Ušmudlaná neplecha Olívie Ždibáčkové

Ušmudlaná neplecha Olívie Ždibáčkové https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439488/bmid_usmudlana-neplecha-olivie-zdibackov-sVb-439488.jpg 5 5 3

Nejlepší kamarádky Jola a Lilka přicházejí za dobrodružstvím do lesa Přátelství, kde zvířátka umějí mluvit a kouzla jsou na denním pořádku. Když se Jola a Lilka ocitnou v lese Přátelství tentokrát, zlá čarodějnice Grizelda začaruje malou křeččí holčičku Olívii Ždibáčkovou tak, aby si o sobě myslela, že je nepořádná příšerka – stejně jako Grizeldini noví pomocníci! Dokážou Jola s Lilkou najít způsob, jak vrátit Olívii její skutečné já?... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Olivia Nibblesqueak`s Messy Mischief , 2015


více info...

Přidat komentář

jarkaska
08.04.2024 5 z 5

Tato kniha se mi dostala do ruky a zaujala mě svojí obálkou, ale i většími písmenky. Kniha pro začínající čtenáře i ty, kteří mají rádi zvířátka. Po přečtení jsem zjistila, že je to již pátá kniha série. Nevadilo, poohlédnu se po ostatních dílech.

Květinka008
15.11.2022

Knížka koupena pro desetiletou neteř, která má ráda zvířátka. Mně se nelíbila, ale nejsem cílovka, proto nehodnotím a nechám to na jiných :-)


Osice
11.04.2020 5 z 5

Další úspěšná mise Lilky a Joly je za námi. 2x:-) Tentokrát se podíváme do pekařství U Ždibáčků, má se konat jeho slavnostní otevření a rodina Ždibáčkových pořádá soutěž ve zdobení dortů. Plesk! Čarodějnice Grizelda zkouší další způsob, jak získat Les přátelství jenom pro sebe. Tentokrát si na pomoc přizvala příšerky z Čarodějné skládky. Jedna z příšerek, netopýr Pípa kouzlem promění roztomilou křeččí holčičku na bordelářku, která si o sobě myslí, že je netopýr. Kvíííí kvíííí. A jde se dělat nepořádek… Jak kouzlo zlomit? Stačí zajít do knihovny a vyhledat potřebné informace:-) Ťuk ťuk. Knihovnicí je paní Stromoťuková (žluna). Dcera si v souvislosti se žlunou hned vzpomněla na Broučky:-) A protože se děj točí kolem pekařství, tak jsme musely samozřejmě také hned něco upéct… A protože dcera příběhy, které čteme, žije, tak jsme se na procházce proměnily ve křečky a asi hodinu jsme si pisklavým hlasem povídaly o postavách z knížky:-)

Tato kniha bezprostředně předchází knize Velké překvapení Evky Štětinkové. I když číslována jako 5. díl ze série Kamarádky kouzelných zvířátek, ve skutečnosti se jedná o 9. díl. Doporučuji, pohlídat si, jak čtete po sobě, protože budete znát víc zvířátek a budete se v nich lépe orientovat.