Mizející dívky

Mizející dívky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451154/bmid_mizejici-divky-KBY-451154.jpg 4 1699 478

Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená a naprosto vůbec nereaguje na dění a svět kolem sebe. Všechno, co v tuto chvíli detektiv Josie Quinnová může použít jako vodítko, je jméno: Ramona. Josie, která je právě v té době suspendována, bere pátrání do svých rukou. Jméno Ramona vede k dalším důkazům, které tyto dvě dívky spojují. Ví, že začíná zoufalý závod s časem, jehož cílem je najít Isabelle živou, a obává se, že mohou existovat také další dívky… Stopy opravdu Josie Quinnovou vedou k další dívce. Její případ však úřady označily za smyšlený a odložily ho. Josie se přesto domnívá, že by ona dívka mohla být také obětí. Ale koho vlastně? A proč se zdá, že nikdo kromě ní o vyřešení případu nestojí? Aby Josie chytila monstrum, které unáší mladá děvčata, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým vlastním nočním můrám a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa. Dokáže to včas, navíc v situaci, kdy není radno důvěřovat vlastně nikomu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Vanishing Girls , 2018


více info...

Přidat komentář

Blanka29
včera 4 z 5

Po neustálém doporučování této série jsem se odhodlala k přečtení. Musím říct, že jsem zvyklá na styl Slaughter Karin, M.W. Craven, Andreas Gruber, kteří přistupují někdy až nechutně k popisu vražd a celkově zajímavě rozuzlují celý příběh :) Tento příběh nebyl ve finále špatný, ale místy byl až zbytečně natahovaný a konečné vyřešení bylo zase moc rychlé....Postavy nebyly vesměs ničím zajímavé a nějak by mi nevadilo, i kdyby "řádění" nepřežily.....

Anavi8912
včera 5 z 5

Dobře napsaná kniha, čtivá a napínavá až do konce. Libil se mi styl psaní, krátké kapitoly nutící číst dál a dál. Moje první setkání s autorkou a myslím, že nebude poslední.


Pain
15.04.2024 4 z 5

V tomto prvním díle mi Josie přišla velmi nesympatická, Noah jako trouba. Příběh byl zajímavý. Ale že bych nad knihou jásala, to ne. Konec se mi zdál velmi urychlený a hodně přitažený za vlasy.

Mininka
10.04.2024 5 z 5

Za mě slibný začátek série. Dějová linka byla velmi dobrá, zvraty šokující. V budoucnu si přečtu i další díl. :-)

albert19
10.04.2024 4 z 5

Vcelku mě obsah knihy uspokojil po celou dobu čtení.

lenka.plaszova
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Začátek mě zas tak moc nebavil a trochu jsem měla zmatek v postavách, ale pak se děj "rozjel" a já se skoro nemohla odtrhnout. Hned rozečtu další díl!
Jediné, co mi začíná vadit (a bylo to i u jiných knížek), že hlavní postava detektiva "musí" mít nějaké trauma nebo nelehkou minulost. Tady mi přišla lehká podobnost s Kim z knih Angely Marsons. Anebo na "první pohled" nesympatická reportérka - opět podobná postava jako ze série s Kim. Ale třeba se mi to jen zdá :-)

molisa
01.04.2024 5 z 5

Pěkně napsané, napínavé. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Těším se na další knihy od této autorky.

Jani23
29.03.2024 5 z 5

Pěkně napsaná detektivka. Kniha se dobře čte, děj je napínavý.

noki2
29.03.2024 4 z 5

Začátek pro mě byl komplikovaný a musela jsem se hodně snažit, aby mě kniha získala. Možná i proto, že audioknihu mi četl někdo, na koho nejsem zvyklá. Posléze jsem se od knihy nemohla odtrhnout a překvapující závěr jsem doposlehla v kuse. Určitě se pustím do dalšího dílu.

Lka
28.03.2024 5 z 5

Audiokniha :
Moje první seznámení s Josii Quinnovou a za mě super. Čtivé, napínavé. Poslech byl taky super. Už se těším na další díl.

Hanouch072
22.03.2024 5 z 5

Super detektivky od Lisy Regan, pokud se nechcete vyspat, doporučuju, to čtete, čtete, čtete a nemůžete přestat a ráno zaspíte :-) Zatím jsem přečetla 3 díly a vážně dobrý. Doporučuju přečíst tak, jak jdou po sobě, jako tenká nitka se tam vine osud vyšetřovatelky. Příběh je v každé knize jiný, nenavazují.

Mišák240
20.03.2024 3 z 5

První díl nebyl špatný, spíše průměr, ale jsem zvědavá na další příběhy s Josii.

Ava365
15.03.2024 3 z 5

Oproti Dívce beze jména, která skončila nedočtená, tady došlo k jistému posunu. Ale stejně to nebyla žádná hitparáda. Chápu, že tento druh literatury není literatura faktu, ale přece jen by měl být autorem vyvolán dojem, že je příběh reálný. Tady je takové množství nelogičností a "kravin", že se příběh pak stává chvílemi až komickým. BACHA SPOILER! Např. Josie střelí Noaha kulovnicí, ale míří natolik dobře, že se mu vlastně nic nestalo a on jí tento "omyl" následně okamžitě odpustí - přece to není nic tak hroznýho :-)) Vážně by za to nebyla trestně stíhaná? Nejen, že nebyla, ale ještě ji jmenovali velitelkou. A takových věcí je tu bohužel víc. A o osobním životě protagonistky a ušlechtilém a dokonalém Lukeovi ani nemluvím, to byla spíš červená knihovna.

astroweb
08.03.2024 5 z 5

Pro mě první dílo autorky, určitě si přečtu další. Napínavé, velmi čtivé, i když nakonec téma není z těch nejoriginálnějších, ale hlavně, že příběh má spád.

Venny345
05.03.2024 3 z 5

Nebyla to špatná kniha, ale začala me bavit až na konci. Regan je pro mě výbornou autorkou, ovšem nesedí mi hlavní postava této série a možná proto se mi kniha špatně četla.
K sérii se určitě vrátím, ale až za nějaký čas a budu “mít chuť na thriller.

katka134
27.02.2024 3 z 5

Moje první setkání s Josií mě příliš nezaujalo, ale určitě si přečtu další knihy.

knihomolka27
24.02.2024 2 z 5

(SPOILER) 51 procent

Musím se přiznat, že mi to úplně nesedlo. A tím ani tak nemyslím, velmi nepříjemnou zápletku o únosech a znásilnování, ale spíš ten způsob jak byl celý ten příběh vystavený, vymyšlený. Bylo pro mě velmi těžké se ztotožnit s postavami, sice se mi líbilo, že nebyly tak jednostranné jako třeba v jiných detektivkách, ale za celou dobu čtení jsem si k nim nenašla vůbec žádný vztah. Což se mi u knížek stává jen opravdu málokdy. Celé to na mě působilo velmi chladně, jako by to šlo mimo mě. Hlavní hrdinka mi lezla na nervy. Chovala se neprofesionálně, vlezle, byla celkem dost nesympatická a dělala hloupé chyby, které některé stály i život. Připomínala mi policistku Linhartovou v knihách Kateřiny Trpkové. Vlastně mě štvalo kolik prostoru tam měla i její osobní linka, která mě taky neskutečně iritovala. Romantický vztah s Lukem vůbec neprožívám a kdyby se rozešli, tak mi to nemůže být víc jedno. Ohledně tohohle jsem dost zklamaná.

Co se týká vyšetřování to bylo kolikrát opravdu velmi neuvěřitelné a nevěrohodné, vadilo mi, že hlavní hrdince vše tak jednoduše vycházelo. Navíc mi vadilo, jak všem na počkání vše vykládala o případu...nepůsobí to na mě, tak že by byla detektivem spíš vlezlou novinářkou. Některé zvraty mi přišly hodně na sílu a objevily se zase odnikud.

Jako celek mě to sice číst bavilo. Napínavé to taky docela bylo. Určitě bych tomu ubrala několik stránek....ale upřímně jsem čekala a doufala ve víc. Další díl si přečtu a uvidím....

Tereza.P5
16.02.2024 4 z 5

Kniha mě bavila,byla čtivá. Konec byl trochu zklamání

Michelle.Bee76
15.02.2024 2 z 5

Nebavilo, nezaujalo, protrpěno ("četla" jsem skoro 3 měsíce). K Bryndzovi nebo Fieldsové to má hoooodně daleko. Do dalšího dílu už se nepustím.

Péťa86
15.02.2024 4 z 5

První knížka od této autorky jako audiokniha. Z počátku mě to moc nebavilo, nechtěl se mi do příběhu investovat čas. Postupem času se vše rozjelo a super. Ráda doporučím dál!