Moskevský vektor

Moskevský vektor https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31209/bmid_moskevsky-vektor-6Cp-31209.jpg 4 54 8

Jonathan Smith série

< 6. díl >

V průběhu mezinárodní vědecké konference věnované infekčním nemocem se podplukovník Jonathan Smith setkává s ruským kolegou Valentinem Petrenkem, který ho informuje o sérii záhadných úmrtí v Moskvě. Znepokojuje ho neochota ruské vlády vydat jakékoli varovné prohlášení či přesné informace o původci infekce a o počtu obětí. Setkání rázně přeruší skupina ozbrojených mužů, kteří Petrenka zavraždí. Smith s notnou dávkou štěstí vyvázne, ale už se mu nepodaří zachránit kolegovy zápisky a laboratorní vzorky. Neznámému viru nepodléhají jen obyvatelé Moskvy, ale také zahraniční analytikové se zaměřením na Rusko a představitelé sousedních zemí. Za této situace nelze nevidět případnou souvislost mezi smrtícím virem a vzrůstající agresivitou ruské politiky, představovanou autokratickým a ambiciózním prezidentem Viktorem Dudarevem. Smith a jeho tajná organizace Alfa mají k dispozici jen málo důkazů a ještě méně času, ale přesto se musí pokusit odhalit vražedné spiknutí i tajemnou osobu, která je jeho iniciátorem a hybnou silou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Moscow Vector , 2005


více info...

Přidat komentář
B4LU
B4LU
23.01.2023 3 z 5

Zábavné špionážní béčko. Hodní agenti si poradí s pětinásobnou přesilou, ti zlí netrefí ze dvou metrů vrata od stodoly. Forsytha mi Ludlum nezastoupí ani náhodou. Tématika je to ovšem atraktivní, zvlášť s ohledem na současné události kousek dál směrem na východ.

Luigi1
Luigi1
23.01.2023 2 z 5

Tak to byla bída.


MartinMo
MartinMo
26.01.2022

(SPOILER) Absolutní propadák. Užvaněný: kde by k tomu s bídou slepenému ději stačila jedna stručná a úderná věta, vrazí tam jeden uslintaný odstavec. Popisy situací a osob, které s dějem nemají nic společného. Naprosto nereálné - tedy pro kvalitní thriler - jednání osob s jejich věčnými úsměvy.
Jediný výlet do říše pana L. mi úplně stačil. Nikdy více.
M.

soukroma
soukroma
11.06.2018 3 z 5

Politický thriller 13 let starý a nenapsaný Ludlumem = nepříliš věrohodné (vyjma ambicí a zlořádů bujících na východ od nás, tam lze věřit všem zhůvěřilostem), příliš poskakující po všech koutech zeměkoule, vědecky nedostatečně "podložený" základní princip samotného vektoru (ale aspoň jsem se dozvěděla, že vektor není jen matematicko-fyzikální veličina) a nepříliš výrazní hrdinové. Akční řádně teprve za polovinou.
Suma sumárum příliš povrchní a plytké. 55%

kyssling
kyssling
01.01.2017 3 z 5

Tak mám dočtenou celou sérii s Jonathanem Smithem. Tento díl nelze doporučit nikomu se dospělému, ale pro děti by to možná šlo. Je to klasika ... obří spiknutí se zhroutí, agenti jsou neprůstřelní a dobro nakonec zvítězí nad "lží a nespavedlností". A jak jsme se od Ludluma dozvěděli : "Ušklíbl se. 'Romové jsou už z podstaty zločinci. Ze svých dětí odmalička vychovávají zloděje, kapsáře a žebráky. Je to verbež.'"
Začátek románu se odehrává v Praze - za to jedna hvězda navíc !

Pavlikruza
Pavlikruza
13.01.2013

Trochu mi dělaly problémy zapamatovat si jména všech osob, kteří se tam vyskytovali, ale to bych označil za jediný mínus této knížky. Ovšem příběh zajímavý a jak to Castilla nandal Dudarevovi, to nemělo chybu :)

derminator
derminator
18.12.2012 2 z 5

Veliká nuda, už to nejsou knihy Ludluma starého rázu. Tato kniha ač jsem se na ní těšil mě velice zklamala jak svým dějem tak i přehnaností. Proto dávám hodnocení velice nízké 30%. A milovníkům Ludluma nedoporučuji!!!!!!!!

Fiza
Fiza
05.09.2011 3 z 5

Z počátku se mi do čtení příliš nechtělo a musel jsem se do něj dost nutit, ale s přibývajícími stránkami jsem společnost této knihy vyhledával stále častěji a čtení jsem si užíval... Pak se začal blížit konec, hlavní hrdinové se dostávali do stále větších problémů a jako zázrakem z nich vždy vyvázli...jak překvapivé... Nicméně styl, jakým toto bylo napsáno se rovna béčkovým akčním filmům, kde se záporáci k hlavním hrdinům chování naprosto jinak než ke všem ostatním.

(!!Spoiler Alert!!) Když hlavní záporák hlavní klaďasy mučí, aby z nich cosi dostal a zazvoní mu telefon, ze kterého se dozví, že už je vlastně nepotřebují, tak místo toho, aby udělal to, co proběhlo hlavou mně a tedy, že k nim přijde a každému z nich prožene kulku hlavou, tak ne, bude se s nima crcat a kamsi je tahat, aby je zabil tam a ještě jim poskok, který je má zabít oznámí, že pokud se budou zpouzet, tak je zabije rovnou na místě, že je mu to jedno...tak proč to sakra neudělá? No, všichni si asi dokážete domyslet, že shůry přišla pomoc... A takových míst je tam bezpočet a velmi to zkazilo můj velmi dobrý dojem z této knihy...

Nicméně se uprostřed četla velmi dobře a bavila mě, takže aspoň pěkně za tři...

Autoři knihy

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
Patrick Larkin
americká, 1960

Kniha Moskevský vektor je v

Právě čtených1x
Přečtených95x
Doporučených3x
Knihotéce88x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x