Kalorické tabulky

Kalorické tabulky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456454/bmid_kaloricke-tabulky-wgI-456454.jpg 4 21 7

Váš průvodce zdravou výživou… nyní i knižně. Aplikaci Kalorické Tabulky pravidelně používá více než milion lidí všech věkových skupin k tomu, aby zhubli, přibrali nebo „jen“ dodali svému tělu chybějící živiny. Aplikace má více než čtyři miliony registrovaných uživatelů a je jednoduchým, ale přitom efektivním pomocníkem pro každého, kdo chce změnit svůj jídelníček a mít přehled o přijatých živinách a kaloriích. Kalorické Tabulky se nyní z virtuálního prostoru dostávají i do světa ryze fyzického, a to v podobě knihy, která je pro zkušené KT uživatele příjemnou třešničkou na dortu, a pro začínající či neznalé je pozvánkou do světa vyváženého stravování. A nejen to. V knize najdete rady předních českých odborníků na stravování a zdravý životní styl, jako jsou MUDr. Marie Skalská, Olga Šípková, Jana Havrdová nebo Andy Pavelcová. O svou zkušenost se s vámi podělí pětice uživatelů, kterým se díky KT podařilo upravit svou váhu a zlepšit zdravotní stav. Dozvíte se tipy, díky nimž bude používání aplikace ještě snadnější. A co rozhodně nechybí, jsou recepty na vyvážená jídla po celý den. Receptů je sto jedna, a kromě obvyklého výčtu ingrediencí a popisu vlastní přípravy jsou u každého uvedeny i hodnoty makroživin a energie, abyste si mohli snadno spočítat, jak na tom s příjmem tuků nebo bílkovin jste. A kdo nebude chtít počítat, může si jednoduše naskenovat QR kód, jež je součástí každého receptu, a dané množství živin se mu načte přímo do aplikace. Autory receptů jsou samotní uživatelé aplikace Kalorické Tabulky a také výživoví poradci a odborníci na zdravý životní styl. Doplněny jsou fotografiemi foodblogerky Lucie Švorcové, která vybrané recepty nejen nafotila, ale i s láskou připravila.... celý text

Přidat komentář

okeey
22.07.2023 5 z 5

Vzhledem k tomu, že si tabulky zaznamenávám už víc jak rok, tak byla tato kniha jasnou volbou.
Je krásně a přehledně zpracována. Samozřejmě, většinu knihy pokrývají recepty, ale je super, že u každého receptu je QR kód, který si můžete naskenovat rovnou do tabulek a nemusíte vypisovat všechny ingredience. Nicméně recepty jsou proloženy skutečnými příběhy konkrétních lidí.
Najdeme tu i dost zajímavých informací, např. že nejsou tuky jako tuky, příklady kvalitních bílkovin, adekvátní pohybová aktivita a proč je vlastně důležité se hýbat či pohyb v kuchyni (jak se vyvarovat bolesti krku a zad při běžných činnostech). Kniha je dobrým pomocníkem a jsem ráda, že ji mám doma.

pocketka
25.09.2021 3 z 5

Ale jooo. Čekala jsem sice více povídání a tipů a recepty jen velmi sporadicky jako bonus a ona to je spíše kuchařka než cokoliv jiného. Nicméně kniha je to zdařilá a alespoň ty recepty z ní budu čerpat.


Knižní střípky
04.05.2021 5 z 5

Celá publikace je krásně a přehledně zpracována, doplněná o spoustu nádherných fotografií je radost si v ní číst a já jsem moc ráda, že jí doma mám, protože jak jsem říkala již na začátku, papír je papír.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

namornice
31.03.2021 5 z 5

Velice zdařilá kuchařka. Fotky krásné, recepty skvělé a navrch spousta zajímavých informací.

JanaDor
06.12.2020 5 z 5

Recepty se mi hodně líbí. Mám ráda na svačiny teplé zeleninové polévky a mám tu tipy na nové varianty. Určitě vyzkouším polévku pro dobrou náladu z ovesných vloček a kurkumy.Taky mě zaujala čokoládová bábovka s tvarohem. A mého muže potěší vepřová kotleta s americkými brambory.
Musím přiznat, že rodina mé zdravé jídla nechce jíst. Nechápu to, protože mi opravdu chutnají. Takže často vařím na dvakrát. Je fajn, že mohu vyzkoušet zase něco nového.
Kniha je krásně graficky i obsahem zpracována. A pokud máte doma někoho, kdo stále mluví o hubnutí, tak máte zde tip na dárek, který potěší a třeba opravdu ho nastartuje k novému začátku stravování.

Prosecký
13.11.2020 4 z 5

Skvěké a vede k cíli.

Luca84
29.10.2020 5 z 5

Tady se povedlo něco úžasného. Z virtuálních tabulek se chytrá aplikace přenesla na přívětivý a voňavý papír. Je to fakt krásně udělaná kuchařka. Fotky vymazlené, popisky dobře psané, recepty velmi dobré a rychlé. Tedy aspoň to co jsem zatím vyzkoušela. Příběhy uživatelů jsou motivující a rady odborníků rozhodně vhodné. Je to krásná kniha a já jsem ráda, že ji mám doma.