvky. Autorka podrobně popisuje přes dvacet projektů, zdí, teras, zahrad, vodních nádrží i uměleckých děl z kamene

Žánr:
Literatura naučná , Umění , Zahrada

Vydáno: , Grada
více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
08.06.2021 4 z 5

Zvenku na to nevypadá, ale je to odborná publikace, ve které lze nalézt úplně všechno (tedy kromě krbů, na ty odkazuje autor na jinou publikaci). Druhy kamenů pro zahrady, jejich způsob těžby a opracování, kde jsou k dostání, jak je převážet, jak je usadit. Zabývá se podrobnými pracovními postupy všech možných způsobů, jak lze kámen v zahradě využít (včetně nástrojů, místy i nákresů s rozměry frakcí či doporučení odborné pomoci), ale pouze obecně, nejedná se o žádné projekty.

Konkrétně jde tedy o solitérní kameny, skalky, suché zídky, opěrné zdi, zpevněné plochy, cesty, terasy, schody, oplocení, vodní prvky, gabiony, no a tak dále.

Obrázky jsou spíše ilustrační, občas i s ukázkou, jak to vypadat nemá. Ale většina z nich nepochází ze zahrad, nýbrž z různých institucí (arboreta, botanické zahrady, no snad i ulice). Což je škoda.

Takže, pokud se chystáte si nějaký prvek s využitím kamene do zahrady pořídit, lze se tu poučit, co to všechno bude obnášet. Na nějaké hledání inspirace ale naprosto nevhodné.