Jsem zlodějka?

Jsem zlodějka? https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448369/bmid_jsem-zlodejka-rvp-448369.jpg 5 38 11

Když Líza uvidí na stole ve třídě zelený diamant, její srdce poskočí radostí. Je přesně tak krásný a tak veliký a tak zelený, jaký vždycky chtěla. Nemůže bez něj být, nemůže bez něj žít! A tak jej ukradne! Z velké radosti je ale najednou velká tíha. Co se to stalo? Líza chce diamant vrátit, ale co když ji někdo uvidí?! Líze za zády stojí špatné svědomí. Upřímný a veselý příběh o krádeži a o odvaze udělat správnou věc pro děti od 5 let. Abigail Rayner je novinářka a autorka dětských knih, pochází z Anglie a v současnosti žije v USA. Molly Ruttan pochází z USA a je vystudovaná grafická designérka a ilustrátorka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Portál
Originální název:

I Am a Thief! , 2019


více info...

Akvabela
Akvabela
07.06.2023 5 z 5

Moc povedena kniha. Zatim jsem si ji precetla sama. Nevydrzela jsem. Uz mam trochu obavy z toho jestli se me deti zeptaji zda jsem neco nekdy odcizila. Vim teda jen o jednom pripadu, kdy jsem jako mala vzala v obchode cervenou obycejnou gumicku do vlasu v hodnote asi 5 korun, ale dodnes z toho pri vzpomince nemam dobry pocit a ani se mi to moc nechce detem rikat :-). Do obchodu jsem ji nevracela. Kniha ma krasny zaver a chvalim i krasne ilustrace!

Štěpinambura
Štěpinambura
13.05.2023 5 z 5

Vtipné, krátké a poučné s krásnými ilustracemi


broskev28
broskev28
16.06.2022 4 z 5

Hustý a zelený, abych použila slova své praneteře!
Kdo chce vědět, jak to dopadne se zloději, a k tomu má rád krásné - možná nejen - zelené kameny, ať se do knihy pustí. Málo textu, skvělé ilustrace a hlavně výborné téma. Mně osobně jen malounko vadí, že se vypravěčka jmenuje Jana Eliška Nováková, ale hned na další stránce čtu "wanted". Chápu, že my nemáme podobnou jednoznačnou hlášku, a federální kriminální ústředna už dnes už (naštěstí) taky nefunguje, ale klidně bych použila třeba "hledá se", nebo prostě něco českého. Hnidopiška, jako vždy, já už jiná nebudu. Ale přesto určitě doporučuju - školkám, družinám a hlavně knihovnám.

Litocha
Litocha
25.01.2022 4 z 5

Okouzlující knížka. Vtipná, vypointovaná, s přesahem a reálným problémem (tak schválně, kdo by se nezařadil na Lízinu tabuli hříšníků?). Je citlivě zpracovaná, má neobvyklé téma, přiměje k zamyšlení (a povídání s dětmi) a obrázky jsou jednoduše kouzelné, takže ještě umocní celkový dojem. Co více si přát?

jitka_dankova
jitka_dankova
16.11.2021 5 z 5

Půvabná vtipná dětská knížka pro začínající čtenáře. Na každé stránce je jen trochu textu a k tomu veliké milé ilustrace. Příběh má krásnou pointu a je poučný, dá se o něm s dítětem potom mluvit a zůstane mu v paměti. Syn knihu četl hned v první třídě, jakmile přešli na malá písmena (měl genetickou metodu čtení, takže četl brzy) a četla se mu dobře, ilustrace mu pomáhaly, aby věděl, o co tam jde. I když nemá aktuálně v oblibě číst knihy s ženskými hrdinkami, tady převládl zájem o "zlodějské" téma a taky to, že je ve hře krásný zelený diamant (syn je nadšený z minerálů a kamenů).
Knihu bude mít dítě přečtené velmi rychle, textu tam moc není. Pro nás je to jednoznačné pozitivum knihy, ale tady raději upozorňuji, že kupujete knížku, kterou dítě přelouská fakt rychle.

capricornus
capricornus
16.04.2021 5 z 5

Parádní závěr!

maminkoutek
maminkoutek
09.02.2021 4 z 5

Kniha přináší příběh o krádeži, ale také o odvaze přiznat se a nést následky svých činů. Děti zjistí, jaké pocity se mohou po krádeži objevit a také jak by se měli v případě podobné situace zachovat. Kniha tak není pouhým vyprávěním, ale ukazuje dětem možnou cestu z problému.

LiterarniUzovka
LiterarniUzovka
04.02.2021 5 z 5

Malá holka ukradne zelený kámen, který se jí moc líbí, pak se ale začne ozývat špatné svědomí. Není chvilku v klidu, lituje, že ho vzala, a chce ho vrátit - ale jak, aby to nikdo nezjistil? Knížka má jen málo textu, zato ale spoustu obrázků, nese myšlenku, že důležité je, když něco provedeme, abychom to opět napravili. “Jsem zlodějka?” tuto myšlenku jednoduchou formou prezentuje mladším dětem. Za mě jde o dobrý počin.

ADE138
ADE138
16.12.2020 5 z 5

Velmi pěkně udělaná knížka pro děti, které už chodí do školky.

MartinaF
MartinaF
11.11.2020 5 z 5

Pětiminutové čtení o tom najít odvahu napravit špatnou věc. Textu pomálu, ale byl výborně zpracovaný, k tomu krásné ilustrace. Závěrečný obrázek mě dostal :-D Ideální čtení pro děti (nejen) v mateřské škole, kam poputuje i moje kniha.

aydam
aydam
23.10.2020 5 z 5

Nádhera!!!
Doporučuji dětem i jejich rodičům.

Autorovy knížky

2020  92%Jsem zlodějka?

Kniha Jsem zlodějka? je v

Přečtených44x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x