Kainovo znamení (2. část)

Kainovo znamení (2. část) https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86808/kainovo-znameni-86808.jpg 5 40 7

Kane a Abel série

1. díl >

Druhá kniha ságy britského spisovatele a politika je pokračováním knihy Kane a Abel. Abel pokračuje jako luxusní hoteliér a z neúspěšného manželství má jedinou dceru. Kane se stane ředitelem velké banky, má šťastné manželství a 3 děti. Oba se přihlásí jako dobrovolníci za 2. svět. války, ale Abel stále touží po pomstě a postupně skupuje akcie Kaneovy banky. Je zapleten do politických machinací a obviněn z úplatkářství. Abelova dcera a jediný Kaneův syn se do sebe zamilují, aniž by věděli o nepřátelství otců a přes jejich odpor uzavírají manželství. Abel dovádí svou pomstu do konce a až po smrti Kanea se dozví, kdo jako jediný mu důvěřoval v počátcích jeho kariéry.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Kane and Abel , 1979


více info...

Přidat komentář

denib
08.10.2022 5 z 5

Skvělé pokračování osudů Kanea a Abela. Jak nesmiřitelní lidé umí být. A jak odhodlaní v touze uspět. A jak podobní si můžou být lidé, kteří se nesnáší. Kniha je opět nesmírně zajímavá. A i když je zde hodně o různých finančních a obchodních záležitostech, není to ani na chvilku nudné. Naopak jsem pořád četla a četla, nechtěla knihu odložit a na konci (který je taky skvělý) byla mírně zklamaná, že už je po všem. Myslím, že by takto klidně mohla série skončit. Ale i tak jsem zvědavá na další díl.

iceVS
13.07.2022 5 z 5

I když jsem si bohužel první díl musela jen domýšlet, tak i jako samostatný příběh to bylo skvělý, skvělý, skvělý.
Autor patří mezi mé top od roku 1989 :-)


Metla
30.06.2022 4 z 5

Pokračování osudů bankéřova syna, který schopnosti finančníka nasával už s mateřským mlékem, a polského sirotka s vysokou inteligencí, jehož cesta na vrchol je mnohem strastiplnější. Setkání těch dvou nezahájí žádnou přátelskou idylku, nýbrž zničující boj, kdy čtenář/posluchač často odolává pokušení nahlas zařvat: "Nebuďte takoví zabednění kokoti! Sedněte si na jedno chlazené, promluvte si bez tajností a přestaňte už drtit sebe, případně své blízké, vy geniální idioti!"
Připravte se zavítat do světa bank, akcií, hotelů, obchodů, intrik, poctivosti i podlostí a vůbec všemožného čachrování. Drama v podobě boje o život se tentokrát vyskytuje pouze v části z II. Světové války. Příznivci romancí nebudou ochuzeni o čisté i komplikované vztahy.
Nenudila jsem se, ovšem nebyla jsem příběhem pohlcena tolik, jako u první knihy. Chvílemi docházelo k recyklaci scén a machinační bitvy dvou mocných mužů byly postupně kapku úmorné. Finále dle očekávání dojemné. Pořád dobré, ale nejspíš už ne pro každého, komu se líbilo dětství a dospívání Williama a Wladka - Abela. 75%

soupik2012
13.06.2022 5 z 5

Nakonec je dobře, že je tato kniha celkem nesmyslně rozdělená. Protože jako celek, bych jí do svých oblíbených zařadit nemohla. Pokračování příběhu již není tak strhující, jako je úvodní část tohoto románu o dospívání. Nicméně stále to bezpečně stačí na plné bodové hodnocení. Tato druhá část mi hodně připomíná tvorbu pana Johna Grishama. Jde především o politický a právnický souboj. Dějová linka tím trochu trpí, ale jako celek je to stále vynikající. Závěr je povedený a skýtá poučení v tom, jak tvrdohlavostí můžeme zbytečně ztratit podstatný kus svého života. Audiokniha je pokračováním předchozí knihy a tak text pouze kopíruji. Protože je to stále ta samá audiokniha.

Audiokniha je načtena velice dobře a načetl jí pan Jan Štastný. Přesto několik výtek mám. Především si audiokniha zasloužila lepší zpracování. Chyběl mi hudební podkres a jednotlivé dějové linky to chtělo oddělit nějakým zvukovým předělem. Navíc je audiokniha převzorkována na pouhých 96 kbps, což tedy absolutně nechápu, když je to nová nahrávka. Při poslechu přes kvalitní sluchátka je tento nedostatek velmi patrný. Je zkrátka škoda, že SAGA Egmont upřednostňuje kvantitu, nad kvalitou.

ddkk
28.12.2021 5 z 5

Teprve když jsem si pořídila Kainovo znamení jsem zjistila, že jde vlastně o součást celé knihy Kane a Abel, která nyní kompletně načtená Janem Šťastným nedávno vyšla jako audiokniha. Netuším, proč Baronet knihu rozdělil do dvou částí. Je to trochu matoucí...

Pokračování příběhů dvou rivalů - Wiliama Lowella Kanea a Abela Rosnovskiho je stejně napínavé jako v předchozí části. I napohled nezáživné popisy obchodních transakcí a spekulací jsou napsané tak, že jsem žasla a držela palce jak jednomu, tak druhému. V ději se opět umně proplétají skutečné události a osobnosti s těmi vyfabulovanými a tím je děj napínavější.

U mne opět plný počet a doporučuji.

jprst
30.05.2021 4 z 5

Druhý díl série se mi zdál o něco méně poutavější než díl první, mé hodnocení může být ovlivněno tím, že jsem se prvním dílem příliš namlsal. Rozhodně ale i tento díl za přečtení stojí.

kilometr
25.04.2012 5 z 5

Výborná kniha,která po vlažnějším začátku nabrala strhující tempo.100%.