Jsi divný - část II

Jsi divný - část II https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341064/bmid_jsi-divny-cast-ii-gEZ-341064.jpg 3 13 4

Jsi divný série

< 2. díl

Nezapomeň, Adame! Ještě nemáme splněný poslední úkol, který jsem nám dal. Druhá závěrečná část strhujícího příběhu podle skutečné události Jsi divný. Klíčová rozhodnutí Bena na cestě životem, na čem všem vlastně ještě skutečně záleží?

Přidat komentář

vlkcz
22.03.2022 1 z 5

Tak jestli byla první část divná, druhá už je jenom špatná. Ponechávám stranou úvahy o té skutečné události, podle které byly knihy napsány. Život opravdu umí přinést ty nejnepravděpodobnější situace, takže tomu klidně věřím. Ale ono je to skutečně mizerně napsané. Flashbacky do minulé knihy jsou v počtu větším než malém a aby toho nebylo dost, autor klidně vykrade sám sebe a ocituje celé pasáže z předchozí části. Postavy nikam nesměřují, dělají stále stejně stupidní rozhodnutí, pokud už si uvědomí, že žijí zbytečně, nemá to na jejich nelogické jednání žádný vliv. V textu je zmíněna výborná korektorka, která texty opravovala. Nevím samozřejmě, jak vypadal původní text, ale bezchybnou práci neodvedla, protože chyb tam pořád zůstalo dost.
A to stálé opakování autora, jak ho všichni, kdo četli první knihu, přesvědčují, že musí napsat i zbytek, jak je to skvělé, to už hraničí s trapností.
Není to ani dobré, natož skvělé. Hodně mi to připomíná knihy Jakuba Trpiše. Spousta práce a snahy, navenek skvěle provedené, ale obsahově amatérské a nedotažené.
Ta jedna * je tedy za snahu a úpornost, s jakou šel autor za vydáním (i když by se vůbec nic nestalo, kdyby tohle terapeutické psaní zůstalo jenom v nějakém šuplíku) a za to, že díky formě e-booku nemusel padnout žádný strom. A taky je to natolik krátké, že člověk času k přečtení tolik nelituje.

twigxi
19.01.2019 odpad!

Ještě horší než první díl. Ještě více nelogické chování postav. Přemýšlím, jestli to snad celé nemělo být bráno jako parodie. Tohle snad nikdo nemůže myslet vážně, zvlášť když si to hraje na příběh "podle skutečné události".
Sloužilo mi to už jen na trénování v rychločtení a do čtenářské výzvy.


lipi
02.12.2018 3 z 5

První díl byl lepší, ale i tato kniha stála za přečtení. Za mne pohoda, klid, kniha se četla sama, čtení pro volnou hlavu.

alka1609
15.06.2018 4 z 5

Styl psaní mi moc nesedl, ale za přečtení kniha stojí, zvlášť pokud jsem již přečetla první část.

Štítky knihy

homosexualita LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Oliver Heyn
česká, 1984
2017  59%Jsi divný
2017  55%Jsi divný - část II

Kniha Jsi divný - část II je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x