Králíčci v ohrožení

Králíčci v ohrožení https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457050/bmid_kamaradi-z-medoveho-lesa-kralicci-v-bsD-457050.png 4 15 4

Kamarádi z Medového lesa série

< 2. díl >

Tentokrát lišák Míša, laňka Daňka, divoké prasátko Chrochtík a mývalka Makovička zachraňují neposlušnou holčičku Pavlu, která se ztratila v lese a navíc našla dva malé králíčky, chycené do pasti.

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Kazda
Originální název:

Wilden Waldhelden. Kaninchen in Not.


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
05.01.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Jsem ráda, že jsem na začátku roku zvolila poslechnout si příběhy pro děti... Krásně to odvede myšlenky od negativních věcí, co se děje kolem a ještě takové trošku záchvěvy po Vánocích, kdy se mi moc nechtějí opouštět pohádky :-) Jitka Molavcová zvířátka umí krásně.

ZuzullaM
14.08.2022 5 z 5

Veľmi pekná a milá knižka pre deti. Mám doma 4 ročnú a 6 ročného a veľmi ich bavila. Obrázky sú úžasné :-) Určite si zoženieme aj ďalšie diely :-) Vrelo odporúčam.


KájaKoxík
06.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Dávám jednoznačně 5 z 5.
Knížka je vhodná pro děti už ve školkovém věku.

Ač jsem nečetla předchozí díly, příběh mne velmi bavil. Líbí se mi, že hlavní postavy zvířátek jsou představeny rovnou na vazbě knihy. Knížka je krásně ilustrovaná a pro děti velmi poučně napsaná. Také obsahuje řadu replik vtipných i pro dospělé. Takže velice doporučuji :)

OBSAH/SPOILER:
Zvířátka sledují děti z lesní školky, které jsou na výlet do hájovny. Celý den neposlušná Pavla tropí hlouposti, straší ostatní děti a chytá zvířátka do sklenic. Dokonce klackem rýpne do mraveniště a všechny děti rozzlobení mravenci pokoušou. Děti si u hájenky opečou chlebové hady a Pavla se při honu na motýla ztratí v lese. Tam najde klec s malými králíčky a spolu se zvířátky se jim pokusí pomoci. Klec ale otevřít nedokáže, a tak ji donese do hájovny, kde ji otevře hajný. Díky pomoci od zvířátek a strachu maličkých králíčků v kleci, jí dojde, že sbírat zvířátka do sklenic není dobré. A tak je všechny vrátí na místa, kde je sebrala.

Závěr knížky obsahuje novinový článek o tom, jak to bylo s pytláky a také recept na perník z letního medu.

veronika0382
22.04.2021 5 z 5

Knihy jsou krásně ilustrované, jsou velmi dobře napsané, velikými písmeny a kapitoly jsou krátké. Pohádky jsou zábavné a zároveň velmi poučné. Jsou zkrátka skvělé a já už se těším na třetí díl Všichni za jednoho. Více v mojí recenzi zde v záložkách- Veru, Knihy na cestách.

Štítky knihy

přátelství králíci

Autorovy další knížky

Andrea Schütze
německá, 1970
2020  89%Jak zahnat stesk
2020  89%Králíčci v ohrožení
2020  93%Všichni za jednoho
2021  96%Ty to zvládneš, Lukáši!
2021  93%Pojďte s námi hledat poklad!

Kniha Králíčci v ohrožení je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x