Kadeti fantasie

Kadeti fantasie https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34590/kadeti-fantazie-34590.jpg 4 6 2

Několik krůpějí přeteklo přes okraj Žoldnéřům fantasie a nyní k Vám přichází s jejími Kadety. Každý z nich se dívá na svět jinýma očima – nápaditě a s jiskrou! A co že Vás čeká? Eldarinn má v patách armádu, před sebou nebezpečnou cestu a zatraceně málo času. Jak se vybarví smutný klaun, když smyje líčidla a přestane se hádat se zrcadlem? Hubatá policistka má nejen neortodoxní stravovací návyky, ale i vyšetřovací metody. Slepá šermířka a němý střelec, který tak docela neříká pravdu, se spolu vážně těžko domluví. A kdo je to Nasciturus? To se dozvíte až v poslední povídce! Kadet kdysi znamenalo „mladší bratr" či „benjamínek". Kadetem býval i D'Artagnan, a kam až to dotáhl!... celý text

Přidat komentář

Skallarix
24.08.2015 3 z 5

Těžko se hodnotí kniha složená z povídek různých autorů jako celek jinak, než z průměru hodnocení všech povídek samotných. A také jsem tak učinil (s přimhouřením oka). V této útlé knížce najdete jak povídky, které by si zasloužily více slávy tak i nějaký ten škvár, samozřejmě - ale pokud chcete vědět více o povídkách samotných, mrkněte do záložky "povídky".

cori
08.10.2014 3 z 5

Sbírka přináší pět povídek, které se umístily těsně pod stupni vítězů soutěže O železnou rukavici lorda Trollslayera. Nejvíce mě zaujala povídka Eldarinn, která má tak trochu tolkienovskou poetiku a tragiku. Vtipná je Bloody Mary. Zbylé tři povídky spojuje téma mocných entit, které si pohrávají s lidskými osudy.