Johnny a bomba

Johnny a bomba https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17083/johnny-a-bomba-17083.jpg 4 173 14

Johnny série

< 3. díl

Když Johnny Maxwell a jeho kamarádi našli paní Tachyonovou, místní žebračku, specializovanou na vybírání popelnic, věděli, že musí něco udělat. Byli ochotni pomoci jakkoliv, nebude-li to ovšem dýcháním z úst do úst. Jenže paní Tachyonová nemá jen vrzající vozík, který všude tahá s sebou, a několik igelitových tašek s pochybným obsahem. Tahle paní vlastní klíč k různým časům, různým epochám, a to včetně válečných dnů dnů v Angliii roku 1941. Johnny a jeho přátelé, včetně počítačové kamarádky Kristy, se tentokrát ocitají v časovém příběhu, v němž jde o mnoho.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Johnny and the Bomb , 1996


více info...

Přidat komentář

Sybelle
20.04.2023 4 z 5

I poslední díl Johnnyho jsem si užila. Johnny a bomba je povedený a zábavný příběh o cestování v čase. Kirsty je zpět a dohromady s Johnnym, Kláťou, Nečágem a Bigmacem tvoří různorodý tým. Johnny je opět ten divný, co je líný nebýt divný. Nechybí ani humor a ironie. Jsem ráda, že jsem se do této krátké série pustila.

mia.com
24.02.2022 4 z 5

Tematiku cestovani casem miluji, takze me pribeh dost bavil. Johnny a jeho kamaradi jsou skveli a jsem rada, ze se vratila "otravna" Kirsty :).


BarkaS
22.02.2019 4 z 5

Johny a bomba je bomba. Nejzábavnější z dílů série ukazuje, co může způsobit cestování v čase a Murphyho zákony. Vše Terryho zábavným jazykem. Johny, Bigmac, paní Tachyonová (mimochodem, víte, co je to tachyon?? :)) a další mi nakonec budou i chybět.

Atlantis
31.12.2018 4 z 5

Závěr Johnnyho trilogie a zároveň její kvalitativní vrchol. Samozřejmě, kdybychom chtěli, najdeme klasické miniaturní kiksy, které u románů pojednávajících o cestování v čase vyplavou na povrch vždy, ale opravdu chceme? Já si raději užiji záživný a čtivý příběh pro děti. Některé scény jsou neskutečně zábavné (špioni v Británii) a samotný konec je velice vhodnou tečkou za Johnnym a jeho partou.

sarka9190
09.11.2018 4 z 5

Konec mne dojal. Za něj čtvrtou hvězdičku. Plný počet nedám, jelikož ten mají od Pratchetta u mne jiné knížky.

trudoš
05.04.2018 5 z 5

Za mě jednoznačně nejlepší díl série, přičemž kdyby se Terry Pratchett nezamotal do časových paradoxů a děj samotný nebyl tak předvídatelný, hodnotil bych plnou stovkou. U tohoto vyprávění je hodně znát, že už k němu spisovatel přistupuje po vzoru slavnější Zeměplochy, kdy úvodní obrazy působí poněkud zmateně a teprve s dalším vývojem událostí do sebe scény začnou zapadat. Paradoxně nejkomičtější jsou přitom vedlejší postavy či zvířata (pardon, kočky), takže hrdina je tu vlastně jen proto, aby měl kdo provést čtenáře zápletkou. Nic to však neubírá na nápaditosti, hravosti a přímočarosti, s jakou si jde příběh za svým. Takhle se to má zkrátka dělat. Anebo mám holt na literaturu pro mládež příliš vysoké nároky.
Co mě maličko vadilo, že podobně jako u Mrtvých se i zde cíleně ignorují předchozí díly, až to málem vypadá, že se ani nestaly. Na druhou stranu to má tu výhodu, že po kterémkoliv svazku trilogie šáhnete, funguje naprosto samostatně. A tak zůstává pouze krystalická radost ze čtení.

niki-chan
06.09.2016 5 z 5

Naprosto úžasná kniha o Johnnym. A řekla bych, že možná z těch tří i nejlepší. Cestování časem a paní Tachyonová - to nemá chybu. Příběh se četl úplně sám, zvládnuto za jeden den. Nešlo se odtrhnout do přítomna.

Felsenberg
04.02.2016 2 z 5

Pro mě asi nejslabší Terryho dílo. Pro mě moc časově zmatené a nevýrazné. I když pár hezkých myšlenek tam je. Jinak klasické cestování v čase, které ničím nepřekvapí. Pro astrofyziky povinnost. Nedej bože, že by to pro někoho byla první knížka od Terryho. Nepochutnal jsem si.

Kabátice
25.01.2016 5 z 5

Super kniha na odreagování se. Čte se úplně sama. Způsob cestování časem je úžasně originální a pobaví :)

nelajsia
02.01.2016

Stroj času - radi by sme ho mali mnohí, možno by sme napravili, čo sme pokazili- čas je pojem relatívny, niekedy ho nie je dosť a inokedy sa ťahá, ako rozvarená žuvačka na podošve tenisky...:-) a tí tam hore asi vedia, prečo taký stroj ešte človek nevlastní - ako mnohé super vymysly by ho určite niekto použil na nesprávnu vec.... pobavila som sa a preniesla do liet detských, plných fantázie

fristo
26.06.2015 5 z 5

Myslím že táto o Johnym je najlepšia, práve pre to ako autor manipuluje s myšlienkou na cestovanie v čase. Má zopár miest kvôli ktorým sa človek musí vrátiť aby v zápätí pochopil genialitu celého nápadu.

Nifredil
17.01.2015 4 z 5

Tak z tohohle třetího dílu volné trilogie jsem byla nadšená. Časový paradox jako hybatel situací, úžasně vtipný způsob, jak se do minulosti dostat i vážná témata jako odpovědnost za své činy, pomoc druhým - tohle všechno v knížce je a přitom podáno lehce a s vtipem. Ze všech tří knih v trilogii je tahle asi nejvíce podobná knihám o Zeměploše. A to právě tou lehkostí, plynutím děje. Oproti prostřednímu dílu mi ale přišla méně plná odkazů na naši současnost, příběh byl více zasazen do Johnnyho světa a je pravda, že těžko budou v minulosti odkazy na naši dobu. Oproti předchozímu dílu semi ale tenhle líbil méně, více ve mě ale zůstal po přečtení. Také byla kniha proti předchozím dílům rychlejší, měla větší spád, ale konec mi přišel trošku useknutý a některé drobnosti v rámci příběhu nedostatečně rozvedené. Prostě jsme to měla přečteno raz dva a až moc rychle. :-)
Různě bylo psáno, že je tato trilogie určena pro děti. Už u druhého dílu jsem měla své pochybnosti a dala bych ho číst spíše středoškolákům, u třetího pochybuji ještě více, zda je opravdu pro děti. Pro hodně šikovné a vnímavé teenagery ano, ale spíš už pro dospělé. tak 2.- 4. ročník gymnázií už by si mohl knihu užít, dříve si nejsem jistá. Nicméně každý kdomá ráda Pratchetta bude určitě spokojen. Není to žádná prvotina, už je to Terry Pratchett, tak jak ho všichni známe a máme rádi.

BooksLucyKing
23.06.2013 3 z 5

Předešlé díly se mi líbili víc. Tady mě to chytlo víc až někde v půlce knihy, protože tam byla napínavá akce, ale nějak jsem tam postrádala Terryho humorné hlášky.

st.me
13.10.2012 5 z 5

Trochu jiná práce z rukou páně Pratchettových. Ale stejně čtivá! Stránky se mi obracely pod rukama téměř samy. Děj se krásně odvíjí, žádná zbytečná hluchá místa, zkrátka perfektní knížka na odreagování se nebo někam na cesty.

Autorovy další knížky

Terry Pratchett
britská, 1948 - 2015
1993  84%Barva kouzel
1997  87%Dobrá znamení
2007  77%Darwinovy hodinky
2003  94%Noční hlídka
1995  93%Stráže! Stráže!

Kniha Johnny a bomba je v

Přečtených311x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce148x
Chystám se číst50x
Chci si koupit30x
dalších seznamech1x