Juliette v New Yorku

Juliette v New Yorku https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447739/bmid_juliette-v-new-yorku-ubu-447739.jpg 3 8 3

Juliette série

1. díl >

Vydejte se s Juliette na komiksový výlet do New Yorku! Světoběžkyně Juliette se během vydává na pár dní do New Yorku. Na programu má Times Square, Central Park, Chinatown, preclíky a nakupování. Stráví úžasný týden ve městě, které nikdy nespí! A to ani nepočítá s tím, že si tam najde nové přátele, se kterými zažije neuvěřitelné dobrodružství!... celý text

Literatura světová Komiksy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Juliette à New York , 2014


více info...

Přidat komentář

iLuciferie
18.05.2023 1 z 5

První jsem četla Juliette v Paříži a ta mi přišla celkem sympatická svou snahou o přiblížení známého města malým čtenářkám. Zde je nejspíš na škodu, že prostě New York není tak zajímavý jako Paříž. A hlavní "zápletka"?! No ta je tedy vyloženě uplně pitomá...

trudoš
18.10.2022 1 z 5

Nejsem úplně cílovka, takže moje hodnocení nelze brát až moc vážně.
Což o to, nakreslené je to hezky, všichni se v příběhu usmívají, sociální problémy neexistují a i bezdomovci vypadají, že právě vyšli z módního butiku. Kdyby šlo o pohádku pro pětileté děti, neřeknu, přestože bych pořád měl vnitřní problém s tím, jakým způsobem komiks přemalovává skutečnost na růžovo. Ale budiž, přece na děcka hned nevybalíme, že svět je za zdmi domova zlej. Tohle je ale jako dělat veselou příhodu z přebíhání desetiproudové dálnice.
Problém je, že tvůrci staví vyprávění na modelu románu pro holky, kombinovaného s cestopisem – a naprosto selhávají v obou případech. O New Yorku se dozvíte víc z wikipedie a to vám stačí přečíst si první odstavec. Zde je spousta zajímavostí vynecháno, buď proto, aby nevzbudily negativní emoce, nebo o nich tvůrci prostě netuší. Postavy, dospělé i dětské, mě přitom tak iritovaly, že ani nemám chuť dát sešit dceři na čtení, aby si, nedejbože, z protagonistů nevzala příklad.


Jodie
19.09.2020 4 z 5

Příjemný komiks, ve kterém se malí čtenáři seznámí s nejznámějšími místy v New Yorku a společně s Juliette prožijí i krátké dobrodružství. Jedinou vadou na kráse je chyba hned v první větě anotace.

Autorovy další knížky

Rose-Line Brasset
kanadská, 1961
2020  68%Juliette v New Yorku
2021  80%Juliette v Paříži

Kniha Juliette v New Yorku je v

Přečtených10x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x