K branám Stříbrného klíče

K branám Stříbrného klíče https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12024/bmid_k-branam-stribrneho-klice-jMk-12024.png 5 64 6

Výbor z povídek amerického autora, který patří nejen k zakladatelům, ale i nejlepším autorům moderně pojatého hororu. Čtenáři jistě ocení působivou atmosféru příběhů, v nichž tajemné síly, nepoznané zlo a kosmické hrůzy vyvolávají mrazení v zádech.

Žánr:
Horory , Povídky , Fantasy

Vydáno: , Zlatý kůň
Originální název:

The Silver Key , 1937


více info...

Přidat komentář

desert.fox
13.03.2020 5 z 5

Moje oblíbená. Krásná zasněná mini-sbírka důvěřivě děsivých povídek, která povznese rozjitřenou fantazii na samý okraj vesmíru, jehož obyvatelé jsou děsiví a pro člověka odporně nepředstavitelní.

danny_21
22.02.2018 2 z 5

Tří povídková sbírka o snílkovi Carterovi, která se pro mě nese ve smyslu předchozích podprůměrných Lovecraftových děl - 40 %


Miro.slav
27.10.2017 5 z 5

Až na "Vypoveď R. Cartera" ide o fantastické snové poviedky. Tu sa ukazuje, že Lovecrafta nemožno škatulkovať iba ako hororového a makabrózneho spisovateľa. Napriek tomu, že ho možno literárna veda neradí medzi spisovateľov s dokonalým štýlom a širokým presahom, tak treba uznať, že Lovecraft sa nepreslávil iba na poli hororu. Lovecraft mal svojské a geniálne zamerania a svojské a geniálne vnímanie sveta. Škoda, že nemal možnosť napísať toho viac. Možno by nakoniec prekvapil aj samotnú literárnu vedu. No mňa prekvapuje zakaždým, keď ho čítam.

Finn69
02.01.2016 5 z 5

Příběhy Randolpha Cartera jsou spíše jakási mystická fantasy než horror.
Putování snovým světem ve společnosti pojídače mrtvol Pickmana, přes planinu Leng až ke dvoru Nyarlathotepa - to zní docela dobře, ne?

Kapis
09.01.2014 5 z 5

Nádherně ilustrované obálky od Káji Saudka mě k tomu dovedly jako v blasfemické mlze zahalený, prokletě zlovolný magnet. A Lovecraft mě už nepustil. Snové putování je dle mého skromného názoru jedna z nejlepších věcí, co HPL napsal, je to tak popisné, že jsem celé dobrodružství prožíval spolu s Randolphem Carterem. Bomba.

Ikkju
29.01.2012

Tenhle autor mě nesmírně rozčiluje, evidentně totiž v textu podvádí: zvyky tajemných potvůrek jsou odporné, úplněk je strašlivý, slunce začarované... Přídavnými jmény prostě původní text barví do úplně jiného odstínu, a přidává v míře větší než velké. Přestože mě to rozčiluje, je to knížka kterou se uklidňuji před spaním, a myslím že se pustím i do dalších jeho věcí. Pod tou vrstvou falešného laku je stejně barevná fantazie míchaná s láskou....