Lev

Lev https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249830/bmid_john-corey-lev-H3w-249830.jpg 4 55 14

John Corey série

< 5. díl >

John Corey, člen elitní protiteroristické jednotky a bývalý policejní vyšetřovatel, je zpátky. Bohužel pro něj se vrací také Asad Chalíl, nechvalně proslulý libyjský terorista známý pod přezdívkou Lev, který při svém posledním útoku nejprve předstíral zběhnutí na americkou stranu, aby pak v USA rozpoutal nejhorší teroristické peklo, jaké kdy země zažila. Přestože mu Corey s Kate Mansfieldovou, agentkou FBI, byli od začátku do konce v patách, zlikvidoval Chalíl zamýšlené oběti jednu po druhé a zmizel beze stopy. O tři roky později se do Ameriky vrací, aby splnil své hrozby, dokončil rozdělanou práci a krvavě se pomstil. Také John Corey však umíněně sleduje svůj cíl, a aby Asada Chalíla vypátral a zabil, nezastaví se před ničím.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Lion , 2010


více info...

Přidat komentář

zd0981
26.12.2023 3 z 5

Ještě jsem ani pořádně nezačal číst a hned narazím na tohle:
"Další zábava už Chalílovi nekynula a dál už proto piloval rychle."
Pane překladateli Bakiči, ten arabský lidumil pracoval s řeznickou pilkou, tudíž řezal.
Pilujeme pilníkem...

ThomasRuhe
27.12.2021 3 z 5

Lev je volné pokračování Hry se lvem. Asad Chalíl se vrací aby se pomstil. Opět se to dobře čte, navíc John Corey je sekáč co nešetří vtipem ve všech situacích. No a Chalíl ten je odhodlaný ke všemu.. z toho čouhala pořádná zápletka...
Přesto bych Hru se lvem hodnotil jako o chlup zdařilejší, nežli tenhle díl. To úplně není kritika, ale takový je můj prvotní pocit. Jinak hodnocení bych viděl tak na lepší trojku. 70%.


momo01
20.08.2021 1 z 5

Příběh s naprosto předvídatelným dějem, minimem napětí (přesto s množstvím brutálních detailů) a prototypem hlavního hrdiny, jehož sarkastické repliky, ukecanost a vulgarita mi lezly na nervy. Opravdu si myslím, že v současných thrillerech se už to s těmi machry porušujícími pravidla tak přehnalo, že je čas na přestávku.
Přiznávám, musela jsem hodně přeskakovat a asi bych knihu odložila před dočtením, ale byl to dárek a hlavně doufala jsem, že konec vynahradí mizerný střed - nestalo se tak. Jsem přesvědčená, že stačí přečíst prvních dvacet kapitol a pak poslední dvě a čtenář skoro nic nepozná.

likaf
18.03.2021 5 z 5

John Corey je opět zábavný. Jeho prupovídky mě velmi baví. Drsné souboje se Lvem. Velmi čtivé, jak jinak u této série. Doporučuji.

broskev28
03.06.2020

Snaha byla, ale tohle nedávám - ani kapitoly vypravěče (šíleně umachrovaný týpek, který je možná schopný, ale jeho ukecanost nezná mezí) a už vůbec ne kapitoly s obávaným zabijákem (v knižním provedení je možná letištní masakr obyčejnou pilou o něco maloučko snesitelnější, ale čeho je moc, toho je příliš).
Odkládám a ráda přenechám odolnějším čtenářům.

niknikita
05.02.2020 5 z 5

Nevím, jestli se počítá, když jsem tohle četla v souboru "nejlepší světové čtení", ale myslím, že jsem objevila skvělého autora.
Je to napsáno přesně podle mého vkusu a bavila jsem se navzdory drsným scénám...John Corey je jednoznačně sympaťák a navíc frajer všech frajerů a mne si získal svým sarkasmem - a asi nejen tím.

Výborné a hodně aktuální čtení je tenhle Lev.

Janík511
11.01.2020 5 z 5

Drsné, neuvěřitelně čtivě. Místy jsem měla i husí kůži a ten konec? Opět otevřený. Dám si chvili pauzu a pak rovnou Zářivy anděl. Humor pana Coreyho mě prostě baví!

mira.k
08.06.2019 4 z 5

Dobrá kniha. První část souboje se lvem byla lepší. A akční závěr jako obvykle trochu kazil dojem i když to odlehčení na úplný konec nebylo špatné.

trudoš
29.12.2017 3 z 5

Rozhodně lepší díl než Odvetný úder, spád románu však opět brzdí přílišná upovídanost a nepříliš dobře promyšlená stavba. Má to naprosto precizní rozjezd, málem lepší než ten, kterým ohromila Hra se lvem – nápaditý, akční, nekompromisní. Jenže jak to Nelson DeMille famózně rozbalí, po stovce stran mu dojde invence a vrací se ke staré známé vatě. Ta mu vydrží dalších bratru tři sta padesát stran, než se dostane k něčemu, co zápletku skutečně někam posune. Pro Reader's Digest tak ideální titul, protože krátit by šel i poslepu.
Nemůžu však autorovi upřít zábavnost a čtivost, přestože jeho pravičácký sarkasmus občas zachází za mou hranici únosnosti, kdy už mi to ani nepřijde vtipné, jako spíš zaslepené. Je to jako s kamarádem, co má tak obrovské charisma, že je vám to po chvilce až nepříjemné, protože si uvědomíte, že celý svět se točí pouze kolem jeho ega. Na druhou stranu, občas se těmhle lidem podaří kousky, díky kterým je prostě milujete, viz Coreyho závěrečná scénka s pyrotechniky.

Lolila
23.08.2017 4 z 5

Aj napriek tomu, že záver bol tak trochu "zrýchlený" (hlavne čo sa týka stretnutia Johna s Asadom a ich vzájomného vybavovania si účtov), kniha bola fajn. Vtipálek Corey sa nezaprie svojim čiernym humorom, čo príbeh robí zaujímavejším a svižnejším. Niektoré časti možno boli zdĺhavé, ale celkovo je to také oddychové, príjemné čítanie. Hlavne keď viete, že hlavný hrdina nemôže zomrieť, keďže sú napísané ďalšie pokračovania:-)) Určite si prečítam aj ďalšie časti.

šipek
21.12.2015 4 z 5

Tak takové pohodové srozumitelné počtení. Občas vtipné hlášky sympatického hlavního hrdiny Johna. A ten závěr souhlasím s komentářem miloslava , bída bída.

PočetBook
18.11.2015 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšil, protože měla dějově dorazit příběh z 2. dílu (hra se lvem). Nebylo to špatné, ale připadalo mi to takové příliš stručné. Nicméně profesionálně napsané, Asad Chalíl je opět fanaticko-sadisticky naladěn a John Corey se s ním utká v napínavé bitce. Pro fanoušky DeMilleho je tahle kniha povinná četba.

miloslav0399
15.11.2015 3 z 5

Četl jsem jen zkrácenou verzi ze souborného vydání 4 románů. Takže mi text přišel tak akorát dlouhý, pasáže, kdy se neděje vůbec nic, nechyběly. Kniha má celkově svižné tempo, nejvíc se mi líbila kapitola o skupinovém seskoku padákem. Závěr je dost divoký - zkušený policajt, vyrazí bez obav do pasti, která musí být jasná i žáku základní školy.

Hella
30.08.2015 3 z 5

Sarkastické, ironické a vesměs mimořádně vtipné Coreyho hlášky zachraňují jinak chvílemi zdlouhavý příběh. Ale kvůli nim stojí za to číst každou stránku (a těšit se na pokračování).