Kája + Oliva

Kája + Oliva https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195163/mid_kaja-oliva-Xmx-195163.jpg 4 17 6

Kája + Oliva série

1. díl >

Jedna skáče do louží, leze po stromech a ráda křičí na celý svět, druhá tráví celé dny s knížkou na schodech, nosí šaty a třpytivé čelenky… Hned jak se Oliva s Kájou uviděly, bylo jim jasné, že kamarádit se nebudou. Ale když si jednoho dne Oliva vystřelí ze své sestry a musí se urychleně schovat, přijde jí Kája na pomoc s hůlkou, barvou na obličej a kyblíkem červů. Skončí to průšvihem? Možná. Bude to zábava? Jasně! Seznamte se s Kájou a Olivou, dvěma nejlepšími kamarádkami, které nikdy neměly v plánu se mít rády.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Ivy and Bean , 2012


více info...

Přidat komentář

anna.zahy
16.10.2020 5 z 5

Podle mě je to nejlepší kniha o Káje a Olivě. Je to o tom, jak se seznámily, takže je vtipné, že to čtu až jako poslední, ale to nevadí. Bylo to tak dobré, že jsem to přečetla za jeden večer!

Sofinka_1
17.07.2019 5 z 5

Je to krásná, hezká a zábavná knížka


tanuki
16.10.2018 4 z 5

Dvě malé holky, které si navzájem myslí, že spolu nikdy nemohou být kamarádky, protože je každá tak diametrálně odlišná, že je vzájemná interakce absolutně nepřitahuje. Jak ale praví lidová moudrost, protiklady se přitahují. Když tedy neúprosná ruka osudu svede děvčata dohromady, záhy zjistí, že spolu zažijí úžasnou hromadu zábavy, o které se jim ani nesnilo. První dojem z jiného člověka nemusí nutně být vždy ten nejsprávnější, i když se nám možná lifestylové časopisy snaží občas podsunout opak.

triatlet
02.04.2017 5 z 5

Autorka dokáže i v přetechnizovaném 21. století vytvořit vtipný příběh připomínající lindgrenovská (ne)všední dobrodružství. Text je sice jednoduchý, ale v jednoduchosti je síla. Ilustrace Káju s Olivou doslova oživují :-)

Knižní střípky
31.12.2016 5 z 5

Dcerka tuto sérii miluje a slíbila jsem jí, že si ji přečtu.....o to více mě zajímala, když jsem zjistila, že autorka napsala mou milovanou knihu pro dospělé Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů, byla jsem na knihu o to více zvědavá. A po přečtení chápu svou osmiletou dcerku, proč se jí líbí. Jedna ze dvou hlavních hrdinek je podobné třeštidlo jako mám doma. Knížka je milá, vtipná, určitě se malým holkám musí dobře číst.

Kokoska
16.03.2016

Hezká knížka,ale pro malé děti.