Dívka beze jména

Dívka beze jména https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466998/bmid_divka-beze-jmena-9Cz-466998.jpeg 4 1137 292

Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou útoku. Jeho oběť bojuje o život a novorozené dítě zmizelo. Na jiném místě se snaží ukrýt krásná mladá žena. Vypadá to, že by mohla být Josiiným vodítkem k případu uneseného dítěte, ale záhadná žena neví, kdo je, kde se vzala ani čeho se tak bojí. Jisté je, že je vyděšená k smrti… Nebo je možné, že svou amnézii jen předstírá? Je dívka beze jména svědkyně, podezřelá, nebo možná budoucí oběť? Později Josie nachází indicie, které ji utvrzují v přesvědčení, že pohřešované novorozeně a neznámá žena mají něco společného, že ten, kdo je spojuje, je velice nebezpečný a že se jí případ začíná dotýkat velmi osobně. Měla by Josie riskovat život dítěte, aby zachránila mnoho dalších? Nebo dokáže najít jiný způsob, jak zastavit nelítostného vraha?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Girl With No Name , 2018


více info...

Přidat komentář

Pain
15.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl se mi zdá hodně, ale opravdu hodně překombinovaný. Jako by se autorka snažila příběh tak zamotat, aby jej čtenář nedokázal rozmotat sám. Úplně mě to nebralo.
Bohužel jak v prvním díle Luke byl určitým způsobem vykreslen, tady prošel transplantací mozku, či co. Noah je též vykreslován kapku jinak.

Duchoslp
13.04.2024 4 z 5

Druhý díl byl stejně dobrý jako ten první. Knížka je opravdu čtivá, pořad se něco děje, Jossie má plné ruce s případem, který se ji osobně dotýká. Jako policistka je víc než úspěšná, ale v partnerských vztazích to tak růžové není


Lka
09.04.2024 5 z 5

Audiokniha :
Druhé pokračování série Josii Quinnové a já jsme spokojená. Napínavé od začátku až do konce, vůbec jsem se nenudila a pořád jsem čekala, jak to dopadne. Řekla bych, že se mi tento díl líbil víc jak první. A v závěru knihy mě málem i ukápla slza.

work
08.04.2024 1 z 5

Takto nejak to vypadá, když si před psaním vytvoříte osnovu detektivního thrilleru až příliš důkladně. Nalinkujete si postavy, zápletky a zvraty, a pak to všechno nějak pospojujete do uspokojivého rozuzlení. Vznikne tak komplikované schéma s rozhodujícími uzly, které samo o sobě je vcelku promyšlené a vydá na několik stran nebo pořádně velkou tabuli. A pak se to rozhodnete rozpracovat do 380 stran přidáním vaty.
Čtení Dívky beze jména mi připomnělo dětství. Jako kluci jsme házeli klacek do líně plynoucí říčky a pozorovali jeho cestu. Líně se pohyboval a obracel, dokud se nezachytil někde v tišině mimo hlavní proud. Pak se tam motal, ponořoval a znovu zanořoval, někdy i zdánlivě vyrazil na další pouť, někdy se ale neosvobodil vůbec. Tahle knížka to má podobně. Pro mě se jedná o sérii značně neuvěřitelných situací s hrdiny, kteří jsou mi ukradení, protože mi Lisa Regan nepomohla k nim najít cestu. Navíc zachraňují jiné hrdiny, kteří jsou sympatičtí ještě méně, takže co? Je to celé takové matné a to, od čeho je odvozeno slovo thriller, tedy napětí, tu prakticky neexistuje. Prostě se skrze sérii konverzací a událostí propracujeme až do konce, bez gradace, bez překvapení. Hodně stránek navíc funguje jako reklama na předešlé Mizející dívky, což si mohla autorka odpustit. A ano, ženský prvek tu má navrch a muži jsou tu spíše trpěni.
Doufal jsem, že touto knížkou načnu další výbornou sérii, ale nenačnu.

ZuzanaZ83
31.03.2024 5 z 5

Josie je velitelkou policejního oddělení. Její vztah se snoubencem Lukem upadá. A pak Luke zmizí. A také dojde k brutálnímu napadení bývalé partnerky jejího zesnulého manžela....

Mezi kapitolami se zdánlivě náhodně objevují články o nešťastné smrti několika mladých lidí. Ale nic není náhoda, že?

Příběh se zamotává a zase rozmotává.

Baví mě tempo knih této autorky. Krátké kapitoly. Postav tak akorát, abyste v tom neměli úplně hokej. Dějové linky chvilku matou, aby se zase rychle ujasnily.

Josie i její kolegové jsou mi sympatičtí a těším se na další díl.

jana1874
19.03.2024 4 z 5

4,5
Nový případ s Josie Quinnovou, která je nyní díky událostem v prvním díle šéfkou. Přivolají ji k případu brutálního napadení a nejenom to, na místě detektivové zjistí, že zmizelo novorozeně. Jako by to nestačilo, případ se zamotá ještě víc, když se začne pohřešovat ještě jedna osoba, která je blízká Josie a nikdo neví, jak do tohohle všeho zapadá.

Skvělá detektivka, měla jsem ji přečtenou za dva večery, musela jsem číst pořád dál, abych zjistila, jak se to vyvine. Během příběhu se sem tam objevují novinové články o lidech, kteří zemřeli (nešťastnou náhodou, při nehodě,...) – bylo mi jasné, že to nějak bude muset souviset s vyšetřováním, ale nevěděla jsem jak a rozhodně bych neuhodla to, co za tím bylo. Udržela jsem si napětí většinu knihy, jelikož toho, kdo za tím stál, jsem neuhodla. Jsem ráda, že čtu popořadě v sérii, protože i když co kniha tak samostatný případ, tak přesto tu padají zmínky k ději související s Mizejícími dívkami.

Noah se hodně změnil oproti prvnímu dílu, kde ho popisovali spíš jako moulu. Také se tu objevilo pár nových postav díky tomu, co se stalo. Je to snad první detektivní série, kde spolupracuje detektiv a reportérka – to je neobvyklé, ale líbí se mi to.

lenny_prague
01.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Tento díl se mi četl hůř, než první. Nějak jsem ho nemohla dočíst. Konec mě zarazil, respektive vývoj postavy jejího snoubence. Ta podobnost s manželem je tam obrovská, to se dalo vymyslet trochu originálněji. Občas jsem se v ději ztrácela. Třetí díl si ale přečtu, Josie mi přirostla k srdci a jsem zvědavá na další informace o ní, z jejího dětství například.

Juvka
29.02.2024 5 z 5

Kniha, která mě velice překvapila. Zaujala mě od samého začátku. Výborně se četla a příběh byl velice zajímavý.

katka134
29.02.2024 3 z 5

Zajímavá zápletka, točící se kolem Josie, ale prostě jiné detektivní série se mi libí víc.
Přesto jsem zvědavá na Matčin hrob.

dlabikk
22.02.2024 4 z 5

Audiokniha s Vandou Hybnerovou - Skvělý a hodně osobní díl. Začínám mít Josie celkem ráda :o)

mapet85
08.02.2024 4 z 5

Po búrlivom zakončení prvého dielu sa Jossie Quinnová púšťa do ďalšieho prípadu. Tento raz ide o prípad zbitej ženy a zmiznutie novorodenca. Na inom mieste sa ale objaví ďalšia žena, ktorá si nepamätá kto je. Kto je táto žena a súvisí prípad tohto „dievčaťa bez mena“ s prípadom uneseného dieťaťa? Je medzi oboma prípadmi spojitosť? A skutočne si žena nič nepamätá alebo to len predstiera?

Opäť sa ocitáme v meste Denton, kde sa tím okolo Jossie púšťa do pátrania po dieťati a zisťovaní totožnosti mladej ženy. Po udalostiach, ktoré nastali v prvom dieli to Jossie nemá ľahké a prípad sa jej osobne dotýka. Húževnatá a motivovaná vyšetrovateľka je ochotná nájsť pravdu za každú cenu.

Kniha je rýchla a svižná s krátkymi kapitolami, kde napätie postupne graduje aj keď prekombinovaná čo sa týka postáv a vzťahov medzi nimi. Ak máte radi ale ľahšie čítanie vhodné skôr pre tých, ktorí nemajú potrebu čítať o potokoch krvi a detailných popisoch násilností, je určená práve pre vás. Jossie sa podobne ako v prvom dieli, ktorý odporúčam čítať pred touto knihou, ukázala opäť ako žena so srdcom na správnom mieste a zmyslom pre spravodlivosť. Hodnotím ju podobne ako prvý diel slabšími štyrmi hviezdičkami a hor sa na tretí diel Matkin hrob.

Za poskytnutie knihy ďakujem : GRADA Slovakia

Sumatrae
06.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Musim rict, ze opet skvela zapletka a knizka se cetla skvele, ale v prvnim dile se z manzela vyklubal blbec, co ji podvadel, a ktery nakonec prisel o zivot a v druhem dile snoubenec dopadl temer podobne a taky ji podvadel... Co se stane s dalsim partnerem?! Nechame se prekvapit....

babystar
01.02.2024 4 z 5

Opět napínavá četba na poněkud kontroverzní téma o tom, že za náš charakter může genetika (dědičnost). A protože Josie opět v soukromém životě pohořela, myslím si taky jako Kačka-knihomol, že skončí v náručí Noaha. Uvidíme!

Lucy
01.02.2024 5 z 5

Druhý díl s Josie, a ta to série , mě opravdu baví . Je to trochu styl Robert Bryndza a jeho Erika( kdo má rád) . První díl, byl o malinko lepší. Tady trochu těch dětí bylo hodně, malinko překombinované, ale čtení napínavé. ten styl mě baví, čtu jedním dechem a chci vždy už znát konec. Takže Lisa Regan zatím super, jdu na další díl. A snad bude mít Josie i víc štěstí v osobním životě.
PS: Přesně tu otázku co má Kačka knihomol , jsem si také položila. Takže Kačko uvidíme v dalších dílech .

Kačka_knihomol
20.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Opět skvělé a napínavé čtení. Možná malinko slabší, než první díl - není to trochu moc smůly na jednu vyšetřovatelku, že co případ, to je do něj zapletený její manžel/snoubenec...? :D A taky, počet obyvatel Dentonu musel za tyto dva případy klesnout tak na polovinu. Jinak mě to moc bavilo.
P.S. O co, že skončí Josie s Noahem?

zuzu8480
15.01.2024 4 z 5

Měla jsem trochu obavy, jestli mi nebude chybět první díl, ale nemám pocit. Napsáno dobře, čtivě.

surel
12.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Ačkoliv už mi přišlo, že se jedné vyšetřovatelce děje trochu moc osobních tragédií, tak za mě je knížka prostě čtivá. Žádné velké složitosti, nikde se neztrácíte a dočkáte se šťastného konce. Je to lehce překombinované, ale bavila mě a určitě si přečtu i následující díl.

Adris
04.01.2024 5 z 5

Ihned po Mizejících dívkách jsem musela koupit 2. díl, ač díly nekončí otevřeně, prostě mě Josie a její případy velmi baví. Líbila se mi interpretace paní Hybnerové, má takový hluboký a chraptivý hlas, k detektivkám se hodí.

Sérii mohu doporučit lidem, kteří mají rádi v knihách tajemství, napětí, ale nehledají nějaký krvák. Něco mezi thrillerem a detektovkou? Asi tak bych to shrnula:).

koki.veru
01.01.2024 5 z 5

Druhý díl o Josie byl stejně dobrý jako ten předchozí a už se těším,až se pustím do dalšího. Moc jsem si tuto sérii oblíbila.

mataj
01.01.2024 4 z 5

Další případ dá Josie Quinnové opět pořádně zabrat. Když je povolána na místo činu, kde někdo brutálně napadl mladou ženu, která před krátkou dobou porodila a její dítě bylo uneseno. Vzápětí zmizí i její snoubenec, který napadenou ženu znal a navíc v jeho domě objeví Josie další mladou ženu. Ta tvrdí, že ztratila paměť.

Štítky knihy

vraždy sérioví vrazi únosy

Autorovy další knížky

Lisa Regan
americká, 1971
2020  84%Mizející dívky
2021  85%Dívka beze jména
2021  94%Matčin hrob
2022  91%Nečekané přiznání
2022  88%Pohřbené kosti

Kniha Dívka beze jména je v

Právě čtených19x
Přečtených1 546x
Čtenářské výzvě161x
Doporučených72x
Knihotéce418x
Chystám se číst451x
Chci si koupit134x
dalších seznamech17x