Kam se vytrácí láska

Kam se vytrácí láska https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62981/kam-se-vytraci-laska-62981.jpg 4 358 25

Příběh oblíbené autorky Lenky Lanczové vyprávějí hned dvě hlavní hrdinky – šestnáctiletá Elen a její o rok starší sestra Adéla, budoucí zdravotní sestřička. Obě tráví prázdniny po svém: Elen se baví navazováním lehkomyslných známostí, Adéla v touze co nejvíc „přičichnout“ k nemocnici nastoupí na brigádu. Ani jedna netuší, že tyhle prázdniny jsou zlomové. Elen se události brzy začínají vymykat z rukou, tím spíš, když se doopravdy zamiluje, a také Adéla ztratí celou radu iluzí jak o svém budoucím povolání, tak o svém klukovi a dokonce i o rodičích. V životě nebývá nic černobílé, přesto se obě přesvědčují, že to rozhodně stojí za to. Jde o to vědět kudy, jak – a hlavně s kým!... celý text

Přidat komentář

Květinka008
09.03.2024 4 z 5

Nostalgie krasnych -nacti... Ale tahle me minula, uz jsem byla po gymplu a mela spoustu jinych zabav nez cteni :-) Na knihach Lanczove se mi libi, jak se v nich obcas objevuji epizodne postavy z jinych knih, tady treba Janek s kapela Pest z me oblibene Tajne lasky :-)

nikikostadinova
03.06.2021 3 z 5

jééje letní brigáda při studiu střední školy, kde jsou ty časy.


tittanie
05.09.2020

Tahle kniha se mi velice líbila a trochu se divím tomu nízkému hodnocení. Obě sestry měly něco do sebe a asi mi byla sympatičtější Adéla, ale postupem času se mi začala líbit i Elen. I když jsem ji četla dávno, tak se mi vybaví spousta scén z této knihy.

Amneris
18.08.2020 4 z 5

Knihu jsem četla jako náctiletá a po letech jsem se k ní vrátila. Mnohem sympatičtější mi byla Adéla, ale Elen jsem během čtení taky přišla na chuť. Konec byl velmi zajímavý vzhledem okolnostem, které se sestry od rodičů dozvěděli...

Elulilinka1
21.04.2020 5 z 5

Tak tahle kniha mě opravdu nadchla a ačkoliv musím říct, že je to teprve moje druhá kniha od této senzační autorky (1. byla Zlodějka snů) tak je to naprostá senzace.
Poslední dobou se hodně vracím k tomuto typu psaní (jak já říkám "starý styl") prostě je potřeba si odpočinout od všech těch fantasy o nadpřirozených světech a sci-fi a tak podobně...
Hodně se mi zalíbilo vyprávění střídavě dvou hlavních hrdinek, protože tento styl není v literatuře moc obvyklý. Na začátku jsem se sice bála, že se do toho zamotám, ale postavy v knize nejsou nikterak složité takže vysokou na to opravdu nepotřebujete :).
Více jsem si asi oblíbila Elen (ale možná jenom proto, že jde o shodu jmen - stejně je to zatím jediná knížka s hlavní hrdinkou mého jména). Někdy jsem opravdu měla chuť jí jednu vrazit, ale ta její energie mě nepřestala udivovat. Naproti tomu Adéla byla "ta usedlejší" což kupodivu nebylo vůbec na škodu a kluci na ni brali celkem dobře (však posuďte sami). Hezké bylo i prostředí děje a určitě jsem ocenila i hlubší myšlenku (zamyšlení nad životem a smrtí, hazard, nevěra). U děje jsem se rozhodně nenudila, plynul svižně, žádné obkecávání a zvraty.
Proto nemohu dát jinak než 5*.

Taralcielle
29.11.2019 4 z 5

Přečteno v rámci re-readingu všech knih, co mám doma od Lenky Lanczové.
Za mě 4*.
příběh o dvou velmi rozdílných sestrách. Je zde krásně vidět, jak je to někdy doma "rozdělené", jeden rodič protěžuje jednoho sourozence, ten druhý druhého.
Elen, jak se tu už píše, toho ve svém věku stihla opravdu hodně. Adéla je z úplně jiného těsta, je mnohem uzavřenější a taky upjatější. Nevím, která mi byla více sympatická, jednu chvíli ta, druhou zase ta druhá.
Celkově velmi zajímavý příběh, i s pořádným zvratem v ději.
Líbila se mi hlubší myšlenka o tom, jaké je to v nemocnici, kde dělala Adéla praxi.

Doubravka1975
24.08.2019 5 z 5

Dvě sestry a tak rozdílné. Elen mi nebyla ze začátku vůbec sympatická. Co ta toho stihla ve svých 16 letech a až konečně potká lásku, tak vyjde najevo rodinné tajemství. A klobouk dolů všem kdo pracují v nemocnici a stojí tváří tvář životu a smrti.

Aknel26
21.08.2019 2 z 5

Jsou to sestry –a jsou tak rozdílné! Z těch dvou mi byla rozhodně bližší Adéla, škoda že její příběh byl tak smutný, hlavně kvůli praxi v nemocnici. Osudy Elen a její působení v drsné partě byly tak trochu přitažené za vlasy. Je zajímavé, že i mě čekalo v dospělosti stejné „rodinné překvapení“ jako holky.

Knihomolka97
07.07.2019 4 z 5

Je to trošku jiné, než autorčiny ostatní knihy, co jsem prozatím četla. Takové vážnější. Není to jen o lásce a šmitec.
Nevím, kterou sestru jsem měla radši, chvilku Elen a pak Adélu.
Ke konci jsem byla chvilku opařená, takový zvrat jsem nečekala, i když jsem to po jedné scéně začala tušit. Ale nakonec to skončilo moc krásně. :-)

Leona91
09.03.2019 5 z 5

Úžasný příběh dvou sester. Závěr knihy je velmi překvapující. Nenudila jsem se žádnou stránku knihy.

JancaMia
20.12.2018 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha autorky (když pominu Mokrou louku) , baví mě svižnost, vtipnost a zároveň dramatičnost povolání zdravotních sester a také o tom co život přinese a ne vždycky je to příjemné .. s krásným závěrem že život jde přeci dál ..

sonina1
27.06.2018 4 z 5

Musím říci, že knížka mě že začátku moc nechytla (ostatne jako všechny od Lanczove), ale jakmile jsem se dostala přes 1/4 tak jsem se do toho ponořila. Tato knížka patří mezi slabší mé oblíbené autorky, ale i přesto je moc povedená a vřele doporučuji! SPOILER* smrt Speedyho byla nečekaná a společně se smrtí Martínka dala knížce jinou váhu, člověk se potom opravdu zamyslí. Elen mi tolik sympatická nebyla, i přesto jsem za konec moc ráda :)

Lucissia
06.05.2018 4 z 5

Knížka se dobře čte, je to zas něco jiného popisovat události střídavě očima dvou sester. Lanczová věrohodně popisuje brigádu v nemocnici, nejen to dobré, ale i to horší, co budoucí sestřičku čeká. :-)

Janca001
15.04.2018 5 z 5

Tato knížka mě zas moc nenadchla, ale nebyla vůbec špatná.

pavlinkaa
19.02.2017 4 z 5

Tohle bylo zajímavé čtení, je pravda, že tady jsme si moc srandy neužily, ale přišlo mi to takové ze života.

Ann98
06.07.2016 5 z 5

Moc krásný a dojemný příběh. Knížka je hodně zajímavá (oživuje ji hlavně to, že se v ní střídá příběh dvou hrdinek). Je opravdu velmi rozmanitá (láska, přátelství, sex, zrada, faleš, smutek, smrt). Nejvíc mě dostala Adélina brigáda v nemocnici a Elenina nešťastná láska. Když vezli Speedyho a on tak bezmocně křičel nebo když umíral Martínek, tekly mi slzy jako hrachy. Elen je taková rebelka, ale zároveň je citlivá a konečně našla kluka, do kterého by se mohla zamilovat. Celkem mi vyrazilo dech zjištění, že je to její nevlastní bratr! Ale ona se dokázala znovu postavit na vlastní nohy a ta naděje na další lásku tam na konci přeci jen byla (i když mě mrzelo, že nemohla být s Jakubem, neuvěřitelně by se k sobě hodili).

dendisek3
15.11.2015 5 z 5

Naprosto skvělá kniha, můžu všem doporučit, ale ten konec......chtěla bych se dozvědet jak to bude dál......

MarkétaLore
17.10.2014 1 z 5

četla jsem ji tak v 17 ti letech. Z recese na doporučení že je to kravina. Popravdě nic moc. Nesmyslně dělí svět na dívčí a chlapecký, nechá je střetávat leda při dilematech typu: mám se opalovat s horním dílem plavek nebo ne. ? Ne nebudu, můj přítel má radši bílá prsa. Až na ten incest to byla i nuda. Lanczová plete holkám hlavy, ale čte se snadno.

Hřibče
26.07.2014 4 z 5

Proč vždycky, když si chci přečíst nějaký pohodový letní příběh, sáhnu po knize, ze které se nakonec vyklube celkem drama? :) Příběh dvou sester a léta, které jim doslova změní život a v mnoha věcech i pohled na svět. Každá jsou jiná, ale obě touží po lásce a být milovány.
Bližší mi byla asi Adéla, ale i postava Elen měla cosi do sebe a oblíbila jsem si ji. Přiznám se, že někdy jsem žasla nad tím, jak je Elen světem protřelá, to já v jejím věku nezažila ani pětinu toho, co stihla ona.
Knihy od Lenky mám moc ráda, baví mě číst především ty, které už jsou vydány nějaký ten pátek. Ráda vždy vzpomínám a znova objevuji, co právě v té době letělo.
Kniha se velmi dobře četla, byla zajímavá, vtipná, plná skvělých hlášek, nechyběla v ní láska a překvapení a samozřejmě také ponaučení. Za mě velká spokojenost. :)

1v8na
24.07.2014 5 z 5

Velmi pěkně napsáno, opravdu se mi to líbilo. a přesně jak píše Lenka - v životě nebývá nic černobílé, přesto vše stojí za to. kde o to vědět kudy kam a hlavně s kým!!

Kniha Kam se vytrácí láska je v

Právě čtených1x
Přečtených871x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených11x
Knihotéce156x
Chystám se číst25x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x