Chůvy v akci

Chůvy v akci https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238435/bmid_julinka-a-jeji-zviratka-chuvy-v-akc-238435.jpg 5 21 8

Jmenuju se Julinka a až budu velká, chci se stát zvěrolékařkou. Vypuklo jaro a všechna zvířátka na farmě mojí kamarádky Míši budou mít mláďátka. Já se Zuzkou smíme u Míši celý týden zůstat a o zvířecí miminka pečovat. Staráme se o malé jehňátko a taky o roztomilá kuřátka a kachňátka, která se právě vylíhla. Hrozně netrpělivě ale čekáme na to, až se krávě Belle narodí telátko! Bude to kluk nebo holka?... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Farm Friends , 2013


více info...

Přidat komentář

jarkaska
29.09.2023 5 z 5

Opět skvělé čtení. Tentokrát Julinka se Zuzkou tráví celý týden na farmě kamarádky Míši, kde se starají o malé jehňátko a ostatní narozená zvířátka. A teď honem na další příběh.

Štěpinambura
06.05.2021 5 z 5

Skvělé a nádherné počtení. Písmenka pro mladší (pro děti tak v Maxově věku :-)) ale děj až do patnácti. Na Míšině farmě mají zvířata skvělá jména. Fido, Princezna, Bela a Julča. Senzace!


Barabora
04.04.2021 4 z 5

Nečetla jsem dvojku, ale to vůbec nevadilo.

Osice
12.09.2019 5 z 5

Co dodat. Julča je prostě Julča:-D

Terezinka890
04.03.2018 5 z 5

Krásná knížka pro ty kdo mají rádi zvířata.

zichisek
04.05.2017 4 z 5

Dcera knihu dostala k svátku, protože je také Julinka. Kniha má velká písmena, takže zvládne už i prvňáček. Kapitoly jsou vždy zaměřené na jednotlivé zvíře a starost o něj. Navíc příběh "ze života" o holčičce je u holek v tomto věku trhák :)
I já jako dospělák jsem se nenudila a byla jsem zvědává, co se ještě přihodí. Určitě pořídíme i další "díly".

zuzi1162
31.03.2017 5 z 5

Vhodné pro druhou třetí třídu nebo jako čtení rodičemi pro mladší. Líbilo se mi, že tam dost nenásilnou formou bylo dětem zdělováno i spousta fatických skutečností.

JanaDor
20.02.2015 5 z 5

Tato milá a velmi příjemná kniha je určená dětem od sedmi let. Myslím, že radost udělá hlavně holčičkám, které se chtějí stát veterinářkami. A proč? Protože příběh je o desetileté Julince, která je skoro veterinářka. Vypráví přirozeně a mě samotné se příběh moc dobře četl.
Vše je vylíčeno velmi čtivě, živě, s jemným nádechem dobrodružství. Julinka má na farmě své kamarádky a brášku. Takže na spoustu věcí není sama. A je poznat, že každé dítě má jiný vztah ke zvířátkům. Zuzka se všeho bojí, Míša se zase při nebezpečí rozpláče. Julinka je při krizové situaci klidná a rozhodná. Vlastně je tu ukázáno, jak by se mělo dítě zachovat, když se děje něco nepředvídatelného.
Kniha je psána velkými písmeny. Text sem tam oživí černobílá ilustrace, která se váže k popisované situaci. Je zde hodně poznámek o zvířátkách, které si Julinka zapisuje. Takže se děti dozví zajímavé informace. Na konci knihy je kvíz, kde si děti mohou zkusit, jestli si vše zapamatovaly. Kniha je moc hezká.