Jsem statečná žena

Jsem statečná žena https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12031/jsem-statecna-zena-12031.jpg 4 8 3

Příběh volně navazuje na předchozí úspěšnou autorovu knihu Jsem zbabělý muž. Nyní se do prvoplánu dostává doktorka Markéta Pelíšková. Sledujeme její rychlý vzestup, při němž využívá všechny i ty nejbezohlednější prostředky a zejména sex, a posléze i pád, způsobený skutečnou zamilovaností. Postupně se však ze svého vztahu vymaňuje a začíná si uvědomovat své priority. Výsledkem je rozchod, po němž následuje postupný profesní vzestup, nyní již založený na jejích odborných znalostech. Neboť s věkem odchází krása i sexapeal a přicházejí vědomosti a moudrost, a tak se Markéta dokáže vypořádat i s péčí o nemanželské dítě. Citlivě podaný příběh z atraktivního prostředí nemocnic, farmaceutických firem i televize a uměleckého života, v nichž se proplétají osudy jeho protagonistů.... celý text

Přidat komentář

čef
05.05.2021 4 z 5

Knihou prosviští asi rok života několika postav. Příběhy jsou nehluboké, psychologie je povrchní také, sexuálních scén dostatek, ale ovšem bez nějak peprných detailů. K dobru přičíst snad jenom to, že zde nejsou příliš použita až tak omletá klišé. Závěr je otevřený a tak bude zase mít autor co psát a Baronet vydávat. Takže jsem nebyl příliš spokojen, ale není divu, románek je zaměřen na jinou skupinu čtenářů.

Aleh
27.05.2019 4 z 5

Příběh volně navazuje na knihu Jsem zbabělý muž. Tentokrát je však v centru veškerého dění žena-lékařka, jejíž cesta na výsluní je ještě bezohlednější a urputnější než byla snaha a úsilí mužského kolegy. Markéta však postupně s přibývajícími léty dokáže stále častěji ukazovat i tu přívětivější stránku svého charakteru a dokáže se úspěšně a s grácií poprat i s jinými životními výzvami, které vstoupí do jejího života. Bylo zajímavé sledovat, jak různé životní prohry a pády odlišně prožívá muž a žena.


JancaMia
20.04.2019 5 z 5

co k tomu říct ?! sonda do života doktorů a jak to chodí ..

Autorovy další knížky

Jan Žáček
česká, 1963
2013  74%Zběsilá bezmoc
2020  74%Shalom, má lásko
2021  60%Fotbalový král
2016  60%Manipulátor
2016  60%Hokejová pohádka

Kniha Jsem statečná žena je v

Přečtených13x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x