Kamara, tvůj kamarád z Guineje

Kamara, tvůj kamarád z Guineje https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467122/kamara-tvuj-kamarad-z-guinejesnoE0r-cRX-.jpg 5 1 1

Příběhy šestiletého kluka z malé guinejské vesničky a jeho kamarádů protkané dětskému čtenáři přívětivě podanými západoafrickými reáliemi.

Přidat komentář

bea.mari
03.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Kniha je o tom, že jeden kluk Kamara měl tátu tkadlece a jednou s kamarády si hráli na cestovatele, protože jednou k nim doopravdický cestovatelé přijeli (to byli cestovatelé z Československa). A tak šli do pralesa. Malý Soso byl lovec, Galé byl cestovatel a cestovatel byl také Ďalo. A Kamara byl průvodce. Chtěli jít k řece, ale Kamara si spletl cestu. Šli vpravo a tam byly bažiny. Malý Soso šel vlevo, kde byla řeka, ale Kamara si myslel, že vlevo jsou bažiny s krokodýli. A když zjistili, že se jim ztratil Soso, tak šli vlevo a pořád volali: "Soso! Soso!" A najednou zahlédli jedovatého hada a ten byl přežraný, tak si jich nevšímal a odplazil se. Pak kamarádi slyšeli šumění vody a došlo jim, že budou blízko řeky. A potom si všimli malého Sosa. A ten jim řekl: "Kde jste byli? Už tady na vás čekám hodně dlouho." Potom šli na louku a tam viděli zajíce, gazely, buvoly, antilopy a sajky. A potom Galé zastřelil šípem perličku. Pak šli domů a tam byl pardál a chystal se je napadnout. Jeden starý pán ho zastřelil šípem a potom svázali klacky a odvezli pardála do vesnice. A pak byly tancovačky.

Štítky knihy

pro děti Guinea (Afrika)

Kniha Kamara, tvůj kamarád z Guineje je v

Přečtených1x
Knihotéce1x