Jsem Vincent a nebojím se

Jsem Vincent a nebojím se https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501776/bmid_jsem-vincent-a-nebojim-se-PTB-501776.png 5 39 8

Dojemný portrét osamělého chlapce, pro něhož se šikana ve škole stala běžnou záležitostí. Škola znamená pro Vincenta přežívání: nikdy neví, jakou katastrofu kdy může očekávat, proto je lepší být připraven. Vincent tak zná zpaměti svou oblíbenou příručku pro přežití. Navíc u sebe pořád nosí krabičku poslední záchrany. Jenže to nejhorší se právě chystá: škola v přírodě. Zbývá sedm dní na přípravu. Ale pak přijde do třídy nová dívka, jmenuje se Jas a všechno se začne měnit…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Meander
Originální název:

Ik ben Vincent en ik ben niet bang , 2017


více info...

Přidat komentář

Patane
02.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Moc hezká knížka se smutným tématem šikany, o které hlavní hrdina nechce mluvit, protože se stydí. Nejvíce mi bylo Vincenta líto ve chvíli, kdy měl pocit, že je s ním opravdu něco v nepořádku. Je to knížka pro děti, takže má šťastný konec. Pokud hledáte tématicky podobnou knihu doporučuji českou knížku To kvůli mně... se máma zlobí. Ta je také výborná.

Maky78
23.11.2023 5 z 5

Tohle je nádhera. Knížka je určena pro děti, ale líbila se mi i jako dospělé. Spousta témat pro děti důležitých a hodně i pro jejich rodiče aby jim rozuměli. DOPORUČUJI


Knižní střípky
28.05.2023 5 z 5

Myšlenkové pochody Vincenta, jak stále přemýšlel nad tím, proč se mu toto děje a v čem je jiný oproti spolužákům, bylo velice bolavé čtení. Ale to samozřejmě není nic proti tomu, co musí zažívat samo dítě, které je šikaně vystaveno. Myslím si, že by si tuto knihu měli přečíst děti, jejich rodiče i učitelé, a potom o ní hodně mluvit. Protože i kdyby pouze jedno jediné dítě bylo díky této knize ušetřeno takovému zážitku, tak to za to stojí. Každému takovému malému Vincentovi přeji kamarádku Jasmínu.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

iskrizka
21.05.2023 5 z 5

Výborná knižka pre middle-grade čitateľov, ktorá má čo ponúknuť aj starším ročníkom. Citlivo zachytená téma šikany podčiarkuje skvelý, chytľavý autorkin štýl.
Palce hore za nádherný dizaj celej knihy!

Jadla
23.02.2023 5 z 5

No, potěš Pánbu. Strašně moc bych chtěla říct, že u nás by se to ve školách stát nemohlo, a věřit tomu. Ale taky mohlo. Některé děti dokážou být opravdu zlé, snad ani neví proč. Některé děti dokážou být neočekávaně statečné. Někteří rodiče jsou slepí. Vicentova situace je o to horší, že rodiče ho pošlou k psychoterapeutovi, který má zázračně vyresit všechny problémy, místo aby s ním prostě mluvili, tak, aby se on nebál mluvit s nimi.
Vím, že všichni nemohou být cílevědomí, sebevědomí, ale chtěla bych, aby si každé dítě mohlo s důvěrou říct Já jsem já. A nebojím se. A tahle knížka k tomu přispívá.

Šebestová3
10.02.2023 5 z 5

Výborná a důležité téma otevírající kniha!!!!

cuzan
10.12.2022 5 z 5

Super příběh o Vincentovi, jeho tajemství a léčivé síle přátelství. Čtivé, děsivé i dojemné.

markej
17.11.2022 5 z 5

Vincent je jedenáctiletý osamělý kluk, který se zajímá o to, jak přežít v přírodě, který má trable ve škole a jemuž dělají společnost pouze imaginární hříbě, brouček, veverka a červík. Když přijde do třídy nová spolužačka Jas, zdá se, že by se všechno mohlo trochu napravit, ale opravdu to tak bude?
Knížka mi hodně připomíná Klub divných dětí od Petry Soukupové, neboť jejím hlavním mottem je to, že normálnost neexistuje.
Hodnocení: 5 ⭐ z 5 ⭐

Štítky knihy

pro děti boj o přežití šikana osamělost škola pro chlapce

Autorovy knížky

Enne Koens
nizozemská, 1974
2022  93%Jsem Vincent a nebojím se

Kniha Jsem Vincent a nebojím se je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst51x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x